• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • Erzurum 2 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

BÜYÜKŞEHİR’DEN 500 HEDİYE 500 GÜLÜCÜK PROJESİ

BÜYÜKŞEHİR’DEN 500 HEDİYE 500 GÜLÜCÜK PROJESİ
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, paydaşlarıyla birlikte yine önemli bir sosyal projeye imza attı.

Büyükşehir Belediyesi Hayır Çarşısı, Almanya Umudum Ol Derneği, Kartal Erzurumlular Vakfı ve Pendik Erzurumlular Derneği’nin işbirliğinde maddi durumdan yoksun olan 500 çocuğa giysi yardımı yapıldı. “500 Hediye 500 Gülücük” adlı sosyal sorumluluk projesinin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Aynalı, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Yücel Kara, Almanya Umudum Ol Derneği Başkanı Öznur Yücetaş, Kartal Erzurumlular Vakfı Başkan Yardımcısı Mehmet Dalmış, Pendik Erzurumlular Derneği Başkanı Kemal Kulaçoğlu ile çok sayıda davetli katıldı. Başkan Vekili Tavlaşoğlu, burada yaptığı konuşmada, “Berat kirlerden arınma, borçtan, sıkıntıdan kurtulma, temizlenme anlamına gelen İslam dininde en güzel gecelerden biridir. Bu mübarek güzel günde, bu hayırlı işi beraber yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Başkanımız Mehmet Sekmen Bey’in göreve başlamasıyla birlikte sosyal belediyecilik konusunda, yardım konusunda, kültürel belediyecilik konusunda çağ atmaya başladık. Elbette ki belediyecilik hizmetleri sadece kaldırım, asfalt, yol, altyapı yapmak değildir. İnsanımızın üzüntüsünü gidermek, sıkıntısına, yardımına da koşmaktır. Büyükşehir Belediyemizin iyilik melekleri ihtiyaç sahibi hemşerilerimizin yardımına koşuyor, onların hayır duasını hep birlikte alıyoruz” dedi. Tavlaşoğlu, şunları kaydetti: “Zulüm altındaki ülkelerdeki kardeşlerimizi bağrımıza bastığımız gibi bugün de Erzurum’daki ekonomik manada sıkıntısı olan kardeşlerimize yardım etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Üç ayların içerisindeyiz. Yapılan bu yardımların, alınan duaların Allah indinde büyük ecri olduğunun bilincindeyiz. İnşallah bu hizmetlerimiz daha da artarak devem edecek. Bu hizmet yarışında bizleri yalnız bırakmayan Almanya Umudum Ol Derneği, Kartal Erzurumlular Vakfı ve Pendik Erzurumlular Derneği ile dışarıdan gelen diğer sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine, hayır çarşımızı sürekli destekleyerek ihtiyaç sahibi insanlarımıza, sürekli yardımcı olan bütün sivil toplum kuruluşlarımıza ve kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Allah hayırlarınızı kabul etsin.”

 

YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMANIN ÖNEMİ

Almanya Umudum Ol Derneği Başkanı Öznur Yücetaş da, “Biz gurbetten memleketimize gelirken öncelikle sevgi ve sevmeyi bir ibadet olarak kabul ettik. Çünkü sevgi ve merhamet ile bakmasını bilen gerçek ibadet edendir. Almanya Umudum Ol Derneği olarak Erzurumlu hemşerilerimizin kurduğu sivil toplum kuruluşlarımızla beraber yediden yetmişe toplumumuzun her kesimine yardım eli uzatmaya çalışan bir sivil toplum kuruluşu olmaya gayret gösteriyoruz” dedi. Yücetaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geride bıraktığımız yıllarda çok sayıda hatırı sayılır yardım organizasyonuna imza attık. Bunları yaparken insan sevgisini ve Cenab-ı Allah’ın rızasını gözettik. ‘Neden ülkemizdeki bizim çocuklarımıza yardım gitmiyor? Neden önce vatanım ve milletim diyemiyoruz?’ diyerek bu derneği kurduk. ‘Umutla gelen şefkat’ diye bir proje başlattık. Bu projemizi Türkiye’nin 81 ilinde devam ettirme hedefindeyiz. İlk projeyi Yalova’da başlattık. Van, Samsun, Amasya ve şimdi de kendi doğduğumuz şehir olan Erzurum’dayız. Bu organizasyona katkıda bulunan bizi memleketimizde ağırlayan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen Beyefendiye, Yücel Kara Beyefendi ve ekibine,  Almanya ve Türkiye’deki tüm Umudum Ol ekibine, burada bizi ağırlayan ve emek veren tüm Büyükşehir Belediyesi personeline çok içten teşekkürlerimi sunuyorum.”

 

“KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR”

Kartal Erzurumlular Vakfı Başkan Yardımcısı Mehmet Dalmış da, “Biz doğduğumuz topraklardan uzaktayız, doyduğumuz yerdeyiz. Ama inanın ki kalbimiz her daim Erzurum’da. Kadın Kollarımızın başlattığı Nene Hatun Anma Günü’nün bu sene beşinci yılı. Nene Hatun Anma Günleri’ne her gelişimizde buradaki ihtiyaç sahibi yavrularımızın ellerinden tutmaya inşallah gönlümüz, gücümüz yettiğince devam edeceğiz. İki Cihan Serveri, ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ buyuruyor. Bu Hadis-i Şerife dayanarak elimizden geldiğince, Allah rızası için, kalben ve samimi olarak bu işi yapmaya sonuna kadar devam edeceğiz. Bizlere destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu. Pendik Erzurumlular Derneği Başkanı Kemal Kulaçoğlu da, “Bizlere bu imkânı sağladıkları için Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bizler Erzurumlu olarak memleketimizden ayrıldık ve gurbette yaşadığımız süre içerisinde memleketimizin örfünü, âdetini, ananesini oralarda çocuklarımıza yaşatmak, yaşamak amacıyla bir dernek oluşturduk. Nene Hatun’u andık, onun şahsında çocuklarımızı düşündük. Çocuklarımızı sevindirme amacıyla böyle bir program düzenledik. Ve şuanda 500 Hediye, 500 Gülücük programında da sizlerle beraber olmaktan da çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Bizden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen ve yöneticilerine saygılarımı ve şükranlarımı arz ediyorum” şeklinde konuştu. Konuşmalardan sonra çocuklara hediyeleri dağıtıldı.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25