• BIST 9079.97
  • Altın 2323.132
  • Dolar 32.3439
  • Euro 34.8631
  • Erzurum 0 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

BŞEÜ'den Atatürk ve Erzurum Teknik Üniversiteleri ile işbirlikleri

BŞEÜ'den Atatürk ve Erzurum Teknik Üniversiteleri ile işbirlikleri
Bilecik Şeyh Edebali Üniversite (BŞEÜ) ile Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi arasında işbirliği protokolleri imzalandı.

Üniversitelerin karşılıklı kurumsal yarar adına araştırma ve eğitim konularındaki anlayışlarını, ilgileri çerçevesinde öğretim elemanları ve öğrencilerini teşvik etmek amacı taşıyan protokoller BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir ile Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak arasında imzalandı. Erzurum’da imzalanan protokoller çerçevesinde üniversiteler arasında mevcut olan işbirlikleri desteklenecek, araştırma çalışmaları yapılıp bu çalışmaların ortak kullanımı sağlanacak. Ayrıca üniversitelerin eğitim öğrenim anlayışları ve bilimsel amaçlı organizasyonlardaki deneyimlerinin birbirlerine aktarımı sağlanacak. Öğrenci ve öğretim elemanlarının karşılıklı olarak üniversitelerin sağladığı imkânlardan yararlanması, uzaktan eğitim programlarında işbirliklerinin yapılması, ortak proje pazarı etkinliklerinin düzenlenmesi, kariyer günleri etkinliklerinin ortak planlanması gibi pek çok maddenin yer aldığı protokoller beş yıl süre ile yürürlükte olacak.

"Üniversitelerimiz karşılıklı olarak birbirlerinin imkânlarından faydalanabilecekler"
Kendisi de uzun yıllar Atatürk Üniversitesi’nde akademik çalışmalar yapan BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Beydemir, imzalanan protokoller nedeni ile memnuniyetlerini ifade ederek, "Üniversite-sanayi işbirliği kapsamında özel sektöre ulaşma konusunda ortak çalışmalar, açılan hibe desteklerinin karşılıklı duyurulması, öğrencilerimizin ve öğretim elemanlarımızın müşterek çalışmalar yapması gibi pek çok konuda işbirlikleri yapacağız. Üniversitelerimiz karşılıklı olarak birbirlerinin imkânlarından faydalanabilecekler. İmzaladığımız protokollerin üniversitemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25