• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Erzurum 2 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

BAŞKENT, TRAFİK GÜVENLİĞİ VE DATA CENTER PROJESİNE YEŞİL IŞIK YAKTI

BAŞKENT, TRAFİK GÜVENLİĞİ VE DATA CENTER PROJESİNE YEŞİL IŞIK YAKTI
AK Parti Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı Ulaşım alanında ki uzmanlığını sahada konuşturuyor. Başkent’te önemli isimlerle yaptığı toplantıların ardından iki önemli proje olan Trafik Güvenliği ve DATA CENTER Projelerinin yolunu açtı.

İçişleri Bakanı Efkan ALA, AK Parti Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı,  akademisyenler ile trafik güvenliği uzmanlarının  katılımı ile İçişleri Bakanlığında gerçekleştirilen toplantıda, AB standartlarına uyum sağlayacak interaktif trafik uyarı ve denetim sistemlerinin yaygınlaştırılması ve uygulanmasının sağlanması konusu konuşuldu. Toplantıda ayrıca, mevcut trafik yönetim yapısının AB uyum süreçleri ve gelişmiş ülkelerdeki trafik modelleri dikkate alınarak tekrar yapılandırılması konusu ön plana çıktı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın özel olarak katıldığı toplantıda Trafik güvenliğinin sağlanması için interaktif uyarı ve denetim sistemlerinin ülkemizde yaygınlaştırılması gerektiğinin önemi konuşuldu. Proje çalışmalarında Avrupa Birliği ile uyum sürecini göz ardı etmeyen Ulaştırma Profesörü Mustafa Ilıcalı, trafik yönetiminin yeniden yapılandırılması üzerine AB düzeyindeki yapılan çalışmaların incelenmesi ve örnek alınması gerektiğine dikkat çekti. Avrupa modeli trafik denetim sistemlerinin Türkiye’ye özgün bir sistem olarak uyarlanması konusu değerlendirildi. Trafik yönetiminin yeniden yapılandırılması ile planlanan bu programla trafik güvenliğinin maksimum düzeyde gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Trafik kazalarını asgari ölçüde tutmak hatta kaza risklerini ortadan kaldırma yolunun sıkı bir denetimden geçtiğini ifade eden Milletvekili Mustafa Ilıcalı şunları söyledi: “ Ülkemizde ne yazık ki trafik kazaları yüzünden birçok vatandaşımız hayatını acı bir şekilde kaybetti. Trafik kazalarını minimum ölçüde tutmak için Avrupa standartlarında yapılan çalışmaları inceledim ve araştırma yaptım. Trafik kazalarında ölüm sayısının en az olduğu başta İsveç olmak üzere Avrupa ülkelerinin trafik denetim sistemlerini ve modellerini inceledim. Yollarda binlerce insanımız ölmesin diye proje üretimi yolunda çalışmaya başladım. Trafik Güvenliği Projesi için ilgili kuruluşlardan ve İçişleri Bakanımız Efkan Ala beyin ise desteğini istedik. “dedi.

Erzurum için Proje Vakti

Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) Başkanı Doğan Ufuk Güneş, AB Ulaştırma ve İklim Değişikliği Operasyonel Programı Türkiye sorumlusu Göktuğ Kara ve Turkcell Kurumsal Satış Direktörü Murat Küçüközdemir’in katılımıyla gerçekleşen toplantıda ise Erzurum’a kurulması planlanan DATA CENTER projesi değerlendirildi. Diğer önemli konu ise Erzurum Çağrı merkezinin uluslararası bir yapıya kavuşturulması için teknolojik alt yapının ve insan kaynağı eğitimlerinin planlanmasına yönelik stratejiler belirlenmesiydi. Data Center için yapılan fizibilite çalışmaları değerlendirildi. İçişleri Bakanlığında İçişleri Bakanı Efkan ALA ile gerçekleştirilen toplantıda alınan kararların devamı niteliğinde trafik güvenliği için yapılacak projeler gündeme geldi.  

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25