• BIST 8745.38
  • Altın 2240.79
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1653
  • Erzurum 1 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Başkan Sekmen: “Erzurum, Türkiye’de hayvancılık sektörünün üssü olacak”

Başkan Sekmen: “Erzurum, Türkiye’de hayvancılık sektörünün üssü olacak”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Erzurum, hayvancılık sektöründe Türkiye’nin üssü olacak” dedi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Canlı Hayvan Borsası’nın sektöre büyük bir ufuk katacağını ifade eden Başkan Sekmen, ilgili yatırımın tamamlanmasıyla birlikte Erzurum’un yeniden şaha kalkacağını bildirdi. 
Sekmen, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, şunları kaydetti: 
“Erzurum Büyükşehir Belediyemizin dev yatırımlarından biri olan Canlı Hayvan Borsası’nın yapımında sona yaklaşıyoruz. Erzurum-Pasinler Karayolu’nun 20. kilometresinde yapımı süren Canlı Hayvan Borsası, bölgemiz ve ülkemizdeki hayvancılık sektörüne adeta yeni bir soluk kazandıracak. 800 dönüm açık alan, 300 dönüm de kapalı alan üzerine kurulan Canlı Hayvan Borsamız, 3000-3500 civarında küçükbaş, 1000 de büyükbaş hayvan kapasiteli olarak tasarlandı. Bilindiği gibi ilimiz bir dönem yurt dışındaki bazı ülkelerin et ihtiyacını karşılıyordu. Büyük ve küçükbaş hayvan varlığı 1 milyon 438 bini geçen şehrimizi yeniden inşallah yeniden o günlere kavuşturacağız.” 
Başkan Mehmet Sekmen, tarım ve hayvancılığın gelişimi için hayata geçen yatırım zincirini şöyle tanımladı: “Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak sadece yerel yönetimde değil şehrimizin tarım ve hayvancılık alanındaki kentsel ve bölgesel gelişimi için de tarım ve hayvancılıkta 4 temel başat yatırımı birbirini destekleyecek şekilde 4 ölçekte hayata geçirdik. Birinci ölçekte Ortadoğu’nun en büyük tesisi olan Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi’ni tamamladık. İkinci ölçekte ilçelerimize canlı hayvan pazarları inşa ettik. Tarım ve hayvancılığa yönelik üçüncü yatırım dizisi olan gölet ve sulama tesisi yapımında Türkiye’de büyük bir rekor elde ettik. 4.5 yılda 235 gölet, 170 sulama tesisi inşa ettik. İşte bu yatırım zincirini tamamlayan dördüncü ölçekteki yatırımımız olan Canlı Hayvan Borsası’nın yapımı tüm hızıyla sürüyor. Borsanın yapımında sona yaklaştık. Bu projemiz de tamamlandığında Erzurum Türkiye’de hayvancılığın üssü olacak. Birbiriyle entegre olan bu projelerle hayvancılığın merkezi olacağız.” 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25