• BIST 8886.87
  • Altın 2238.808
  • Dolar 32.3388
  • Euro 35.1125
  • Erzurum 3 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Çapa Bilim Koleji'nin “Dünya Şampiyonu” öğrencisine ödül

Çapa Bilim Koleji'nin “Dünya Şampiyonu” öğrencisine ödül
2 kez Dünya Şampiyonu ve 2 kez de Avrupa Şampiyonu olan Çapa Bilim Koleji öğrencisi Milli Karateci Enes Özdemir'in özel ödülü, Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Hamza Yerlikaya tarafından takdim edildi.

2 kez dünya Şampiyonu ve 2 kez Avrupa Şampiyonu olan Çapa Bilim Koleji öğrencilerinden Milli Karateci Enes Özdemir, Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen törende ödülünü aldı.

Karate hayatına 4 yaşında başlayan Çapa Bilim Koleji Batıkent Kampüsü öğrencisi Enes Özdemir, 2 kez Dünya Şampiyonluğu ve 2 kez de Avrupa Şampiyonluğu kazandı. Yurt içi ve yurt dışında sayısız dereceler elde eden Özdemir için Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce tören düzenlendi. Şampiyon Enes Özdemir, ödülünü Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Hamza Yerlikaya'nın elinden aldı.

DÜNYA ÇAPINDA SAYISIZ DERECELER ELDE ETTİ

Şampiyon sporcunun öğrenim gördüğü Çapa Bilim koleji Batıkent Kampüsü'nde Beden Eğitimi Öğretmeni olarak görev yapan Aykut Yılmaz ''Öğrencimiz Enes Özdemir, 9 yaşında Türkiye şampiyonu oldu. Sayısız Türkiye ve Uluslararası dereceler elde etti. 2012 - 2013 -2014 - 2015 - 2016 - 2017 yıllarında Balkan Şampiyonu oldu. Bu yıllar arasında birçok Türkiye şampiyonluğu yaşayan Enes, 2017 yılında tekrar Türkiye Şampiyonu olup Bulgaristan'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı kazandı. Burada Avrupa Şampiyonu oldu. Dünya Şampiyonası seçmelerinde tekrar Türkiye Şampiyonu olan sporcumuz, İspanya'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda 1. olarak Altın madalya kazandı. Ayrıca tarihe geçerek hem ferdi hem de takım kata'da 2 kez üst üste şampiyon olmuştur.'' açıklamasında bulundu.

“ENES GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI”

Öğrencilerinin sayısız başarısının gururunu yaşadıklarının altını çizen Yılmaz, ''Bu başarısıyla göğsümüzü kabartan Enes, son olarak Rusya da düzenlenen ümit genç ve 21 yaş altı Avrupa Şampiyonasında ferdi olarak Avrupa ikincisi, takım kata da Avrupa Şampiyonu olmuştur. Öğrencilemizin başarılarının devamını dileriz'' dedi.

Çapa Bilim Kolejlerinin Kurucusu Maksut Konyar da, dünya çapındaki başarısından dolayı öğrencileri Enes Özdemir’i tebrik ederek, “Biz öğrencilerimizin eğitimlerinin yanı sıra sanatına, sporuna, kişiliğine yansıyıp örnek alınacak bir fert olmasına yarayacak her konuya önem veriyoruz. Enes Özdemir’le gurur duyuyoruz ve içimizden daha fazla Enes’lerin çıkması için gayret ediyoruz. Ülkemizin adını altın harflerle yazdıran öğrencimizin yanı sıra özellikle ailesine ve Enes’in yetişmesine vesile olan öğretmenlerimize, antrenörlerimize de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25