• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • Erzurum 11 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Büyükşehir Ve İl Müftülüğü’nden Stk İftarı

Büyükşehir Ve İl Müftülüğü’nden Stk İftarı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum İl Müftülüğü ile birlikte sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine “İyilik Sofrası” adlı iftar programı düzenledi.

Müceldili Konağı’nda gerçekleştirilen programa BüyükşehirBelediye Başkanı Mehmet Sekmen, Diyanet İşleri Başkanlığı Program Geliştirme Daire Başkanı Cafer Tayyar Doymaz, İl Müftü Vekili Celal Büyük ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, burada yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Başkan Sekmen, “Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın ‘Vakit iyilik vaktidir’ programı çerçevesinde bu organizasyonu birlikte yaptık. Program beraber tertip edildi, hep beraber bir aradayız. Bu şehrin değişik alanlarında hizmet veren sivil toplum kuruluşları olarak bir arada bulunuyoruz. Bu şehirle ilgili olarak hepimizin, hepinizin görüşleri, fikirleri, ön görüleri var. Bu şehir hepimizin, sizlerin güzel önerileriyle inşallah daha güzel günlere ulaşacağız. Bu şehri daha ne kadar geliştirebilirsek, güzelleştirebilirsek o zaman hepimiz çok daha mutlu olacağız. Bunun için böyle mübarek bir ayda, böylesine güzel bir iftar programında, bu şehrin gelişmesine katkı sağlayan, fikri olan, görüşü olan siz sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileriyle bir araya gelmek istedik” diye konuştu.

ARABİSTANLI İŞ ADAMLARI ERZURUM’A GELİYOR

Konuşmasında Erzurum’un manevi iklimine vurgu yapan Sekmen, “Maneviyatımız yaşamımıza birçok güzellikler kazandırıyor. Bilindiği gibi Erzurum’da Ramazan ayı manevi atmosferine uygun olarak yaşanıyor. Bakınız önümüzdeki haftalarda Suudi Arabistanlı işadamları Erzurum’a geliyor. Burada bir iki gün kalacaklar. Daha sonra da inşallah Erzurum’a yatırım yapacaklar” şeklinde konuştu. Büyükşehir Belediyesi’nin Hayır Çarşısı hakkında da bilgi veren Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu çarşımızda bir tarafta verenler olacak, bir taraftan da alanlar olacak. Biz, hayır sahipleri ve ihtiyaç sahiplerini birbirlerini görmeden Hayır Çarşısı’nda buluşturuyoruz. Kullanılabilecek durumda olup da kullanmadığınız erkek, kadın, çocuk giysilerini, koltuk, kanepe ve beyaz eşya gibi ev eşyalarını alıyoruz. Bu yardımları gözden geçirdikten sonra ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Zaman zaman özellikle de büyük tekstilcilerimizde olan ihracat fazlası gibi ürünler de hayır çarşımızda toplanacak ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

”SEKMEN, KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ANLATTI

Belediye çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Başkan Sekmen, altyapı çalışmalarına başladıklarını ve atık su tesisini bitirdiklerini kaydetti. Programda kentsel dönüşümü de anlatan Sekmen, “Şehrimizde kentsel dönüşümü başlattık. TOKİ evleri başladı, şimdi de belediyemiz konut yapımına başlıyor. Yakın bir gelecekte şehirde, ‘Eski Erzurum’ diyebileceğimiz Mahallebaşı, Gölbaşı, Şehitler, Abdurrahman Gazi gibi bu çevrelerde de modern bir yapılaşmayı devreye sokacağız. Tarihi mekânların bulunduğu kale çevresinde de seneye bu iftara geldiğiniz zaman çok farklı bir projeyle karşılaşacaksınız. Bütün bu tarihi özelliği olmayan eski binalar yıkılmış, tarihi eserler gün yüzüne çıkarılmış, yeni peyzajlar yapılmış modern bir çevre düzenlemesiyle karşılaşacaksınız” dedi. İftara katılanların Ramazan ayı, Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı’nı da tebrik eden Başkan Sekmen, “Bu mübarek gün ve gecelerin, gerek Dünya insanlığının barışına, gerekse de Müslüman ülkelerdeki Ümmet-i Muhammed’in birlik ve beraberliğine, sulh ve sükuna kavuşmasına, ülkemizin siyasi istikrara kavuşmasına vesile olmasını diliyorum” temennisinde bulunarak davete icabet eden sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine teşekkür etti.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25