• BIST 9457.07
  • Altın 2497.709
  • Dolar 32.5927
  • Euro 34.8193
  • Erzurum 19 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Çapa Bilim Koleji öğrencilerinden LGS’de büyük başarı!

Çapa Bilim Koleji öğrencilerinden LGS’de büyük başarı!
Milyonlarca öğrencinin sonucunu beklediği LGS'de Çapa Bilim Koleji'nin 9 öğrencisi, yüzde 1, 2 ve 3'lük dilime girdi.

Çapa Bilim Koleji'nin her sene artan başarısını değerlendiren okul kurucusu Maksut Konyar, ''Filizlerimizin yeşermeye başladığını görmek bizleri mutlu etti'' değerlendirmesinde bulundu.

 

Merakla beklenen Liseye Giriş Sınavı (LGS) sonuçları açıklandı. Özel Çapa Bilim Koleji Bakırköy kampüsünden yüzde 1'lik dilime 1, yüzde 2'lik dilime 4, yüzde 3'lik dilime 4 öğrenci yerleşti. Çapa Bilim Koleji kurusucu Maksut Konyar, okulun her sene artan başarısını değerlendirdi. Konyar, ''Başarı çıtasını çok daha yukarılara çıkarmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız'' açıklamasında bulundu.

YAKLAŞIK BİR MİLYON ÖĞRENCİ TER DÖKTÜ

Milyonlarca öğrencinin sonucunu merakla beklediği LGS sonuçları açıklandı. Yaklaşık bir milyon öğrencinin ter döktüğü, 2 Haziran’da gerçekleşen LGS’nin sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklandı.

LGS sonuçlarına göre 1.367 okuldaki 126 bin 510 kontenjana sınavla girilecek. Bazı özel okullar da, merkezi sınav puanına göre öğrenci alacak. LGS sonucuyla bir okula yerleşemeyen yüzde 90 ise, adrese dayalı olarak evine yakın okullara kaydedilecek. 

İSTİKRARLA SÜREN BAŞARI

Geçmişte TEOG sınavında önemli bir başarıya imza atan Çapa Bilim Kolejleri Bu yıl da değişen sınav sistemi LGS’de istikrarla aynı başarısını yükselterek sürdürdü. 

LGS sonrası başarı grafiğini çıkaran Okul Kurucusu Maksut Konyar, Çapa Bilim Koleji’nin dünya standartlarında kaliteli bir eğitim anlayışından yola çıktığını belirterek “İlk günden beri disiplinli ve özverili çalışmalarla ektiğimiz tohumların sonuç vermeye başladığını geçtiğimiz yıl TEOG sınavında görmüştük. Sınava giren her 4 öğrencimizden 1’i soruların tamamını doğru cevaplayarak önemli bir başarıya imza atmıştı. 

Bu yıl değişen ve oldukça zorlayıcı yoruma dayalı olan LGS sınavında filizlerimizin yeşermeye devam ettiğini görmek bizleri mutlu etmiştir.” dedi. 

''ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARILARIYLA GURURLANDIK''

Hiçbir başarının tesadüf olmadığını vurgulayan Konyar “Bu yıl nitelikli okul sayısında önemli oranda bir azalma görülmesine rağmen sınava giren öğrencilerimizin büyük çoğunluğu nitelikli okullara girmeye hak kazanmıştır.  Çapa Bilim Koleji’nin LGS giren öğrencimizden her on öğrenciden 1 Türkiye genelinde %0,51’lik dilimde yer alarak dereceye girmiştir. Ayrıca öğrencimizden her on öğrenciden 2 si %2’lik, diliminde derece yapmış her on öğrencimizden 3 öğrencimiz %3’lük dilimlere girmeyi başarmış, sınava giren öğrencilerimizin yüzde seksen beşi %10’luk dilimde yer alarak önemli okullara girmeye hak kazanmıştır.” diye sözlerini sürdürdü. 

 ''BAŞARI ÇITASINI DAHA YUKARILARA ÇIKARMAK İÇİN HİÇBİR FEDAKARLIKTAN KAÇINMAYACAĞIZ''

Öğrencilerini ve eğitim kadrolarını başarılarından dolayı gönülden kutlayan Maksut Konyar, Çapa bilim koleji genel müdürlüğü olarak bu doğrultuda öğrencilerinin geleceklerinin daha iyi nasıl şekillendirebiliriz bütün kampüs müdürlükleri, yönetim birimleri ve yüzlerce alanlarında uzman yetkin değerli öğretmen kadrosuyla tüm bilgi birikimlerimizi öğrencilerimizin geleceğe hazırlamak için seferber edeceğiz idealist düşüncesiyle çalışmalarına kararlıkla devam edeceklerini, elde ettikleri başarı çıtasını çok daha yukarılara çıkarmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaklarını vurguladı. 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25