• BIST 9104.98
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • Erzurum 11 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Cizre'deki hain saldırıda şehit sayısının 11'e yaralı sayısının da 78 olduğu açıklandı.

Cizre'deki hain saldırıda şehit sayısının 11'e yaralı sayısının da 78 olduğu açıklandı.
Şırnak'ın Cizre ilçesinde Konak Mahallesi Cizre-Şırnak karayolu üzerindeki Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi.

Şırnak’ın Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teröristler tarafından düzenlenen bombalı araç saldırısında şehit sayısı 11’e, yaralı sayısı ise 82’ye ulaştı. Hain saldırı anında yaralanan 7 aylık bir bebek de kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Saldırıda yaralanan polis memurlarından bazıları helikopterlerle çevre illere sevk edildi.

Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliği’ne yakın bir noktada bulunan polis kontrol noktasına bomba yüklü kamyonla saldırı düzenlenmişti. Saldırıda şehit sayısı 11’e ulaşırken, 4’ü ağır 82 kişi ise yaralandı. Saldırıda yaralananlar bölgeye sevk edilen ambulans ve helikopterlerle Cizre Devlet Hastanesi ile çevre il ve ilçelere kaldırıldı. Patlamada Cizre ilçesinde de bir çok evde hasar oluştu. Patlamanın etkisiyle 7 aylık bir bebek de yaralandı. İsmi öğrenilemeyen 7 aylık bebek kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Ambulanslar tarafından Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak ilk tedavileri yapılan yaralılardan bazıları helikopterlerle çevre il ve ilçelere kaldırıldı. Saldırıda yaralanan 4 polis memuru askeri helikopterle Diyarbakır’a getirildi. Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı helikopter pistine indirilen yaralılar, pistte bekleyen ambulanslarla Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırıldı.

Bölgede geniş kapsamlı operasyonların devam ettiği bildirildi.

Saldırıda Çevik Kuvvet Grup Amirliği binasında büyük hasar oluşurken, Şırnak-Cizre karayolu ulaşıma kapatıldı. Şiddetli patlama dolayısıyla ilçedeki  çok sayıda ev ve iş yerinin camları kırıldı.
 

 


SAĞLIK BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise saldırı ile ilgili "Cizre'de şehitlerimiz var, 4'ü ağır 70 yaralı var. Şehit sayısı ile şu anda size net bilgi veremem Şırnak Valiliği size net bilgiyi verecek. Biz Sağlık Bakanlığı olarak bu gibi durumlarda daha çok yaralılarla ilgileniyoruz. Umarım şehit sayısı daha fazla artmaz" dedi.

 

Sağlık Bakanlığı: Ambulans uçaklar hazır bekletiliyor. 2 helikopter ve 12 ambulansla müdahale sürüyor. Şırnak'taki  sağlık görevlileri acil göreve çağrıldı. Gazeteci Abidin Yel,  NTV ekranlarında bir binanın tamamen yıkıldığını belirtti. Patlamanın etkisiyle çok sayıda ev ve arabanın hasar gördüğünü söyledi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25