• BIST 9457.24
  • Altın 2496.514
  • Dolar 32.5944
  • Euro 34.7827
  • Erzurum 18 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

Başkan Sekmen, TRT Erzurum Radyosu'na Konuk Oldu

Başkan Sekmen, TRT Erzurum Radyosu'na Konuk Oldu
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, TRT Erzurum Radyosu’na konuk oldu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet SekmenTRT Erzurum Radyosu'na konuk oldu. TRT Erzurum Radyosu'nda yayınlanan, yapımcılığını İsmail Bingöl'ün, sunuculuğunu Gülden ve Mehmet Şahin'in yaptığı "Yöremizden" adlı programa canlı yayın konuğu olan, Başkan Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediyesi'nin engellilere yönelik çalışlarıyla ilgili önemli bilgiler verdi.

Engellilere yönelik Belediye çalışmaları açısından deneyimli olduğuna dikkat çeken Başkan Sekmen, gelişmekte olan veya geri kalmış toplumlarda engelli vatandaş sayısının daha fazla olduğunu ifade ederek, "Gelişmiş toplumlarda biraz daha oranı az. Biz gelişmekte olan bir toplumuz. Toplumumuzun belli bir kesimi engelli. Hemen şunu ifade edeyim ki ben doksanlı yıllarda İstanbul'da siyasi bir partinin ilçe başkanlığını yaptım. O dönemde ilk kez engelli kardeşlerimizle ilgilenmeye başladık. O günkü partimin il merkezinde engelli komisyonu kurduk. O yıldan beri engelli kardeşlerimizle yakinen ilgilenir, dertlerini, sıkıntılarını dinleriz ve bunları aktarırız." dedi.

Engellilere yönelik yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Sekmen, "Cumhurbaşkanımıza o komisyonu kurduran benim. O, Büyükşehir Belediye Başkanı olunca, bizde Kartal Belediye Başkanıyken engelli kardeşlerimizle yakinen ilgilendik.Erzurum bu konuda umutlu olabilir, çünkü bir deneyim ve tecrübemiz var. Engellilerle ilgili Büyükşehir Belediyesi'nde ve Kartal Belediyesi'nde birimler kurduk. Şimdi biz Erzurum'da da aynı yolu uygulamaya gayret ediyoruz. Göreve geldikten sonra yaptığımız kaldırımlarda engellilerle ilgili yol oluşturduk. Daha önce yapılmış kaldırımlarda da engellilere yönelik yollar oluşturmaya gayret ediyoruz."diye konuştu.

Kaldırımların buz tutması nedeniyle engellilere yönelik yapılan yollarda vatandaşların kaymalarını önlemek için çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Başkan Sekmen, "Burası bir kış şehri, kaldırımlar kışın buz tutuyor. Engelliler için yapılan kısımlarda insanlarımız kayıyor. Hatta engelli olmayanlar da kayıyor. Bunun için biz oralara kauçuk lastik koyduk ki kaymayı önleyelim. Kaldırımların kenarlarında oturan esnaflarımız bana, 'Birçok sağlıklı hanımefendinin, yüksek topuklu ayakkabı giyinmiş olmaları dolayısıyla, kayıp düştüklerini gördük.' dediler. ve 'Derhal bunu önleyeceğiz.' dedim. Şimdi kaldırımlara bakın, eğimli rampa kısımlarında bir tırtırlı siyah lastik vardır. Bunu koyduk ve tabi bununla da kalmadık. Ulaşım vasıtalarımızda yine engelli rampaları oluşturmaya gayret ediyoruz. Olmayanları da zorluyoruz." şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi'nin görme engellilere yönelik çalışmalarıyla ilgili bilgiler de veren Başkan Sekmen, "Engelli deyince tabi engellilerinde çeşitleri var. Mesela görme engelli kardeşlerimiz var. Onlarla ilgili, yapılmış ve yapılmakta olan kaldırımlara tırtırlı gözenekler olan 'Kılavuz yolu' koyuyoruz. Çünkü onları da düşünmek lazım. Hatta talimat verdim, bundan sonra yine yapılmış ve yapılmakta olan karşıdan karşıya geçişlerde bir düğme konsun, engelli kardeşimiz oraya geldiği zaman, o ışıkların bulunduğu direkteki düğmeye basarak trafiği durdursun ve karşıya geçebilsin." diyerek, bunlara özen gösterdiklerini ve bundan sonrada özen gösteremeye devam edeceklerini kaydetti.

Engellilere yönelik bir rehabilitasyon merkezi kuracaklarını belirten Başkan Sekmen, engellilere ve ailelerine yönelik eğitimler vereceklerini de dile getirdi.

Engelli vatandaşların Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşım araçlarından ücretsiz faydalandığını vurgulayan Başkan Sekmen, "Yine Belediyemize müracaat ederek o belgeyi alan kardeşlerimize su faturalarında yüzde 50 indirim sağlanıyor." diyerek, sosyal destek hizmetleri kapsamında engellilerimize eğitim seminerleri, engelli bakım eğitimleri, bilgilendirme, danışmanlık ve bir takım sosyal faaliyetler sunduklarını da belirtti.

Büyükşehir Belediyesi'nin engellilerle ilgili yüzme, basketbol, jim lastik, tenis alanlarında eğitim verildiğini de kaydeden Başkan Sekmen, "Yine biz bu tip kardeşlerimizi, evden alıp rehabilitasyon merkezimize veya bu tip yerlere götürme imkanı sunuyoruz. Bunun dışında evden alıp eve bırakıyoruz. Engeliler içinde Erzurum Büyükşehir Belediyemizin servis hizmeti var. Engellilere zaman zaman akülü ve aküsüz sandalye dağıtımı da yapıyoruz." dedi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25