• BIST 9433.25
  • Altın 2501.506
  • Dolar 32.5963
  • Euro 34.8063
  • Erzurum 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK lider kadrosu adeta hareket edemez hale getirilmiştir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK lider kadrosu adeta hareket edemez hale getirilmiştir
Milli İstihbarat Teşkilatı İstanbul Bölge Başkanlığı Yeni Hizmet Binası açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "Terör örgütleri mensupları artık biliyor ki dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin soluğu enselerindedir. MİT’in TSK ve emniyet teşkilatımızla yürüttüğü ortak operasyonlar sayesinde PKK lider kadrosu adeta hareket edemez hale getirilmiştir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı İstanbul Bölge  Başkanlığı Yeni Hizmet Binası Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, İstanbul'un  milletin göz bebeği olduğu kadar, kendilerinin de en büyük aşk ve sevdaları  olduğunu söyledi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanlıklarından başlayarak bulundukları her  görevde bu aziz şehre hizmet etme şerefine nail olduklarını ifade eden Erdoğan,  hükümetleri döneminde yaptıkları yatırımlarla İstanbul'u her anlamda  güçlendirdiklerini, geliştirdiklerini, güzelleştirdiklerini belirtti.
 
Erdoğan, son dönemde de havalimanından şehir hastanelerine, köprü ve  tünellerden yollara, konut ve ticari alan altyapısından çevre ve kültür  yatırımlarına kadar attıkları her adımla İstanbul'a layık olmaya çalıştıklarını  dile getirerek, şöyle konuştu:
 
"Dedim ya bu bir aşk meselesidir, bu bir sevda meselesidir. Kuru  kuruya laf değil. Hedefimiz İstanbul'u finansın, ticaretin, sağlığın, eğitimin,  kültürün merkezi olarak dünyanın en üst sıralarına çıkarmaktır. Bu vizyonun bir  boyutu da İstanbul'u dünyanın en güvenli şehirlerinden biri haline getirmektir.  Tabii bunun için diğer güvenlik kurumlarımızla birlikte istihbaratımıza da çok  kritik görevler düşüyor. Böylesine önemli bir coğrafyada yaşamanın şartlarından  biri de diğer devletlerin ve terör örgütlerinin ülkemiz aleyhtarı çabalarını ve  casusluk faaliyetlerini tespit edip, engellemektir. Nüfus bakımından Avrupa'nın  23 ülkesinden daha büyük olan İstanbul'umuza özellikle güvenliği sağlamak elbette  öyle kolay bir iş değil.
 
Yüz binlerce yabancıya ev sahipliği yapan, çok sayıda diplomatik  temsilciliği barındıran, ticari ve turistik yoğunluğu giderek artan, transit  geçiş güzergahı özelliği gelişen bir şehirden söz ediyorum. Böyle bir şehrin  istihbarat servislerinin faaliyetleri açısından cazibe merkezi haline dönüşmesi  kaçınılmazdır. İşte bundan önceki merkezi düşünün. Serencebey'de o, hudayinabit  bir yer ve istihbarat İstanbul'da bölge olarak oradan yönetiliyor, oradan adeta  gidiliyordu. Ama şimdi bu merkezimizle Ankara'dan, karargahtan sonra en önemli  ikinci bir merkeze sahip olduk. Tüm teknik donanımlarıyla birlikte inşallah  Ankara ve İstanbul artık bu süreçteki yükümüzü büyük oranda alacağı gibi, bütün  faaliyetleri de çok daha seri bir şekilde takip etmemize inşallah fırsat  verecektir."
 
"Teşkilatımız dünya ölçeğinde çalışmalara imza atıyor"
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, iç, dış teknik istihbaratın tüm dallarından ve  koordinasyonundan sorumlu kurum olan Milli İstihbarat Teşkilatı'nın İstanbul'daki  görevlerinin de bununla orantılı olarak giderek ağırlaştığını aktararak,  konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
 "Teşkilatımız PKK, FETÖ, DEAŞ, DHKP-C gibi terör örgütleriyle mücadele  yanında, dış güvenlik, dış istihbarat ve istihbarata karşı koyma faaliyetlerini  de başarıyla yürütüyor. Bunların yanında teşkilatımız az önce de ifade edildi,  kriptoloji, siber, uydu, sinyal istihbaratı alanlarında da dünya ölçeğinde  çalışmalara imza atıyor. İstanbul Bölge Başkanlığımızın terör örgütlerinin eylem  arayışları ve yabancı istihbarat kuruluşlarının casusluk girişimleriyle etkin  şekilde mücadele edecek kapasitede olması büyük önem arz ediyor. Stratejik  istihbarat, terörle mücadele ve istihbarata karşı koyma gibi konularda da  İstanbul'daki çalışmalar ön plana çıkıyor. Hamdolsun teşkilatımızın diğer  güvenlik kurumlarımızla yakın iş birliği sayesinde İstanbul'da terör örgütlerinin  eylem yapma kapasiteleri ciddi şekilde sınırlanmıştır. FETÖ'cü hainlerin  İstanbul'da gizlenme hayallerinin boşa çıkartılmasında da teşkilatımız önemli  başarılara imza atmıştır."
 
