• BIST 8718.11
  • Altın 2244.816
  • Dolar 32.3308
  • Euro 35.1735
  • Erzurum 1 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

BÜYÜKŞEHİR ŞEHRİN NUMARATAJ VERİ TABANI VE CSBM TABELALARINI GÜNCELLEDİ

BÜYÜKŞEHİR ŞEHRİN NUMARATAJ VERİ TABANI VE CSBM TABELALARINI GÜNCELLEDİ
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehrin numarataj veri tabanını güncelleyerek sokak, cadde, meydan ve bulvarların tabelalarını yeniden oluşturdu.

Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı tarafından yürütülen hummalı çalışma sonrası sokak levhaları da standart bir hale getirildi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı Harita Şube Müdürlüğü’ne adres ve numarataj yetkisi verilmesi sonrası veri tabanı güncelleştirme çalışmasına 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu 7. maddesi (g) bendi gereğince, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı Harita Şube Müdürlüğü yetkisinde olan adres ve numarataj çalışmalarına ilk olarak Palandöken ilçesinde bulunan 5 merkez mahallede (Abdurrahman Gazi, Adnan Menderes, Hüseyin Avni Ulaş, Müftü Solakzade ve Yunusemre mahalleleri) çalışmalara başladık. Kalite standartları gözetilerek yapılan bu çalışma sonrası adres bulma konusunda yaşanan sorunlar da ortadan kalkacak. Turizm yönlü olan bu çalışmada kış turizminde önemli bir noktaya gelmiş olan şehrimizde ilimize gelen yerli ve yabancı turistler, kentin tarihi ve turistik yerleriyle turizm destinasyonlarına kolayca ulaşabilecek” dedi.

 

“ETKİN VERİ ÇALIŞMASIYLA CSBM’LERİN ADLARINI DA YENİLEDİK”

Çalışmanın detayları hakkında bilgi veren Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Günümüzde ihtiyaç duyulan planlama, mühendislik projeleri ve uygulama bilgilerine kolayca ulaşmak, gerektiğinde bu bilgileri kullanarak yeni bilgiler üretmek, bunların takibini ve kontrolünü yapmak düzenli ve planlı bir kentleşme için vazgeçilmez unsurlardır. Numarataj işlemlerinin veri tabanından takibi, sorgulanması, sunulması ve harita üzerinde görüntülenmesi ve bu unsurların oluşturulması için de çok önemlidir. Gelişen toplumların etkin veri yönetim araçlarından olan konumsal bilgi sistemlerinden optimum verimin elde edilebilmesi, gerekli altyapı bileşenlerinin başlangıçta hazırlanmasına bağlıdır. Biz de Erzurum ilini gelişen kentler seviyesine taşımayı amaç edinerek, Palandöken ilçemizdeki 249 yeni cadde, sokak, bulvar ve meydanların (CSBM) bilgilerini güncelleştirip numarataj ve tabelalarını yeniledik. Bu çalışmada ayrıca 15 Temmuz Şehitlerinin isimlerinin yaşatılması adına kahramanlarımızın aziz ruhlarını da yad etmek istedik. Yine bu çalışmalara binaen Mekansal Adres Kayıt Sistemi’nde sözel olarak tutulan adres bilgilerinin mekânla ilişkilendirilmesi ve oluşturulan altyapının diğer sistemlere entegre edilebilmesi amacıyla da ihtiyaç duyulan doğru ve güncel veriye zaman harcamadan ulaşmak, daha kaliteli, hızlı ve güvenilir hizmet sunabilmek için 1635 CSBM ile ilgili yönlendirme tabelası da yapıldı. Söz konusu veri güncelleme çalışması diğer ilçelerimizde de devam edecek.”

 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25