• BIST 9121.68
  • Altın 2324.222
  • Dolar 32.3597
  • Euro 34.9217
  • Erzurum 6 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

BAŞKAN SEKMEN: “ERZURUM’UN GENÇLERİ ÜLKEMİZİN DİPLOMASİ HAYATINDA YER ALACAK”

BAŞKAN SEKMEN: “ERZURUM’UN GENÇLERİ  ÜLKEMİZİN DİPLOMASİ HAYATINDA YER ALACAK”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Diplomasi Akademisi’nin 2017-2018 dönemi açılış programına katıldı.

Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonu’nda düzenlenen akademinin açılış programına AK Parti Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve İbrahim Aydemir, Uluslararası Rabia Platformu Başkanı Cihangir İşbilir ile diğer yetkililer katıldı. Akademinin açılış programında konuşan Başkan Sekmen, “Değişen dünya düzeninde ülkemizin yerini belirlemek için gençler her zaman bize ışık olmuştur. Gençlerimize olan ümidimizi parlatmak için desteklediğimiz ‘Erzurum Diplomasi Akademisi’nin bu yıl ikincisini başlatmış bulunuyoruz” dedi. “Yoğun bir eğitim sürecinden geçecek olan gençlerimizden, ülkemiz ve milletimiz adına beklentimiz hayli büyük” diyen Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni Türkiye vizyonuna hazır, kabuğundan sıyrılmış, dünyada ülkemize çizilmiş misyona itiraz eden, bilgili, birikimli, inançlı ve aksiyoner bir gençlik ile özel bir eğitim programıdır bu diplomasi eğitimi. Bu eğitim programı sonucunda; belirlenen hedefe ulaşabilen gençler ile dış politika alanında fikir edinilmesini sağlayacak gezi programlarının ardından, yurt dışı eğitim programları ve Dışişleri Bakanlığı veya bu alanda çalışan diğer kamu kurumlarında iş olanaklarının da yer aldığı imkânların oluşması için öğrencilerimize katkı sağlayacağız. Dünya artık eski dünya değil ve düzende eski düzen değil. Değişen dünya düzeninde ya aktör olacağız ya da bize biçilen yan rollerin altında ezileceğiz. Biz kadim bir milletiz. Devlet geleneğimiz dünya tarihine örnek teşkil etmiştir.

Geldiğimiz noktada, coğrafyamızda yaşanan savaşlara ve oynanan oyunlara seyirci kalamayız.

Dünyayı ve değişen düzenin kodlarını çözebilen, sadece ülkemize değil “Gönül Coğrafyası” tabirinin gereğince insanlığa da bir ufuk açabilen diplomatlara ihtiyacımız var. İşte bu yüzden “Erzurum Diplomasi Akademisi” çok önem arz etmektedir. Erzurum’un tarihteki yeri hepinizin malumudur.”

 

“ERZURUM NİCE DEVLET ADAMLARI YETİŞTİRMİŞTİR” 

Başkan Sekmen, Erzurum’un nice büyük devlet adamları yetiştirdiğini anımsatarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Erzurum tarihte adını eğitim alanında da duyurmuş, yetiştirdiği nice devlet adamıyla bir itibar edinmiştir. Bu diplomasi akademisiyle Erzurum’un adını daha da kıymetli bir yere taşıyacağız… Ülkemiz ve milletimiz, üzerimize serpilmiş ölü toprağını atmış, yeni bir hamle dönemine girmiştir. ‘Dünya 5’ten büyüktür’ söyleminin getirdiği, kurulu dünya sistemine itirazın neticesi olarak bir takım sıkıntılı, sancılı süreçler de geçiriyoruz. Ancak bu dönemler bizi daha çok bileyecek ve daha coşkulu hazırlanacağız yeni döneme… Sadece okul tahsili yeterli değildir, Yeni Türkiye ve Yeni Dünya Düzeni’ne hazır olmak için böyle eğitim programları ile kendini geliştirebilen kardeşlerimize ihtiyacımız var gelecek dönemlerde.

Bu yüksek hissiyatla gerçekleştirilmiş programımıza katılımınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum. Böyle pırıl pırıl, gözleri ışıklar saçan gençlerimizle birlikte olmaktan ve ülkemiz için birlikte gayret göstermekten çok mutlu olduğumu da özellikle belirtmek istiyorum.”

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25