• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • Erzurum 0 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Çomoğlular, iftarda Erzurum’da buluştu

Çomoğlular, iftarda Erzurum’da buluştu
Erzurum’un önde gelen ailelerinden Çomoğlular, her yıl geleneksel hale getirdiği iftar yemeği geleneğini bu yıl da devam ettirdi.

Çomoğlu ailesinin Kayı boyu ile birlikte Anadolu topraklarına giriş yaptığını belirten Çomoğlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Harun Çomaklı, “Çomoğlular, Anadolu coğrafyasında Erzurum, Malatya, Rize ve Antalya’yı yurt tutmuş ve ciddi bir nüfusla hayatlarını idame ettirmişlerdir. Çomoğlu soyadı 1899 yılından beri kullanılan çok köklü bir soyadıdır. Onur ve dürüstlüğü temsil eder. Bizler de bu sıfatlara layık olmak ve gelecek nesillere aktarmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ailemiz; Anadolu’yu yurt tuttuğundan beri devleti ile beraber olmuş, vatan mücadelesinde her zaman hakkıyla yerini almıştır. Bugün dahi Zeytin Dalı Harekâtında dayı-yeğen iki Çomoğlu ferdi kutlu mücadeleyi hakkıyla yerine getirmiştir. Aile olarak, topraklarımızın bütünlüğü için dış güçlerle savaşını sürdüren Cumhurbaşkanımızı desteklediğimizi sizlerin huzurunda belirtmek isterim. Allah, şu anda bile ekonomik ve siyası savaş veren Başkomutanımıza ve yol arkadaşlarına güç kuvvet versin diyor, katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyor, saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı. 
İftar geleneğinin her yıl devam etmesi temennisinde bulunan Anadolu Çomoğlular Derneği Başkanı Hikmet Çomoğlu, “Bu güzel ramazan ayı, insanların bir araya geldikleri, yardımlaştıkları bir aydır. Mübarek ramazan ayında biz de tüm aile efradı ile birlikte iftar açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ailemizin kıymetli fertleri ile bu güzel sofrayı paylaşmak bizim için büyük bir mutluluk. Gelecek nesillerimiz paylaşmanın kıymetini unutmasın diye her zaman çaba gösteriyoruz. Bu ve benzeri programlarda bu düşüncemizin en güzel örneklerinden birini teşkil ediyor. Ülkemizin içerisinde olduğu günler daha fazla birlik ve beraberliğin yer aldığı günler olmalıdır. Çomoğlu ailesi olarak devletimiz ve onu yönetenlerin dün yanında olduğumuz gibi bugün ve yarında yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle iftar soframıza teşrif eden herkese şükranlarımı sunuyor, gelecek yılda yine bir arada olmayı temenni ediyorum” diye konuştu. 
Program, desteklerinden dolayı Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya plaket verilmesiyle son buldu. 
Geniş bir katılımla gerçekleşen iftar yemeğine, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Erzurum İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Aşkale Belediye Başkanı Şenol Polat, Ak Parti Aşkale İlçe Başkanı Kerim Polat, Çomoğlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Harun Çomaklı, Anadolu Çomoğlular Derneği Başkanı Hikmet Çomoğlu ile Çomoğlu aile efradı katıldı. 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25