• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • Erzurum 5 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3600 ek gösterge müjdesi: ‘Çözüme kavuşturmayı planlıyoruz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3600 ek gösterge müjdesi: ‘Çözüme kavuşturmayı planlıyoruz’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde “Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması” programında önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun memurlara yönelik sözlerine değinen Erdoğan "Kemal Kılıçdaroğlu memurların hepsini tehdit ediyor. Benim memur kardeşlerim, kamu görevlilerim bunlara pabuçu bırakmayacak" dedi. Memurların tüm taleplerini dikkate aldıklarını ifade eden Erdoğan, “3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde 'Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması'nda açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Sizlerle son olarak Ankara'daki yeni hizmet binasının açılışında bir ara gelmiştik. Bugün tekrar sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum.

Memur-Sen kamu görevlilerin haklarını savunmanın yanında özgürlüklerin de gür sesi oluyor. Bu çatı altında yapılan çalışmalar her türlü takdirin üzerindedir. Memur-Sen 28 Şubat başta olmak üzere darbe ve vesayetin karşısında dik bir duruş sergiledi. Memur-Sen demokrasilere yaptığı desteklerin yanında toplu sözleşme süreçlerine de yön veriyor. Memur Sen'in kardeş coğrafyalarda yaptığı çalışmaları da memnuniyetle karşılıyorum. Sizleri tebrik ediyorum..

ÇETİN MÜCADELELER VERDİK

Bu faşist zihniyetin eğitim sisteminde yaptığı tahribatı ortadan kaldırmak için halen çalışıyoruz. Bay Kemal öğretmenleri tehditleri ediyor. Hangi memur sınıfında kim varsa hepsini tehdit ediyor. Ama bilmiyor ki memur kardeşlerim bunlara pabucu bırakmayacak. Kardeşlerim tüm bunlar ve çok daha fazlası ülkemizin gerçekleriydi. Demokrasi ve kalkınma hamlesini işte böyle bir süreçte yürüttük. Ülke ve milletimize kazandırmak için çetin mücadeleler verdik.

EKONOMİNİN KİTABINI YAZDIK

Dün Çanakkale'deydik. Köprünün son vidalarını sıktık. Devasa köprüsü inşallah 18 Mart'a ulaşmadan açacağız. Şimdi bu köprüden 6 dakikada karşıdan karşıya geçeceğiz. Peki bu nasıl yapıldı, parayı nasıl yapıldı? Hemen söyleyeyim... Bunu biz yap, işlet yöntemiyle yaptık. 12 yıl sonra Çanakkale köprüsü bize kalacak. Birçok yatırımlarımızı böyle gerçekleştirdik. Burada şu anda 5 bin kişi çalışıyor. Buradan hepsi ücretlerini alıyor. Bu mesele ekonomide kafa nasıl çalışıyor buna bakıyor. Biz konuda ekonominin kitabını yazdık, yazmaya devam ediyoruz.

BİZİM İŞİMİZ YAPMAK, ONLARIN İŞİ YIKMAK

Türk demokrasisini yükseltme çabalarımız sabote edilmeye çalışıldı. Hiçbirine izin vermedik. 4,5 yılda AKM'yi yaptık. Taksim Camii'ni yaptık mı yaptık... Bizim işimiz yapmak, onların işi yıkmak. İçeriden ve dışarıdan gelen hiçbir baskıya boyun eğmedik.

KÜRESEL ÇETELERE RAĞMEN DEVLER LİGİNDEYİZ

Savunma sanayimiz biz geldiğimiz yüzde 20 yerliydi. Şimdi yüzde 80 yerli. Şu anda İHA'larımız, SİHA'larımız ve AKINCI'larımız var. Hem içeride hem sınırlarımızın dışındayız. Kötü komşular bizi ev sahibi yaptı. Savunma sanayimiz küresel çetelere rağmen devler liginde.

MEMUR KARDEŞLERİM BUNLARA PABUÇ BIRAKMAZ

Dün 27 Mayıs'a giden yolu bugün çok daha pervasızca yapıyorlar. Sandıkta yediği tokadın intikamını millete hizmet eden herkes almaya çalışan bir kişiyle karşı karşıyayız. Kemal Kılıçdaroğlu memurların hepsini tehdit ediyor. Benim memur kardeşlerim bunlara pabuç bırakmaz.

PARLAMENTONUN ÇATISI ALTINDA KÜFRETMEK YAKIŞIYOR MU

Bir kadın genel başkana parlamentonun çatısı altında küfretmek yakışıyor mu? Ya sen bir kadınsın. O küfrü nasıl yapıyorsun. Bu millet kime neyi yakıştıracağını biliyor. Bunu öyle omurgasız ve ahlaksız bir şekilde yapıyorlar ki biz hicap duyuyoruz. Kimsenin ekmeğinde oynamayacağız diye verdikleri sözü kıyım yaparak tutmadılar. Seçimden önce liyakati dikkate alacağız dediler, seçimden sonra yandaşlarına peşkeş çektiler. Yaptıklarını en yetkili ağızdan itiraf ettiler.

ENFLASYONA EZDİRMEDİK, EZDİRMEYECEĞİZ

Bugüne kadar sabit ücretle çalışanları enflasyona ezdirmedik, bundan sonra da ezdirmeyeceğiz. Toplu görüşme ve sözleşme görüşmelerinde talepleri daima dikkate aldık.

3600 EK GÖSTERGE MESELESİNİ YIL SONUNA KADAR ÇÖZÜME KAVUŞTURMAYI PLANLIYORUZ

3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yıl sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz. Yıllar önce sözünü verdiğimiz 3600 ek gösterge meselesini sahiplenmeye çalışan CHP gibi fırsatçılar olduğunu görüyoruz.

 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25