• BIST 9102.39
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • Erzurum 12 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

BAŞKAN SEKMEN, PERSONELİYLE İFTARDA BULUŞTU

BAŞKAN SEKMEN, PERSONELİYLE İFTARDA BULUŞTU
BAŞKAN SEKMEN, PERSONELİYLE İFTARDA BULUŞTU

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, orucunu personeliyle birlikte açtı.

Başkan Sekmen, Olimpiyat Parkı’nda düzenlenen ve kurum çalışanlarının katıldığı iftar programına kurum yöneticileriyle birlikte toplu ulaşım aracıyla geldi. İftar programına iştirak eden personeliyle yakından ilgilenen Sekmen, iftar öncesi masaları tek tek dolaşarak personel ve aileleriyle sohbet etti. Başkan Sekmen, burada yaptığı konuşmada, personel ve aileleriyle birlikte iftarını açmaktan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sekmen, “Öncelikle siz değerli mesai arkadaşlarımla böyle mübarek bir sofrada yer almaktan ötürü duyduğum mutluluğu belirtmek istiyorum. Benim için çok anlamlı bir gün. Çünkü beraber hizmet vermekte olduğumuz siz kıymetli arkadaşlarımla beraber bir iftar sofrasında oturmak, beraber bir arada bulunmak ve aynı havayı teneffüs etmek benim için çok ayrı bir anlam ifade ediyor” dedi. Ramazan ayının önemine vurgu yapan Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da kurtuluş olan mübarek bir ay içerisinde bulunuyoruz. Cennet kapılarının açıldığı, Cehennem kapılarının kapandığı, ilahi bir sesin ‘Yok mu mağfiret isteyen? Yok mu bağışlanmak isteyen? Yok mu bu bizim güzel manevi havamızdan istifade etmek isteyen?’ diye nida ettiği mübarek bir ay içerisinde bulunuyoruz. Onun için kıymetli mesai arkadaşlarım istedim ki, geçen yıl yaptığımız iftar sofrasını bu yıl da tertip edelim. Geleneksel hale getirdiğimiz personel iftar yemeğimiz, yönetici ve kurum çalışanları arasındaki birlik ve beraberliğin artırılmasına önemli bir katkı sağlamaktadır.”

 

BİRLİK VE BERABERLİĞİN ÖNEMİ

“Sosyal bir varlık olan insanın, huzur ve mutluluğu toplumun ve kurumların huzur ve mutluğuna bağlıdır” diyen Sekmen, “Huzur; birlik ve beraberlikle, aynı duygu ve aynı düşünce etrafında bütünleşmekle mümkündür. Cenabı Hakk’ın ilahi bir sözünde şöyle buyrulmuştur; ‘Hep birlikte Allah’ın ipine sımsıkı sarılın, parçalanıp bölünmeyin.’ Bu mübarek sözde de ifade edildiği gibi, birlik ve beraberlik içerisinde olmak, aynı hedefe yönelmek, aynı amaca yönelerek hizmet etmek ayrı bir mana ve ehemmiyet ifade etmektedir” şeklinde konuştu. Erzurum halkına hizmet vermenin gurur ve bahtiyarlığını yaşadığını dile getiren Başkan Sekmen, şöyle devam etti: “Önümüzdeki yıllar içerisinde beraberce önemli hizmetleri yerine getireceğiz. İnanıyorum ki bu hizmetlerde hepimizin büyük katkısı, desteği ve emeği olacak. Çünkü bu ekibin de hizmet anlayışı, görevlerini üstlendiğimiz Erzurum halkının beklentilerine en güzel şekilde cevap verebilmektir. Bunu ne kadar güzel bir şekilde yerine getirebilirsek, halkımızın beklentilerine ne kadar katkı sağlayabilirsek, onları çözebilirsek o derece kendimizi mutlu ve bahtiyar hissedeceğiz.”

 

“VATANDAŞLARIMIZ HİZMETLERİMİZDEN ÇOK MEMNUN”

Erzurum’un bir değişim ve dönüşüm içerisinde olduğuna dikkati çeken Başkan Sekmen, şunları kaydetti: “Her geçen yıl yeni katkılarla bu hizmet kervanını büyütmenin azmi ve gayreti içerisinde olacağız. Elbette ki hizmetlerimizden memnun olmayanlar da olacaktır. Hatta birileri eleştirecektir. Ama inanıyorum ki dönemin sonuna geldiğimiz zaman büyük çoğunluk aynen şöyle diyecek; ‘Allah razı olsun’ Ben gezip dolaşıyorum, birçok yere uğruyorum. Hamdolsun, insanlarımızın belediyemizle ilgili izlenimleri gayet olumlu ama daha çok hizmet bekliyorlar. Bu hizmetleri de sizlerle beraber yürüteceğiz. İnanıyorum ki her arkadaşım oturduğu masanın veya çalıştığı birimin hakkını vererek çalışmalı. Huzurlu olmak istiyorsak, mutlu olmak istiyorsak görevimizi layıkıyla yapacağız. Görevini yapmayan insanlar hep huzursuz olurlar, yaptığı işten bir zevk almazlar. Ama yaptığı işi layıkıyla yaparsa inanıyorum ki onun hazzı ve mutluluğu fevkalade iyi olur. Bunun için, siz kıymetli mesai arkadaşlarımı ayrım yapmadan, daha dikkatli vazife yapmaya, daha dikkatli olmaya ve daha güzel çalışmaya davet ediyorum. Bir birey çalıştığı kuruma sahip çıkarsa Allah da ona sahip çıkar, Allah da onun ailesine sahip çıkar, huzur ve mutluluk verir. Bura bizim ekmek teknemiz. Mutlaka kurumumuza sahip çıkalım. Allah’ın verdiği bu nimetin kıymetini mutlaka bilelim, iş üretelim.” Büyükşehir personelinin Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı’nı da kutlayan Başkan Sekmen, iftar programına gösterdikleri yoğun katılımdan dolayı kurum çalışanlarına teşekkür etti. 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25