• BIST 9454.9
  • Altın 2499.643
  • Dolar 32.5852
  • Euro 34.7859
  • Erzurum 18 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

Büyükşehir Belediyesi, Bosna Caddesi’nde Dere Rehabilitasyonu Yapıyor

Büyükşehir Belediyesi, Bosna Caddesi’nde Dere Rehabilitasyonu Yapıyor
(ESKİ) tarafından İPA Projesi kapsamında Bosna caddesi, Atatürk Bulvarı, Eşref Bitlis Bulvarı ve 100. Yıl Polis Bulvarı’nda dere rehabilitasyonu ile yağmur suyu ve atık suların ayrılması için betonarme kutu menfez yapılıyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ESKİ) tarafından İPA Projesi kapsamında Bosna caddesi, Atatürk Bulvarı, EşrefBitlis Bulvarı ve 100. Yıl Polis Bulvarı’nda dere rehabilitasyonu ile yağmur suyu ve atık suların ayrılması için betonarme kutu menfez yapılıyor.

HEMŞERİLERİMİZİ, UZUN YILLARDIR SÜREN ALTYAPI SORUNUNDAN KURTARIYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen yaptığı açıklamada, "Yağmur yağdığında ve karlar eridiğinde oluşan su baskınları, şu anda devam eden çalışmalarımızın olduğu bölgede, özellikle de Buhara Hastanesi mevkiinde, maddi hasara ve ölüm tehlikelerine neden oluyordu. Devam eden projemizle, oluşan bu kayıpları tamamen ortadan kaldırarak, hemşerilerimizi uzun yıllardır süren bu altyapı sorunundan kurtarmış olacağız" dedi.Başkan Sekmen, İPA Projesi kapsamında yaptırılan Dere Rehabilitasyonu İşi’nde, yağmur suyu için 2 x 2,20 ebatlarında ve 1.554 metre uzunluğunda kutu menfez baks, 1.614 metre uzunluğunda ve 400 milimetre çapında kanalizasyon hattı, 60 metre uzunluğunda ve 2 bin 800 milimetre ile yine 60 metre uzunluğunda 600 milimetre yatay delgi, ayrıca 140 adet de evsel bağlantı yapılmakta olduğunu belirtti.

KEŞİF BEDELİ 2 MİLYON 370 BİN 504 EURO

Projenin keşif bedelinin 2 milyon 370 bin 504 Euro olduğunu ifade eden Başkan Sekmen, "Dere rehabilitasyonuyla Çaykara ve Bosna deresinin devamı olan ve Buhara Hastanesi mevkiinden yukarı Kayakyolu semtine doğru giden eski kutu menfezin rehabilitasyonu yapılıp, dereye bağlı kanalizasyon hatları ayrılarak mevcut şebekeye bağlanıyor" şeklinde açıklamada bulundu. Başkan Sekmen, ayrıca çok eski olup yer yer çökme olan baksın yerine 2 x 2,20 ebatlarında ve 4 metre derinliğinde yeni betonarme kutu menfez yapıldığını da kaydetti.Başkan Sekmen, Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bu yeni menfezin, Kayakyolu semtinden aşağıya gelen ve Buhara Hastanesi civarında su baskınlarına neden olan yağmur sularını toplayacağını ve bu civardaki yağmursuyu sorununu çözeceğini vurguladı.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25