• BIST 9560.85
  • Altın 2487.247
  • Dolar 32.5094
  • Euro 34.829
  • Erzurum 18 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

Chp’nin Erzurum Milletvekili Adayları Tanıtıldı

Chp’nin Erzurum Milletvekili Adayları Tanıtıldı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzurum Milletvekili adayları havalimanında karşılandıktan sonra basın toplantısıyla tanıtıldı.

Erzurum Havalimanında karşılanan milletvekili adayları araç konvoyu eşliğinde parti binasına geldi.Parti İl Binasında düzenlenen basın toplantısıyla adaylar tanıtıldı. Açılış konuşması yapan CHP Erzurum İl Başkanı Tevhit Yavuz, birinci sıra adayının Avukat Gonca Aytaş, ikinci sıra emekli memur İsmail İme, üçüncü sıra Gazeteci Orhan Bozkurt, dördüncü Dilek Somun, beşinci Şaban Oturgan ve altıncı sıra adayının Edip Cengiz olduğunu belirtti.Daha sonra bir konuşma yapan birinci sıra adayı Gonca Aytaş, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhuriyet tarihinde ilk kez kadın bir adayı partisinin Erzurum’da liste başı yaptığını söyledi.

Avukat Gonca Aytaş, CHP’nin milletvekili çıkardığı son seçim olan 1983’de doğduğu için 7 Haziran’ı hayatının dönüm noktası olarak gördüğünü ifade ederek, “Bu şehrin kaderini değiştirmek için yola çıktım. Nene Hatun ile başlayan bir nöbeti devralmaya geliyorum. Cesaretimi bizzat Dadaşlardan aldım” dedi.Erzurumlu gençlerin sahipsiz oldukları için adeta “ruhsuz” bir bataklığa saplandığını ve şehrin en önemli sorununun başında göçün geldiğini savunan Aytaş, şöyle konuştu: “Gençler geleceklerini doğdukları şehirde değil uzaklarda arıyor. Erzurum’da çok ciddi beşeri sermaye göçü yaşanıyor. Dadaş’a gurbet yakışmaz. Gençlerin yurtdışı ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde edindikleri tecrübeleri doğdukları topraklara taşımaları üzerine projeler geliştireceğim.” dedi.

GONCA AYTAŞ KİMDİR?

Avukat Gonca Aytaş 1983’de 4 çocuklu bir ailenin tek kızı olarak dünyaya geldi. Annesi ev hanımı, babası emekli kontrolör. İlk, orta ve liseyi memleketi Erzurum’da tamamladı. 2005’de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EMŞAD) ile Fiziksel Engelli Çocuklar Saplık ve Eğitim Vakfı’nda (ENSEV) gönüllü avukatlık yaptı. Halen Gazi Üniversitesi’nde “Avrupa Birliği Hukuku” alanında yüksek lisansına devam eden Aytaş ticari şirketlere hukuk danışmanlığı yapıyor.

  • Yorumlar 2
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
      Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
      Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25