• BIST 9091.57
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Erzurum 9 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Bir buçuk saat anlatım için 15 saat hazırlık yapıyorlar

Bir buçuk saat anlatım için 15 saat hazırlık yapıyorlar
TRT Spor Spikeri Kerem Öncel, anlatacakları maçın hazırlığı için yaklaşık 15 saat çalıştıklarını söyledi.

Ünlü Spiker Kerem Öncel, spor spikerlerinin de futbolcular gibi maça hazırlık dönemi olduğunu söyledi. Öncel, anlatacağı maç öncesi yaptığı araştırmanın yaklaşık 15 saat sürdüğünü kaydetti.

TİNGADER (Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği), çeyrek asırdan beri kendine has anlatımıyla futbol maçlarına heyecan katan TRT’nin duayen spor spikeri Kerem Öncel’i ağırladı.

TİNGADER Genel Başkan Yardımcısı Gazeteci-Yazar Müslüm Aktürk’ün moderatörlüğünde, video konferans sistemiyle gerçekleşen toplantıda, spor dünyasının ünlü spikeri Kerem Öncel, “Türk Futbolunun Dünü, Bugünü ve Yarını” konusunda düşüncelerini anlattı.

Türk futbolunun gelişmesi için liyakate önem verilmesi gerektiğine dikkat çeken Kerem Öncel, “Liyakat olmadığı için Türk futbolu ilerleme kaydedemiyor. Günlük başarılar yerine uzun vadeli hedeflere odaklanılmalıdır. Yönetim kuruluna gelen insanların ehil olmaları gerekmektedir” dedi.

Türkiye’de futbol kulüplerinin son iki yılda 8 milyar borçlandığını hatırlatan ünlü spiker Öncel, Futbol Yasası’nın bir an önce çıkması ve kulüp başkanlarının kafalarına göre borçlanmasının önüne geçilmesini istedi.

Bir başarısız transfer çalışmasının antrenörler konusunda da yaşandığını vurgulayan Kerem Öncel, çalıştırdığı takım ligden düşmesine ve başarısızlığı kanıtlanmasına rağmen bazı antrenörlerin yine ilgi gördüğünü ve bu çelişkiye anlam veremediğini ifade etti.

“Süper ligde başarısız bir çalıştırıcı başka bir kulübe rahat gidebiliyor” diyen Öncel, bunun önlenmesi için akil adamların yönetimde yer alması gerektiğini söyledi.

OBJEKTİFLİĞE ÇOK ÖNEM VERİRİZ

TİNGADER’in videolu konferans toplantısı, konuk Kerem Öncel’in gündeme ilişkin konuşmasından sonra soru-cevap şeklinde devam etti.

Kerem Öncel, “Sahadaki 22 futbolcuyu nasıl tanıyorsunuz, yanılmıyor musunuz, özellikle yabancı kulüp maçlarında sıkıntı yaşıyor musunuz?” şeklindeki soru üzerine de şunları söyledi:

“Bizlerin de aynen futbolcular gibi maç öncesi bir takım hazırlıklarımız olur. Kulüplerden aldığımız takım listesini saatlerce inceler, araştırırız. Bu hazırlığımız zaman zaman 15 saati bulur. Bu zaman zarfında futbolcunun boyunu, kilosunu, tenini, saçını, performansını, yaşını ve bir takım özelliklerini öğrenir maça öyle çıkarız. Görevimiz bir buçuk saatle sınırlı değil yani.”

Öncel, bir başka soru üzerine, spikerlerin kalben tuttuğu takım olduğunu ancak bunu maça yansıtmadan karşılaşmayı tarafsız bir şekilde anlatıp adaletten asla şaşmadıklarını belirtti.

Her iki takımın taraftarlarınca izlenildiğinin bilincinde olduklarını hatırlatan Kerem Öncel, “Bu nedenle iyi bir gözlemci olmak durumundayız. Dolayısıyla gözlemlerimizde objektifliğe çok önem veririz. Asla keskin yorum yapmayız.” diye konuştu.

TRT Spor Spikeri Kerem Öncel, spor mahkemelerinin de kurulması gerektiğini sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25