• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Erzurum 11 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Büyükşehir'den Köprüköy'e Canlı Hayvan Pazarı

Büyükşehir'den Köprüköy'e Canlı Hayvan Pazarı
Büyükşehir'den Köprüköy'e Canlı Hayvan Pazarı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Köprüköy İlçesi’nde yapılan 10 bin metrekare alana sahip Canlı Hayvan Pazarı’nın temeli, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından atıldı.

Törene, Ak Parti Erzurum Milletvekili ve tekrar milletvekili adayı olan Adnan Yılmaz ile Ak Parti milletvekili adayları Zehra Taşkesenlioğlu ve Abdurrahim Fırat, Kaymakam Muhammet Ali Çatalbaş, Belediye Başkanı Osman Belli, Ak Parti İlçe Başkanı Rıdvan Karasu ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Canlı Hayvan Pazarı’nın temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yeni Büyükşehir Yasası’yla beraber Büyükşehir Belediyesi’nin sınırlarının il sınırları olduğunu hatırlatarak, " Mahallelerimizden başlayarak, ilçe merkezi ve il merkezi olmak üzere her alanda büyük yatırımlarımız ve hizmetlerimiz var. Eskiden köy olan mahallelerimizin, başta içme suyu ve kanalizasyon şebekesi ile ilçeyle arasındaki yoların yapımı olmak üzere, tüm ihtiyaçlarını süratle tamamlıyoruz." dedi.


Büyükşehir Belediyesi olarak mahallelerdeki cami ve okullara da büyük yardım yaptıklarını belirten Başkan Sekmen, "Tam 590 tane okulun bakım ve onarımını yaptık. Camilerimize de destek veriyoruz." diyerek, okul ve camilere yardım etmeye devam edeceklerini kaydetti. Erzurum’un hayvan yetiştiriciliğinin merkezi olduğuna dikkat çeken Başkan Sekmen, "Her ilçemize bir tane Canlı Hayvan Pazarı ve bir tane de mezbahane yapıyoruz. İl merkezimizde de Canlı Hayvan Borsası ve Pazar Kompleksi kurmak için çalışmalara başladık. Şu anda ihaleye çıktık, kısa zamanda temelini atacağız. Avrupa’nın en büyük Canlı Hayvan Borsası olacak. Döviz nasıl borsada alınıp satılıyorsa, Erzurum ve bölgedeki büyük ve küçük baş canlı hayvanlarda o borsada alınıp satılacak. Satılmayanlarda yan tarafındaki mezbahanede kesilerek vatandaşımıza parası hemen ödenecek. Vatandaşımızın ’Sattığım veya kestirdiğim hayvanın parasını alır mıyım?’ diye bir düşüncesi, sorunu olmayacak. Hayvan yetiştiriciliği yapan hemşerilerimiz parasını alıp mahallesine, evine huzur içerisinde dönecek." şeklinde açıklamalarda bulundu.


Temeli atılan Köprüköy Canlı Hayvan Pazarı’nın 10 dönüm arazi üzerine kurulduğunu belirten Başkan Sekmen, " Köprüköy Canlı Hayvan Pazarımız, açık ve kapalı alanlardan oluşan satış padokları, ahır ve karantina alanları, indirme rampası, pazara gelen insanlarımızın yemek yiyip, çay içebilecekleri ve dinlenebilecekleri sosyal tesis ile idare binasından oluşuyor. Takribi, 1 milyon 750 bin liraya mal olacak. "diyerek, Büyükşehir Belediyesi olarak bütün ilçelerde Canlı Hayvan Pazarları yapacaklarını ifade etti.
Ayrım yapmadan hizmetlerine devam ettiklerini vurgulayan Başkan Sekmen, Canlı Hayvan Pazarı’nın Köprüköy’e hayırlı olması temennisinde bulunarak konuşmasını şöyle sürdürdü; " Burada çok sayıda muhtarımız var. Şundan emin olunuz; hiçbir ayrımımız yok! Hizmetlerimiz tüm mahallelerimize gidiyor, sizlerin daha iyi şartlarda yaşaması için ne gerekiyorsa yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Ama, sizlere daha iyi hizmet etmemiz için bizim güçlü olmamız lazım. Ankara’dan sizlere hizmet etmek için destek istediğim zaman, ’Bize ne destek verdiniz?’ dedirtmemem lazım. Bunun için herkesin desteğini bekliyorum. Bizden başka bu işleri çözecek bir ekip de yok, bir kurum da yok. Bu güne kadar vermiş olduğunuz destekten dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah Erzurum’u ’Marka Şehir’ yapacağız. Yetiştirdiğiniz hayvanlarınız da, diğer ürünleriniz de değer kazanacak, size para kazandıracak."

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25