• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Erzurum 14 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç: “İlçemizin Makus Talihi Değişiyor”

Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç: “İlçemizin Makus Talihi Değişiyor”
Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç: “İlçemizin Makus Talihi Değişiyor”

Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, “30 Mart 2014’ten bu yana Çat ilçemizde çok şey değişti” dedi.


Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, mahalli seçimlerin yapıldığı 30 Mart 204’ten bu zamana kadar geçen süreyi değerlendirdi. Başkan Kılıç, “Yerel seçimlerin üzerinden 1,5 yıl bile geçmedi, fakat Çat ilçemiz yıllardır süren makus talihini yavaş yavaş değiştirmeye başladı” diyerek, ilçeyi çok güzel günlerin beklediğini ifade etti.


Çat’ın, Erzurum’un en eski yerleşim merkezlerinden birisi olduğunun altını çizen Başkan Kılıç, buna rağmen gelişmişlikte diğer ilçelerin bile çok gerisinde kalındığını dile getirdi. İlçenin belediyecilik hizmetlerinden yıllardır mahrum bırakıldığını ve ilçede belediyeciliğin sadece bir makam koltuğundan ibaret olduğunu anlatan Başkan Arif Hikmet Kılıç, “Bu anlayış bizimle değişti. 15 ay önce devraldığımız Çat Belediyesi, ilçede artık hizmet üretmeye başladı. İlçemizde sadece fiziki değişimin değil, zihinsel değişimin de öncüsü olduk” diye konuştu.


BAŞKAN KILIÇ, YATIRIMLARI SIRALADI


Türkiye’de ve Erzurum’da bir ilk olan Kadın Dinlenme Evleri’ni Çat’ta faaliyete geçirdiklerini anımsatarak, “Köylerimizden ilçeye gelen bayanlar, artık sokaklarda gün günü geçirmek zorunda kalmıyor. Belediyemiz her imkanıyla onların hizmetinde. İlaveten belediyemizin sosyal tesis projesi var; inşaatına geçen yıl başlamıştık, neredeyse bitmek üzere. Yine belediyemize yepyeni ve modern bir hizmet binası kazandırıyoruz. Bu yılın sonuna doğru da, hizmet binamızı tamamlamış ve Çat’ın emrine sunmuş olacağız. Yine hayata geçirmek için inşaatına başladığımız iş merkezi projemiz var. Bu proje kapsamında ilçemizin ekonomisine de çekidüzen vereceği. Yeni işyerlerini ticaretle meşgul olan girişimci hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Hem onlar kazanacak, hem belediyemiz kazanacak, hem ilçemiz kazanacak” diye konuştu.


ÇEVRE DÜZENLEME VE ÜSTYAPI HİZMETLERİ


İlçede yapılan yatırımlara ilaveten çevre düzenleme ve üstyapı hizmetlerine de önem verdiklerini vurgulayan Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, “Çat ilçemizde işe öncelikle kaldırımlardan başladık. Bunun yanında ilçemize son derece şık bir ışıklandırma sistemi kazandırdık. Bir parkımızı geçen yıl hizmete açmıştık, ikincisini de bu yıl halkımızın kullanımına açacağız. Belediyemizin hizmetleri sadece ilçe merkeziyle sınırlı olmasın diye, Erzurum şehir merkezine de koordinasyon birimi kurduk. Bu birim sayesinde Erzurum merkezdeki hemşehrilerimiz bile Çat Belediyesi’nden anında hizmet alabiliyorlar.” ifadelerini kullandı.


Çat’ın mahalle köylerine birer taziye evi kazandırma projelerinin de bulunduğunu hatırlatan Başkan Kılıç, “Geçtiğimiz yıl birkaç köyümüzde taziye evlerini tamamladık, hizmete açtık. Bu yöndeki çalışmalarımız bu sezonda da devam ediyor” dedi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25