• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Erzurum 19 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C

Çat Belediyesi Muhtarları İstanbul'a Gönderdİ

Çat Belediyesi Muhtarları İstanbul'a Gönderdİ

Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, meclis üyeleri ve muhtarlardan oluşan bir heyetiİstanbul'a gönderdi. İlçeye bağlı mahalle köylerin muhtarlarının tamamının katıldığı geziye, Çat Belediye Başkan Yardımcısı M. Mazhar Özdemir başkanlık ederken, gezideİstanbul Kartal Belediyesi'nin ev sahipliğinde tarihi ve turistik mekanlarla belediye tesisleri ziyaret edildi.

Çat heyeti, Kartal Belediyesi'ne bağlı Soğanlık Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi,Uğur Mumcu Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi, Kartallı Kazım Meydanı ve Atalar Merkez Kreşi'ni ziyaret etti. Çat Belediye Başkan Yardımcısı M. Mazhar Özdemir veCumhuriyet Halk Partisi ile Adalet ve Kalkınma Partisi üyesi meclis üyelerinin yanı sıra 45 mahalle ve köy muhtarının yer aldığı heyet, Kartal Belediyesi'nin hizmetlerini yerinde inceleme fırsatı buldu. Kartal Belediyesi tarafından konuk edilen heyet ilk günü programı Atalar Merkez Kreşi'nde sona erdi. Burada Kartal Belediyesi Başkan YardımcısıGülcemal Fidan, Çat'tan gelen heyeti karşıladı ve Kartal Belediyesi'nin yürüttüğü projeler ile ilgili bilgi verdi. Ziyaretin ikinci gününde ise heyet; aralarında Ayasofya, Sultanahmetve Eyüp Camilerinin de bulunduğu İstanbul'un tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret etme fırsatı buldu.

İSTANBUL KARTAL'DA HİZMET İNCELEMESİ…

Çat'tan İstanbul'a giden 53 kişilik heyet, Kartal Belediyesi'nin yaptığı projeleri inceledi. 450 bini aşkın nüfusu ile İstanbul'un en önemli ilçelerinden biri olan Kartal'da Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün göreve geldiği 2009 yılından beri başlattığı önemli projelerle ilgili bilgi alan heyetin ilk durağı Yakacık Ayazma oldu. Burada yapılan incelemelerin ardından öğlen yemeği için mola veren Erzurum Çat İlçe Belediyesi heyeti,Kartal'ın manzarasına hayran kaldı. Kartal Belediye Başkanı danışmanı Özbey Pekşen'in rehberlik yaptığı heyet Kartal Belediyesi'nin gerçekleştirdiği diğer projeleri incelemeye devam etti. Ziyaret programının ikinci durağı olan Uğur Mumcu Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi'ne geçen Çat İlçesi heyetini, merkezin sorumlusu Berat Gümüşkarşıladı. Uğur Mumcu YKYM'nin faaliyetlerini, merkezde bulunan kreşi, kursları ve çok amaçlı etkinlik salonunu heyet üyelerine anlatan Gümüş, heyet üyelerinin Uğur MumcuYKYM2de yapılan kültürel faaliyetler ile ilgili sorularına da yanıt verdi. Daha sonra Soğanlık Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi'ne geçen Çat İlçesi heyeti burada da merkezin sorumlusu Betül Toğa'dan bilgi aldı. Çat Belediyesi Başkan Yardımcısı M. Mazhar Özdemir Soğanlık YKYM'de bulunan resim kursundan özellikle etkilendiği belirterek heyet üyelerine kendilerinin de Çat İlçesi'nde benzer bir faaliyette bulunabileceklerini söyledi. Soğanlık YKYM'deki diğer kursları ve çok amaçlı etkinlik salonunu da inceleyen heyet daha sonra Kartallı Kazım Meydanı'nı ziyaret etti. Kartal Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kartallı Kazım Meydanı ve parkını inceleyerek Kartallı Kazım'ın Milli Mücadelede yaptığı katkıları dinleyen heyet üyeleri daha sonra Atalar Merkez Kreşi'ni ziyaret etti. Burada Çat İlçesi heyetini Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan karşıladı. Kartal'da daha önce var bir kreş olduğunu ve yapılan projeler ile kreş sayısını 11'e yükselttiklerini belirten Fidan, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün kreşler konusunda özellikle duyarlı olduğunu ve yeni kreşlerin yapılması için projeler yürütüldüğünü heyet üyelerine aktardı.

MUHTARLAR, PIERRE LOTI TEPESİ'NE ÇIKTILAR

Kartal Belediyesi Büyükada Sosyal Tesislerinde konaklayan Çat Belediyesi heyetinin ziyaretinin ikinci günü ise İstanbul'un tarihi mekanlarını ziyaret ile başladı. Büyükada'dan motor ile önce Kartal İskelesi'ne daha sonra da Sultanahmet Meydanı'na geçen heyet üyeleri Dikilitaş ve eski hipodrom alanını rehber eşliğinde gezerek bu tarihi alanlarda yaşananları ve devasa dikilitaşın Mısır'dan İstanbul'a nasıl getirildiğinin hikayesini dinlediler. Osmanlı'nın en görkemli eserlerinden biri olan Sultanahmet Camii'ne hayran kalan heyet burada verilen öğlen namazı molasının ardından bu kez bir başka İstanbulharikası olan Ayasofya Camii'ni ziyaret etti. Dünyanın en eski yapılarından biri olan ve sahip olduğu görkem ile her yıl binlerce turisti kendine çeken 1400 yıllık yapıyı inceleyenÇat heyetinin ziyareti yaklaşık 1 saat sürdü. Dünyanın sekizinci harikası olarak kabul edilen Ayasofya'nın ardından Eyüp Camii'ne geçen Çat İlçesi heyeti burada türbeye geçerek dua ettiler. Yaklaşık 1 saat süren bu ziyaret sırasında Çat İlçesi'nden gelen heyetin bazı üyeleri Pierre Loti tepesine çıkarak eşsiz Haliç manzarasını da görme fırsatı buldular.

BAŞKAN KILIÇ: BİZ BİR HİZMET KADROSUYUZ

Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, ilçedeki hizmetlere çeşitlilik kazandırmak amacıyla periyodik aralıklarla bu tarz hizmet gezileri düzenleyeceklerini belirterek, "Muhtarlarımız ve belediye meclis üyelerimizle biç bir hizmet kadrosuyuz. Bugüne kadar il dışına çıkmamış olan muhtarlarımız, meclis üyelerimiz var. Onların, Erzurum dışında verilen belediyecilik hizmetlerini bizzat yerinde görmeleri, ilçemiz için planlayacağımız yatırım ve hizmetlerin önünü ve yolunu açacaktır. Bu bağlamda heyetimize konukseverliğin en güzel örneğini sergileyen Kartal Belediyesi'ne, Başkan Altınok Öz ve diğer tüm idarecilerine teşekkür ediyorum" dedi.


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25