• BIST 9079.97
  • Altın 2323.978
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9394
  • Erzurum 4 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

BEN DE YÜZÜYORUM VE PEDALLIYORUM PROJESİ START ALDI

BEN DE YÜZÜYORUM VE PEDALLIYORUM  PROJESİ  START ALDI
Erzurum’da 9 bin ilk ve ortaokul öğrencisine bisiklet ve yüzme kursu verilecek. Kurs okulların tatil olacağı Haziran ayına kadar devam edecek.

Erzurum Valiliği öncülüğünde Yakutiye Kaymakamlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ‘Bende Yüzüyorum ve Pedallıyorum’ projesi başladı. Proje kapsamında yüzmede 4 bin çocuğa, bisiklette de 5 bin çocuğa ücretsiz kurs verilecek. Kurslar, okulların tatil olacağı Haziran ayına kadar devam edecek.

Erzurum Valiliği öncülüğünde Yakutiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı  tarafından  finanse edilen,  Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile ortak yürütülecek "Ben de Yüzüyorum ve Pedallıyorum" Projesinin açılışı Kazım Karabekir Stadı’nın yanındaki  Kapalı Yüzme Havuzu’nun bahçesinde yapıldı. Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk,  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Zinnur Şimşek,  ilçe müdürleri, GHSİM Şube Müdürleri ve diğer davetliler katıldı.

Vali Azizoğlu, “Biz beşikten mezara kadar ilim öğrenen bir kültürün çocuklarıyız”

Törende Konuşan Vali Azizoğlu, “Eğitim sadece bir kurumun, bir birimin, bir yapının işi değildir. Eğitim bir devlet meselesidir. Devletin bütün kurumları, bütün birimleri eğitimle ilgilenmek zorundadır. Çünkü eğitim geleceğimizdir. Kendini sorumlu hisseden herkes bu konuda gayret etmeli ve Elini taşın altına sokmalıdır. Bu konuda herkes üzerine düşen vazifeyi ihmal etmeden yapmalıdır. Yakutiye Kaymakamlığımızın ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün  başlattığı bu proje aynı zamanda bir eğitim faaliyetidir. Eğitim sadece okullarda dersliklerde yapılan faaliyet değil hayatın her alanında yapmamız gereken önemli bir faaliyettir” diye konuşan Vali Azizoğlu sözlerini şöyle sürdürdü, Biz beşikten mezara kadar ilim öğrenen bir kültürün çocuklarıyız. O sebeple her anımızda bir şeyler öğrenmek, bir şeyler bilmek ve geleceğe kendimizi hazırlamak durumundayız. Sadece okullardaki kitaplardan değil, yüzmeden, bisikletten, ata sporlarımızından ve dünyada yapılan bütün sportif alanlarda, zihnimizi geliştirebileceğimiz bütün alanlarda kendimiz yetiştirmek zorundayız çünkü eğitim faaliyeti, ölünceye kadar bitmeyen bir faaliyettir”.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek “Günümüzde donanımlı, eğitimli, kültüre, sanata ve spora meyilli gençler yetiştirmek hepimizin vazifesidir. Kaymakamlığımızın vakıf aracılığı ile gençlerimize sporu sevdirmesi çok güzel bir olay. Bizde bu tür projeleri destekliyoruz. İstiyoruz ki bu şehirde çocuklarımız en az bir spor dalında uzmanlaşsın. Hayat boyunca spora ilgi göstersin. Bu konuda bizlerde yaz ve kış spor okullarını açarak çocuklarımıza ücretsiz hizmet veriyoruz. Ayrıca Dadaşkent’te bisiklet yolunu devreye soktuk. Bisiklet federasyonu temsilcimiz bisiklet yolunun devamı istiyor. İnşallah bunu da yapacağız. Şehre kadar bisiklet yolu tamamlayacağız. Erzurum bundan sonra eğitimde olduğu gibi sanatta da sporda da yetenekli gençlerle gündeme gelmesi gerekir. Buralarda eğitim alan gençlerin, yarın bizleri dünyada en iyi şekilde temsil etmelerini bekliyoruz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından bisiklet ve yüzmede eğitim alacak öğrenciler için ilk startı Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile diğer protokol üyeleri verdi. Bisikletli gençler, ilk düdükle birlikte parkurda sürüş yaptı. Protokol, daha sonra minik ve yıldız yüzücülerin, yarışını izleyerek, dereceye giren sporculara madalyalarını takdim etti.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25