• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • Erzurum 2 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

BAŞKAN SEKMEN’DEN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARI

BAŞKAN SEKMEN’DEN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARI
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Köprüköy ilçesinde bir dizi temas ve incelemede bulundu. Sıla-i Rahim etkinliği ve Deli Çermik Kaplıcası’nın açılışında vatandaşlarla bir araya geldi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Erzurum Vali Yardımcısı Ersin Boylu, Kaymakam Osman Bilici, Garnizon Komutanı İsak Akbulut, Köprüköy Belediye Başkanı Osman Belli ile diğer yetkililerin katıldığı açılışta konuşan Başkan Mehmet Sekmen, kaplıcaların insan sağlığı açısından önemine vurgu yaptı. Sekmen, “Deli Çermik Kaplıcası’nın yapımında Büyükşehir Belediyemizle beraber Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansımız, BTC Boru Hattı’nı yapan firmamız ve ilçe belediyemizin büyük katkısı oldu. Buranın yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Köprüköy Belediye Başkanı Osman Belli de, ilçeye kazandırdığı hizmetlerden ötürü Sekmen’e teşekkür etti. Konuşmaların ardından Sekmen ve beraberindekiler, kaplıcaların açılışını yaparak, turistik mekânı gezdi. Açılışa katılan davetliler daha sonra Köprüköy’de bu yıl dördüncüsü düzenlenen Sıla-i Rahim programına katıldı.

Köprüköy Belediye Başkanı Osman Belli, programda yaptığı konuşmada,  “Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibi yanlarına gittiğimizde bizi hiç boş çevirmedi. Milletvekilimiz Zehra Hanım da bize her konuda yardımcı olmaktalar. Hepsinden Allah razı olsun” dedi. Köprüköy Kaymakamı Osman Bilici de, “Devletimizin imkânlarını milletimize maksimum fayda sağlayacak şekilde hayırlı hizmetlerde, etkili ve verimli bir şekilde kullanmayı amaçlıyoruz. Bu etkinliğin, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımızın olduğu şu dönemde kardeşlik hukukunun güçlendirilmesi, milli birlik ve beraberliğin temin edilmesine katkı sunacağını ümit ediyorum” diye konuştu.

 

SEKMEN: “BÜTÜN MÜMİNLER KARDEŞTİR”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Başkan Sekmen, şöyle devam etti: “Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (S.A.V.), ‘Mümin müminin yüzüne baktıkça imanı artar’ diye buyurmuştur. Bir mümin bir müminin yüzüne bakacak onun yüzünde, onun sıfatında Allah’ın yüceliğini görecektir. Biz kardeşler topluluğuyuz. Türkiye’de yaşayan 80 milyon akrabayız, komşuyuz, dostuz. Biz hepimiz Hazreti Adem ve Havva’nın çocuklarıyız. Etnik yapımız sonradan oluşan unsurlardır. Bu bakımdan Kürt, Türk, Acem, Laz diye ayrım yapmak doğru değildir. Aynı inançtanız, biz kardeşiz. Cenabı Hakk’ın ‘Bütün müminler kardeştir’ emri gereği biz kardeşiz. Birbirimize asla düşmanlık besleyemeyiz. Bugün maalesef ülkemizde terör hadiseleri oluyor. Güvenlik görevlisi kim? Bizim evladımız. Polis kim? Bizim evladımız. Ha, bir haksızlık varsa, bir yanlışlık varsa onu da çözmek devletimizin görevidir. Ben Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bir köyümüzde (mahallemizde) su yoksa onu kalben hissediyorum. Ve bunları çözmek için gece gündüz çalışıyoruz. Okullara, camilere, içme suyu, gurup yolları ve altyapı çalışmalarına ağırlık veriyorum. Neden? ‘Bizim insanımız artık sıkıntıda yaşamasın, mutlu ve huzurlu olsun’ diye.” Başkan Sekmen, kardeşlik hukukunun önemine dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed (S.A.V.), ‘Sizin en hayırlınız insanlara en faydalı olanınızdır’ diye buyurmuştur. Bu açıdan biz sizin amiriniz değil, sizin hizmetkârıyız. Kendimizi öyle görüyoruz. Öyle olmaya da gayret ediyoruz. Asla size üstünlük taslayamayız. Siz asilsiniz, biz vekiliz. Dualarınızı bekliyoruz. Bakınız terör kalkınmamızı istemiyor. Bizim 3 aracımızı yaktılar. Karayazı’da müteahhitlerin araçlarını yaktılar. Bu hizmeti kime götürüyoruz? Biz, Karayazılı’ya su götürmek istiyoruz. Hınıs’ın eksiği olan suyunu tamamlamak istiyoruz, ama koymuyorlar. Biz hizmet yapmakla mükellefiz.”

 

TAŞKESENLİOĞLU: “SILA-İ RAHİM KARDEŞLİKTİR”

AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu da, Sıla-i Rahim’in birlik, dirlik ve kardeşlik anlamını taşıdığını bildirdi. Parlamenter Taşkesenlioğlu, şöyle konuştu: “Rabbim bizim aramızdaki birliği, dirliği ve kardeşliği var etsin. Bizim tek derdimiz Allah’ın rızasını kazanmaktır ama başkaları, başkalarının rızasını kazanma adına kendi kardeşine kurşun sıkmaktan çekinmedi. 7 yıl önce, ‘Gelin aramızdaki kardeşliğimizi yeniden inşa edelim. Kimse bizim kardeşliğimize halel getirmiş olmasın’ dedik.   Ama birileri dedi ki; ‘Bu kardeşlik, bu topluma çok fazla.’ Rabbim bizim aramızdaki birliği, dirliği, kardeşliği ve beraberliği bozmasın. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kudretini gösterdiğinde terörün bu dünyada yaşayacak yerleri olmayacak. Elhamdülillah, bizler milletimizden aldığımız güçle hareket ediyoruz. Biliyoruz ki, Türkiye Cumhuriyeti’ndeki her bir birey; dili, dini, ırkı ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti’nin emanetidir. Bizler de sizin bu emanetinize sahip çıkabilme adına kanımızın son damlasına kadar gayret edeceğiz. Sırtımızda akıtılmadık bir damla ter kalmış olmayacak.”

 

SEKMEN, MUHTARLARLA BULUŞTU

Başkan Sekmen, Sıla-i Rahim etkinliğinin ardından muhtarlarla bir araya geldi. Her ilçede yılda en az 2 defa muhtarlarla toplantı yapan Başkan Sekmen, “Hiçbir çalışma eksik kalmayacak. Her şeyin en iyisini yapacağız” dedi. Muhtarların dilek ve sorunlarını da tek tek not eden Sekmen, Büyükşehir’in kurmaylarıyla konuları değerlendirerek gerekli talimatları verdi. Muhtarların acil olan isteklerinin hızlı bir şekilde yerine getirileceğini belirten Sekmen, problemlerin plan ve programlar dâhilinde kalıcı bir şekilde çözüme kavuşturulacağını kaydetti. Başkan Sekmen, daha sonra Köprüköy Kaymakamı Osman Bilici’yi makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun temennisinde bulundu.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25