Erdoğan, yeni binası, güçlü teknolojik altyapısı ve gelişmiş çalışma  yöntemleriyle İstanbul Bölge Başkanlığı'ndan şehir, ülke ve millet adına çok daha  büyük başarılar beklediklerini dile getirdi.
 
"PKK lider kadrosu adeta hareket edemez hale getirilmiştir"
 
Türkiye'nin özellikle son 4 yılda yurt içinde ve yurt dışında  yürüttüğü sonuç alıcı operasyonlarında teşkilatın çok büyük katkıları olduğuna  dikkati çeken Erdoğan, "DEAŞ başta olmak üzere küresel düzeyde faaliyet gösteren  terör örgütleriyle geniş bir coğrafyada sürdürdüğümüz etkin mücadele birçok  devleti bizimle iş birliği yapmaya yöneltmiştir. Kaçarılan vatandaşlarının  kurtarılması için bizden yardım talebinde bulunan ülke sayısı da giderek artıyor.  Son olarak bir İtalyan vatandaşının Somali'deki teröristlerin elinden  kurtarılması devletimizin gücünü bir kez daha göstermiş, itibarını da  artırmıştır." diye konuştu.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, teşkilatın yürüttüğü istihbarat diplomasisi ve  ortak operasyonlarıyla bugüne kadar 100'ü aşkın FETÖ'cünün ülkeye iadesini de  sağladığını belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:
 
"Aynı şekilde teşkilatımız, ülkemizdeki FETÖ yapılanmasının deşifre  edilmesini sağlama yanında, örgütün yurt dışındaki finans, lojistik, eğitim  faaliyetlerinin engellenmesinde de ciddi başarılar elde etmiştir. Terör örgütü  mensupları artık biliyorlar ki dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar Türkiye  Cumhuriyeti Devleti'nin soluğu enselerindedir. Kendine özgü çalışma yöntemleriyle  PKK'nın tarihinin en büyük darbelerini almasında da teşkilatımızın çok büyük  emekleri vardır. Milli İstihbarat Teşkilatımızın, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve  Emniyet Teşkilatımız ile yurt içinde ve yurt dışında yürütmüş olduğu ortak  operasyonlar sayesinde PKK lider kadrosu adeta hareket edemez hale getirilmiştir.
 
Irak'ta Pençe Harekatı'nda, Suriye'de Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı,  Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı harekatlarında, Libya'da ve diğer pek çok yerde  teşkilatımızın nasıl canla başla çalıştığını yakından biliyoruz. Bunlar aynı  zamanda devletimizin tüm kurumlarıyla ahenkli bir şekilde hareket ettiğinde nasıl  tarihi başarılar elde edebileceğimizin de örnekleridir. Çatışma bölgelerinde elde  ettiğimiz kazanımlar, diplomatik alanda ülkemizin masaya daha güçlü oturmasını,  milli menfaatlerimizi daha etkili savunabilmemizi sağlıyor. Özellikle Suriye'de  teröristlerin sınırlarımızdan temizlenmesi, güvenli bölgeler oluşturulması, göçe  zorlanan halkın güvenliğinin temini, hareket alanlarında ordumuza destek  sağlanması gibi pek çok görev teşkilatımızca eksiksiz ifa edilmiştir. Libya'da da  siyasi çözüm yerine askeri yolları benimseyen darbeci Hafter'in ilerleyişinin  durdurulmasında Milli İstihbarat Teşkilatımızın sağladığı istihbari ve  operasyonel destek oyun değiştirici role sahiptir."

Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı İstanbul Bölge Başkanlığı Yeni  Hizmet Binası Açılış Töreni'ndeki konuşmasında, dış istihbaratta giderek  genişleyen etki alanı sayesinde Türkiye'nin tüm platformlarda bölgesel ve küresel  bir güç olarak yerini almaya başladığını söyledi.
 
