• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Erzurum 9 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump’ın mesajı ile ilgili ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump’ın mesajı ile ilgili ilk açıklama
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ın, "Türkiye, Kürtleri vurursa onları ekonomik olarak mahvederiz" yönündeki açıklamasına ilişkin "Dün Sayın Trump'ın kişisel sosyal medya hesabından verilen bir takım mesajlar beni ve arkadaşlarımı üzdü. Dün gece bu meseleleri kendisiyle telefonda konuştuk. Gayet müspet bir görüşme oldu" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
 
31 Ocak'ta manifesto tanıtımını yapacağız. Adayımızın açıklandığı anda tüm arkadaşlarımızın etrafında kenetlenmesini tüm imkanları seçim zaferimiz için kullanmasını istiyorum. Kendisi veya istediği birisinin aday olamadı diye tavır alan kişi bizim için zaten hiç bir zaman AK Partili olmamış ve olamamış demektir. Hizmet yarışında bayrağın kime, ne zaman tevdi edileceği nasip işidir. Biz layık olanı kenara koymadık, koymayız da.
BİZZAT KATILACAĞIM
 
Mahalli seçimlerle ilgili hazırlıklarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Bu hafta sonuSamsun ve Ordu önümüzdeki hafta sonu da ErzurumGaziantepAntalyaadaylarımızın tanıtım törenlerine bizzat katılım göstereceğim. Büyükşehir il adaylarımızdan açıklamadığımız 6 il kalmıştı bunlardan 4’ünde Cumhur ittifakı kapsamında MHP’nin adayını destekleyeceğiz. Geriye kalan iki ilden Aydın adayımızı Mustafa Savaş olarak ilan ettik Muğla il adayımızı da önümüzdeki Pazar günü açıklayacağız.
 
CHP'NİN TEK DERDİ KAZANDIKLARI BELEDİYELERİ KORUMAK
 

31 Mart öncesi hazir bir takım birliktelikler ortaya çıkmaya başladı. CHP baktılar FETÖ'cüler tek başına yetmiyor şimdi PKK'lıları da aldılar. Milletsiz siyaset bunların koayına geliyor. Tek dertleri Meclis'teki sandalyelerini, ideolojik oylarla kazandıkları belediyeleri korumak. Demokrasi içinde iktidara gelmeyi akıllarına bile getirmiyorlar. Ciddiye alınacak hiçbir vaatleri yok. Umutlarını AK Parti'nin ayağının tökezlemesine bağladılar. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmesi Türkiye için tarihi bir fırsatoldu.  İnşallah el ele vererek Türkiye'yi hedeflerine ulaştıracağız.

 

GAZİ MUSTAFA KEMAL'İN BİNBİR ZAHMETLE KURMAYA ÇALIŞTIĞI SAVUNMA SANAYİMİZİ...
 
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilmesi Türkiye için tarihi bir fırsat oldu.İnşallah el ele vererek Türkiye'yi hedeflerine ulaştıracağız. Gazi Mustafa Kemal'in binbir zahmetle kurmaya çalıştığı savunma sanayimizi tek parti zihniyetinin nasıl baltaladığını anlatmayalım mı?
 
Türkiye tek parti zihniyetini, tek bir zerresi kalmayana kadar, ezip yok etmelidir. Kılıçdaroğlu ve avanesinin referansı işte bu tek parti zihniyetidir. Türkiye’yi bunlara rağmen 16 yılda 3,5 kat büyüttük.
 
 
ONLARI O ÇUKURLARA GÖMERİZ
 
Türkiye son yıllarda tarihi sınamalar veren bir ülkedir. Sadece birine maruz kalan bütün ülkelerin nasıl sendelediklerini paniklediklerini görüyoruz. Biz Türkiye olarak teröristlere kapılarımızı kapattık, teröristleri bu ülkede asla barındırmayacağız. PKK/YPG, DEAŞ bunlar asla yanımıza sokulamaz. Onları o çukurlara gömeriz.
 
SIRADA MÜNBİÇ VE FIRAT'IN DOĞUSUNDAKİ TERÖRİSTLER VAR
 
PKK YPG'nin Afrin'deki varlığına çok büyük darbe vurdu. İdlib'i huzur ve güven beldesi haline getireceğiz. Dün akşam baktım ki bölgede Afrin'de takımlar kurulmuş orada gençler futbol maçı oynuyorlar bak nereden nereye bu bir kararlılığın neticesidir. İki tane yeşil futbol sahası yapmışız gençler o maçı izliyorlar. Mesele bu. Barış lafla olmaz icraatla olur. Şimdi sırada Münbiç ve Fırat'ın doğusundaki terör unsurları ile daha aşağılarda yuvalanan DEAŞ artıkları bulunuyor.
 
TRUMP'IN SON AÇIKLAMALARI BENİ VE ARKADAŞLARIMI ÜZDÜ
 
ABD ile Suriye meselesinde farklı yaklaşımlara sahip olduk. Bu tabii bizi üzdü. Biz stratejik ortağız. Trump'ın bize ifade ettiği yaklaşımlar uzunca bir süre fiilen sahaya yansımadı.
 
Dün Sayın Trump'ın kişisel sosyal medya hesabından verilen bir takım mesajlar beni ve arkadaşlarımı üzdü. Dün gece bu meseleleri kendisiyle telefonda konuştuk. Gayet müspet bir görüşme oldu. Kendisi Amerikan askerlerini Suriye'den çekilme kararını teyit etti. Güvenli bölge konusu 20 mil olarak kendisi tarafından da ifade edildi. Bu da 30 kilometreyi aşkın bir derinlikte bir güvenli bölge.
 
Suriye'de hiçbir etnik ve dini grup gözetmeden herkese kucak açtığımızı PKK YPG'nin kendisine tabi olmayan tüm gruplara zulmettiğini ifade ettik. Bunların belgelerini de kendi danışmanlarına verdiğimizi kendisine söyledik. İkili ticaret hacmimizi 75 milyar dolara çıkarma hedefimiz doğrultusunda daha hızlı adımlar atma konusunda karara vardık.
 
Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu ülkede yaşayan herkesin Türk'ü ile Kürt'ü ile Arap'ı ile tüm kardeşlerimizin devletidir. Hangi inanç grubundan olursa olsun hepsinin devletidir. Biz ülkemizde asla bu tür ayrımcılıklara müsaade etmedik bundan sonra da etmeyiz.
 
''TARİH BİLMEZLER CİNSİNİ CİBİLİYETİNİ BİLMEZLER BU İŞTEN ANLAMAZLAR''
 
Bize Suriye'de niye varsınız diyenler oluyor Bay Kemal gibi. Bize Irak'la niye ilgileniyorsunuz diyenler oluyor Bay Kemal gibi. Tarih bilmezler cinsini cibiliyetini bilmezler bu işten anlamazlar.''
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25