• BIST 8970.53
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • Erzurum 6 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Bilal Erdoğan’dan Rektör Çomaklı’ya Ziyaret

Bilal Erdoğan’dan Rektör Çomaklı’ya Ziyaret
Doğu Anadolu Bölgesi Ata Sporları Federasyonu Genel Kurul ve Tanıtım Programı’na katılmak üzere Erzurum’a gelen Bilal Erdoğan, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı makamında ziyaret etti.

Atatürk Üniversitesi’nde bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Erdoğan, Çomaklı’ya üniversitenin ev sahipliği ve misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.

Rektör Çomaklı, toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, her zaman sporun ve sporcunun yanında olduğunu ve geleneksel spor dallarının Atatürk Üniversitesi’nde de yaygınlaşacağını söyledi.Ziyaretin ardından, Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonu’nda düzenlenen Doğu Anadolu Bölgesi Ata Sporları Federasyonu Genel Kurul ve Tanıtım Programı’na geçildi.Programın açılışında konuşan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Yeni Türkiye’nin inşası ve medeniyetimizin aslına rücu ettiği, öze dönüş sürecimizde gerekliliğini her daim hissettiğimiz geleneklerimiz ihyası için ata sporlarımızın hayati bir öneme haizdir” dedi.Çomaklı, gençlere seslenerek şunları söyledi: “Sizlere Yakutiye Medresesi kadar köklü, Palandöken kadar yüce, Nenehatun kadar imanlı bir ahitleşme teklif ediyorum. Bu topraklardan aldığımız değerleri, tüm dünyaya hâkim kılmaya adayalım kendimizi Bu anlayış içerisinde kurulmuş olan Dünya Etnospor Konfederasyonu’nu ve bu aileye katılmak üzere kurulan Doğu Anadolu Bölgesi Ata Sporları Federasyonu’nu tebrik ediyor, kendilerine başarılar diliyorum”Programda gençlere hitaben konuşan Bilal Erdoğan, geleneksel sporların ve Ata sporlarının yaşatılması için olanaklar oluşturulmadığını belirterek, geçmişi bize ait diğer birçok unsur gibi geleneksel sporların da kaderine terk edildiğini söyledi.Erdoğan: “Bizim çok derin tarihi kültürümüz var. Dünyada adaleti tesis etmek için binlerce yıl Orta Asya’dan Anadolu’ya, Anadolu’dan Avrupa’ya, Kuzey Afrika’nın en uzak noktalarına kadar ecdadımız ilerlemiş, zulme karşı haykırmıştır. Bizim ecdadımızı buralara kadar getiren sporlar; cirit, okçuluk ve güreş olmuştur. Bizler binlerce yıl at üstünde yaşamış bir milletin torunlarıyız. Dünya tarihinde en iyi yayı imal eden, okçuluk sporunu en iyi icra eden millet atalarımız olmuştur. Şimdi ise sizler gibi genç nesillerimizin okçuluk, binicilik, cirit ve güreş gibi ata sporlarıyla ilgilenmesini arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.Spor Lisesi Okçuluk Takımı’nın gösterisinin ardından Bilal Erdoğan’da ok ve yayı alarak, okçuluktaki hünerini gösterdi.Programın ardından Rektör Ömer Çomaklı Bilal Erdoğan’a, Atatürk Üniversitesi Halıcılık Eğitim Merkezi’nde imal edilen, cirit oyunu figürlü halı armağan etti.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25