• BIST 9079.97
  • Altın 2322.937
  • Dolar 32.3951
  • Euro 34.9128
  • Erzurum -2 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), Erzurum MNG Mall’de

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD),  Erzurum MNG Mall’de
Erzurum MNG Mall, Doğu’nun parlayan yıldızı olan şehri, Türkiye’nin en önemli markaları ile buluşturuyor!

422 markayı çatısı altında buluşturan Birleşmiş Markalar Derneği’nin Başkanı Sinan Öncel ve diğer üyeler, 16 Mayıs’ta (Bugün) MNG Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aydoğan Süer’in ev sahipliğindeki bir uçakla şehre gitti. Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Erzurum İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’ın katılımı ile renklenen bu ziyaret, şehirdeki istihdamı canlandırmak açısından son derece önemli. 

Kırk yılı aşkın süredir, farklı sektörlerde başarıyla faaliyetlerini sürdüren MNG Şirketler Topluluğu, Erzurum MNG Mall ile alışveriş ve perakende alanında ilk yatırımını hayata geçirdi. Eylül ayında açılması planlanan AVM’nin yönetim hizmetlerinin başında, sektörün sevilen ve deneyimli ismi Dr. Aydoğan Süer var. Grup bünyesinde MNG Yönetim Hizmetleri şirketinin Genel Müdürü Süer alışveriş merkezinin, Erzurum’un genç nüfusu ve bölgesindeki merkezi konumuna yakışacak 400 Milyon liralık dev bir yatırımla hayata geçirildiğini söyledi

1976 yılında, Mehmet Nazif Günal’ın isminin ilk harfleriyle temelleri atılan MNG Şirketler Topluluğu, bugün 20 binden fazla çalışanın istihdam edildiği büyük bir şirketler topluluğu... İnşaat, taahhüt, enerji, hava taşımacılığı, kargo, tarım ve finans sektörlerini içine alan farklı sektörlerde faaliyet gösteren MNG, 2017 yılına başlarken, inşaat projelerinin ardından işletmeci olarak da AVM sektöründe yer alacağını açıkladı. Grubun adını taşıyan ilk alışveriş merkezi olan Erzurum MNG Mall, 160 bin metrekare büyüklüğü ile Doğu Anadolu Bölgesi’nde sosyal yaşamı ve ticareti canlandıracak. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerimizde yer alan zengin marka karmasını şehre taşıyacak olan Erzurum MNG Mall, 175 mağaza, eğlence, sinema ve kültürel etkinleri bir arada sunarak Doğu’nun gözde şehrine dinamizm kazandıracak.

Erzurum MNG Mall’un Eylül ayında resmi açılışını yapması planlanıyor MNG Yönetim Hizmetleri AŞ’nin Genel Müdürü ise alışveriş merkezleri ve perakende konusunda 15 yıllık sektörel deneyiminin yanı sıra yazdığı kitaplar, gazetelerdeki köşe yazarlıkları ve televizyon programları ile kamuoyu ve medyanın yakından tanıdığı Dr. Aydoğan Süer.

Perakendeci Erzurum’u Sevdi

Alışveriş Merkezleri ve Perakende Konusunda Uzman Bir İsim olan Dr. Aydoğan Süer, yeni alışveriş merkezini markalarla buluşturabilmek için BMD Başkanı ve üyelerini, Erzurum MNG Mall’e davet etti. Alışveriş ve Perakendede Sürdürülebilirlik ve AVM’lerin Geleceği isimli kitapları ile perakende sektörüne akademik anlamda da önemli katkılarda bulunan, pek çok mesleki ödülün sahibi Dr. Aydoğan Süer, bu ziyaretin Erzurum’un perakendede taşıdığı potansiyeli markalara tanıtabilmek açısından önem taşıdığını belirtti.

“MNG Grubu çatısı altında, ülkemizin alışveriş merkezi yönünden bakir bölgelerinden biri olan Erzurum’a, böyle büyük bir yatırımla girmekten ötürü, son derece mutlu ve heyecanlıyız” diyen Süer, “Pazardaki 422 markayı temsil eden Birleşik Markalar Derneği (BMD) üyelerine alışveriş merkezimizi ve şehri tanıtabilmek bizim için büyük bir onur. MNG Holding gibi güçlü bir yatırımcı ve alışveriş merkezlerinin konforunu bekleyen bölge insanının yanı sıra Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Emniyet Müdürümüzün de teşrifleri ile daha da anlam kazanan bu buluşmada, son derece verimli olacağına inandığımız bir işbirliğinin startını verdik. Yeni teşviklerle oldukça cazip bir il haline gelen Erzurum, fuar ve kongre alanları ile giderek hareketleniyor. Bize göre Doğu’ya yapılan her türlü yatırım, ekonomiye olan güvenin bir göstergesidir. Yaklaşık 400 Milyon Liralık dev bir yatırım bütçesine sahip olan Erzurum MNG Mall ile şehirde yaşam standartlarını yükseltmeyi hedefliyoruz.

Bilindiği gibi Erzurum, yaklaşık 800 bin yerleşik vatandaşımıza ek olarak her yıl şehir dışından okumak için gelen 200 bin öğrenciye de ev sahipliği yapmaktadır. Bir milyon nüfusa sahip Erzurum açısından bölgede benzeri olmayan bu büyük yatırım, aynı zamanda işsizlik sorunu ile mücadelede avantaj anlamını taşımaktadır. Yeni AVM ve yönetim deneyimimizi bir araya getirerek 1500 gencimize uluslar arası geçerliliği olan bir meslek edinme fırsatına dönüştürmeyi planlıyoruz. Bu anlamda Erzurum MNG Mall, alışveriş deneyiminde çıtayı yükseltmenin yanı sıra soğuk kışları ile ünlü şehre önemli bir istihdam katkısı da getirecektir. Dolayısıyla şu anda sağlık turizmi ve eğitim dışında fazla bir hareket bulunmayan şehre, Birleşmiş Markalar Derneği’nin ziyaretini, seçkin markalarımız açısından da kazançlı bir büyüme fırsatı olarak görmekteyiz” dedi.

422 Markanın Erzurum Çıkartması

Bugün 149 firmaya ait 422 markayı çatısı altında buluşturan Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), yurt içi ve yurt dışında başarılı çalışmalara imza atıyor. Derneğin Başkanı Sinan Öncel, 65 bin mağazada 375 bin kişiyi istihdam ettiklerini ve 2017 yılı sonunda bu sayıyı 67 bin 400 kişi daha artırmayı hedeflediklerini vurguluyor. Markalar için yatırım fırsatlarını değerlendiren dernek üyelerinin de ziyaretin ardından Erzurum MNG Mall’de yer almak konusunda pozitif bir izlenim edindikleri hissedilmekte. 

  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
      Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
      Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25