• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Erzurum 6 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Belediyelerde görev yapanlar dikkat! Kadro ataması...

Belediyelerde görev yapanlar dikkat! Kadro ataması...
Belediyede lise mezunu olarak tahsildar kadrosunda görev yapmakta olanlar ile sınavsız şef unvanlı kadroya atanması mümkün mü?
15/03/1999 tarihli ve 99/12647 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kabul edilerek 18/04/1999 tarihli ve 23670 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik" in 2'nci maddesinde? bu Yönetmeliğin, 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (I) ve (III) sayılı cetvellerde yer alan kadrolarda, il özel idareleri ve belediyeler ile bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelere ait memur kadrolarında, düzenleyici ve denetleyici kurumlara ait memur kadrolarında, özelleştirme kapsam ve programında bulunan kuruluşlar da dahil olmak üzere kamu iktisadi teşebbüsleri ve bağlı ortaklıklarına ait memur kadroları ile sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilen personelin, müdür ve daha alt görevlere görevde yükselme mahiyetindeki asaleten atamaları ile en az ortaöğretim düzeyinde mesleki veya teknik eğitim sonucu ihraz edilen unvanlara ilişkin unvan değişikliği mahiyetindeki asaleten atamaları hakkında uygulanacağı hüküm altına alınmış, "Tanımlar" başlıklı 4'üncü maddesinde "Aynı düzey görev: Kurumların? hiyerarşi, görev, yetki ve sorumluluk açısından aynı grupta ya da grup içinde alt gruplar olması halinde aynı alt grupta gösterdikleri görevleri,", "Üst görev: 27/9/1984 tarihli ve 3046 sayılı Kanunda belirtilen hiyerarşik kademeler çerçevesinde daha üst hiyerarşi içindeki görevleri,", "Alt görev: 27/9/1984 tarihli ve 3046 sayılı Kanunda belirtilen hiyerarşik kademeler çerçevesinde daha alt hiyerarşi içindeki görevleri….ifade eder." şeklinde tanımlanmış olup, Geçici 3'üncü maddesinde ise? "Bu Yönetmelik kapsamına giren unvanları, ilgili mevzuatı uyarınca kazananların hakları saklıdır." hükmüne yer verilmiştir.
Diğer taraftan, 04/07/2009 tarihli ve 27278 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik"in 5'inci maddesinin birinci fıkrasının (a/3) bendinde? "şef, koruma ve güvenlik şefi, bando şefi" hükmü, (d) bendinde ise? "d) İdari hizmetler grubu?
 
1) Ayniyat saymanı, muhasebeci, kontrol memuru, eğitmen,
 
2) Bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, veznedar, anbar memuru, ayniyat memuru, belediye trafik memuru, bilet satış memuru, evlendirme memuru, gemi adamı, koruma ve güvenlik görevlisi, gişe memuru, memur, mutemet, sayaç memuru, tahsildar, şoför" hükmü bulunmaktadır.
 
Aynı Yönetmeliğin 7'nci maddesinin (e) bendinde ise "e) Şef kadrosuna atanabilmek için? 1) En az iki yıllık yüksekokul mezunu olmak, 2) Son müracaat tarihi itibariyle 5 inci maddenin birinci fıkrasının (d) bendinin (2) numaralı alt bendinde sayılan görevlerde en az iki yıl süreyle çalışmış olmak," hükmü yer almaktadır.
 
SONUÇ
 
Yukarıdaki hükümler çerçevesinde, tahsildar ve şef unvanlı kadronun aynı düzeyde görevler olarak değerlendirilmemesi nedeniyle, söz konusu unvana ilişkin atanma şartlarını taşımaları ve düzenlenecek olan görevde yükselme sınavında başarılı olmaları kaydıyla, şef unvanlı kadroya atanmaları mümkün olduğu değerlendirilmektedir. (Faruk Erdem / Sabah)
 
 
 
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25