Türkiye'nin çıkarları nerede vaziyet alınmasını gerektiriyorsa MİT'in  hemen orada faaliyetlerini yoğunlaştırdığı dile getiren Erdoğan, "İstihbarat  diplomasisi alanındaki başarılarımız sayesinde diğer çalışmalarımızı da daha  güçlü ve kararlı şekilde yürütebiliyoruz. Bütün bunları söylemenin anlatmanın  kolay başarılı bir şekilde icra etmenin ne kadar zor olduğunun yakın şahidiyiz.  Hamdolsun her alanda olduğu gibi istihbaratta da zoru başardık. 2023 hedeflerimiz  doğrultusunda sürekli yeni yetenekler kazanmaya odaklanan Milli İstihbarat  Teşkilatımızın teknolojik kapasitesini artırdık, fiziki şartlarını da  geliştirdik. Ankara'daki karargah ve İstanbul'daki bölge başkanlığı binaları bu  anlayışın birer ürünüdür." değerlendirmesinde bulundu.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, teşkilatın hukuki mevzuatını da güçlendirerek,  istihbari ve operasyonel çalışmaları için gerekli altyapıyı oluşturduklarına  dikkati çekerek, şöyle devam etti:
 
"Bu çerçevede yaptığımız yatırımlar sayesinde teşkilatımız İHA, SİHA,  istihbarat gemisi, istihbarat uçağı, uydu gibi pek çok yeni teknik kabiliyete  kavuşarak görünmeyeni görünür kılma yolunda mesafe kaydetti. Teknik istihbaratın  özellikle yan unsur olmaktan çıkması ana iştigal alanı haline dönüştürerek pek  çok devletin destek talebinde bulunduğu ülke haline geldik. Büyük ve güçlü  Türkiye yolunda verdiğimiz tarihi mücadelede istihbarat bizim kilit silahımızdır  ve öyle olmaya da devam edecektir. İstihbaratı olmayan bir devlet, bir millet yok  olmaya mahkumdur. Rakiplerimizin birkaç adım önünde olmak, gelebilecek tehditleri  önceden fark etmek ve buna göre pozisyon almak ancak sağlıklı istihbarat akışıyla  mümkündür. Önümüzdeki dönemde bu vasfımızı daha da güçlendirmekte kararlıyız."
 
Sürekli değişen dengeleri ve yeni tehdit alanlarını analiz etme  yeteneğini güçlendirmesi için teşkilata her türlü desteği vermeyi  sürdüreceklerini anlatan Erdoğan, istihbarat sahasında ihtiyaç duyulan  teknolojileri milli kaynaklarla üretmenin önemine işaret etti.
 
 
Erdoğan, bu doğrultudaki faaliyetlerin kesintisiz sürdürülmesini  beklediklerini belirterek. "Milli Savunma Bakanlığımız, İçişleri  Bakanlığımız,  Dışişleri Bakanlığımız ve Milli İstihbarat Teşkilatımız arasındaki iş birliğini  daha da geliştirmek mecburiyetindeyiz. Milli güvenlik ihtiyaçlarımızı tam  manasıyla ancak bu kurumlarımız arasındaki kusursuz uyumla karşılayabiliriz. Yeni  yönetim sistemimizin sağladığı imkanları kullanarak Türkiye'nin karşı karşıya  olduğu tehditleri bertaraf etmeye yönelik daha etkin ve daha daha iyi koordine  edilen bir milli güvenlik sistemi geliştiriyoruz.
 
Amacımız bu kurumlarımızın elindeki tüm imkanları ve kapasitelerini,  devletimizin güvenliği ve geleceği ortak paydasında birleştirerek sırt sırta  mücedele vermelerini sağlamaktır. Gayretleriyle, emekleriyle azimle ülkesine ve  milletine hizmet eden teşkilatımızın tüm mensuplarına teşekkür ediyorum.  Görevleri sırasında hayatlarını kaybeden şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum.  Yeni hizmet binamızın bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum."
 
MİT Başkanı Hakan Fidan, konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a  yeni hizmet binasının bir minyatürünü hediye etti.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler sonrasında kurdele keserek  yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi.
 
Açılışta TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Milli Savunma Bakanı Hulusi  Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank,  Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,  MİT Başkanı Hakan Fidan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı  Sözcüsü İbrahim Kalın da hazır bulundu.
 
 
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25