• BIST 9058.02
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • Erzurum 11 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

BÜYÜKŞEHİR’DEN YENİ BİR ULAŞIM AĞI DAHA

BÜYÜKŞEHİR’DEN YENİ BİR ULAŞIM AĞI DAHA
Büyükşehir Belediyesi, Erzurum’da uzun yıllardır ihtiyaç duyulan yeni bir ulaşım ağına daha imzasını atıyor.

Başkan Sekmen’in çalışmalarını yakından takip ettiği yeni ulaşım ağı sayesinde Ali Ravi Caddesi (Yoncalık) doğrudan Kayakyolu’na bağlanmış olacak. 600 metre uzunluğundaki çift şeritli yolun yapımı sürerken, yağmur suyu sistemi ise neredeyse tamamlandı. Tretuvar ve asfaltlama çalışmalarının sona ermesiyle birlikte hizmete açılacak olan yeni ulaşım ağı, Ali Ravi Caddesi’ni önce Samsun Caddesi, ardından da Kayakyolu ile birleştirecek. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Erzurum’da ulaşım imkânlarını çoğaltmaya ve trafik yükünü alternatif güzergâhlara dağıtmaya devam ediyoruz” dedi.

BAŞKAN SEKMEN: “UZUN YILLARIN ÖZLEMİYDİ”

Ali Ravi Caddesi’nin doğrudan Kayakyolu’na bağlanması yönündeki beklentilerin uzun yıllara sari olduğunu hatırlatan Başkan Sekmen, Büyükşehir Belediyesi olarak bu ihtiyacı artık bütünüyle ortadan kaldırdıklarını söyledi. Ali Ravi Caddesi’nin sonlandığı kavşak üzerinden doğrudan Samsun Caddesi ve Kayakyolu’na bağlanacak yeni bir yol ağı planladıklarını anlatan Başkan Sekmen, “600 metre uzunluğundaki çift şeritli bağlantı yolumuzu çok kısa bir süre sonra hizmete açmış olacağız. Şu anda yağmur suyu sistemi yapılan yeni yolumuzda tretuvar ve asfaltlama çalışmalarımızı da en kısa sürede tamamlayacak ve trafiğe yeni bir yön vermiş olacağız” diye konuştu.

“ULAŞIM SORUNLARINA KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETİYORUZ”

Erzurum’un sürekli büyüyen, gelişen ve ihtiyaçları da buna göre çeşitlilik gösteren bir kent haline geldiğinin altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Erzurum’da araç sayısı sürekli artıyor, dolayısıyla ulaşım ağlarına binen trafik yükü de artıyor. Biz bunun için palyatif çözümler bulmak yerine, ihtiyacı kalıcı ve uzun yıllar karşılayacak adımlar atıyoruz. İşte bu doğrultuda Erzurum şehir merkezine yeni bir bağlantı yolu kazandırıyor ve Ali Ravi Caddesi’ni doğruca Kayakyolu’na bağlıyoruz. Bu sayede şehir merkezinden Yenişehir ve Kayakyolu güzergâhına doğru yoğunluk kazanan trafik yükünü yarı yarıya azaltmış olacağız. Kadim şehrimize ve hizmetin en güzeline layık olan hemşehrilerimize şimdiden hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25