• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • Erzurum -3 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Dadaşlar, İstanbul’dan Dünyaya Türk Bayraklı Milli Birlik Mesajı Verdi

Dadaşlar, İstanbul’dan Dünyaya Türk Bayraklı Milli Birlik Mesajı Verdi
Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99’ncu yıldönümü İstanbul’da Bostancı Gösteri Merkezinde coşkuyla kutlandı.

Birlik beraberlik mesajlarının verildiği gecede, ‘Vatan sevgisi’ ortak payda oldu.Maltepe’de faaliyet gösteren Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı tarafından her sene düzenlenen “Büyük Erzurum Şöleni”nde salonu dolduran Dadaşlar, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun haklı gururunu bir kez daha yaşadılar. Bostancı Kültür Merkezi’ni dolduran binlerce Dadaş, ellerinde Türk Bayrakları ile bu coşkuya ortak oldu. Salonu tıklım tıklım dolduran Erzurumlular, hep birlikte “Ölürüm Türkiyem” türküsünü söylediler.Bar şiirini vakfın yönetim Kurulu üyesi Dr. Dündar Özbaylar’ın oğlu cesur Dadaş Efe Özbaylar okudu.Bekçi Bekir tiplemesindeki Hacı Ali Konuk, ses sanatçıları Sevcan Orhan, Zara ve Erzurum’un müzik dünyasındaki gururu İbrahim Erkal ve genç sanatçı Emre Hancı sahne alırken, halk oyunları kadın ve erkek bar ekipleri geleneksel renk kattılar

.SAHNELENEN NENE HATUN VE ÖMER HALİSDEMİR, BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Sunuculuğunu Kral FM radyo sunucusu Afrikalı Ali ile programcı Adavapuru Şakir yaptığı gecede, Erzurumlu tiyatro sanatçısı Murat Balkuş’un yazıp yönetip sahnelediği, ‘93 Harbinden 15 Temmuz Mücadelesi’ adlı oyun ise ayakta dakikalarca alkışlandı. Oyunda Nene Hatun’un evladını bırakarak tabyalara koşması ve 15 Temmuz darbe girişimi esnasında Ömer Halisdemir’in şehit olması canlandırıldı. Emekli TRT sanatçısı Lütfü Ortakale yönetimindeki THM korosu unutulmaz konser verdi.Özverili çalışmalarıyla Erzurum kadın barlarını yaşatan Azize Saçlı yönetimindeki vakfın Kadın Bar ekibi keyifli bir gösterisini yaptı. Bar eğitmeni Fetullah Kılıç yönetiminde vakfın erkek bar ekibi de Erzurum barlarını sergilediler. Bar şiirini yine genç Dadaş Efe Özbaylar okudu.Şölene katılanlar arasında, Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Yönetimi, 2013 - 2015 yılları arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapan İdris Güllüce, Ak Parti İstanbul Milletvekili Mihribah Belma Satır, Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Zehra Taşkesenlioğlu, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, BB. Erzurumspor Kulüp Başkanı Ali Demirhan, Erzurum Teknik Üniversite Rektörü Muammer Yaylalı, Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin, İstanbul Erzurumlular Kültür Dayanışma Vakfı Başkanı A. Hadi Atalar, İstanbul’da görev yapan ve Erzurum’dan gelen basın mensupları ve çok kalabalık bir katılım sağlandı.

DENGİZEK, ERZURUM HAVAALANININ ADI “NAFİZ KOTAN HAVAALANI” OLSUN!

Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Süha Dengizek yaptığı konuşmada, “Yine bir Erzurum Şöleninde bir araya geldik. Erzurum’un Erzurumlunun birlik ve beraberlik içinde güçlü olduğunu gösterdiğimiz, ülkemizin sigortası olduğumuzu sergilediğimiz bugünde bizim için en kıymetli değerlerimizin Allah, vatan ve bayrak sevdası olduğunun mesajını yine şanlı Türk bayraklarımızla veriyoruz. Allah birliğimizi beraberliğimizin bozulmasına fırsat vermesin. Erzurum ve Erzurumluya hizmet etmek amacıyla kurulmuş olan vakfımızda kültürden sanata spora, geleneksel çalışmalardan, yardımlaşmaya varıncaya kadar bir çok alanda faaliyetler göstermekteyiz. Erzurum’un ve Erzurumlunun derdine derman olmaya çalışıyoruz. Vakfımızın yönetim kurulu, mütevelli üyeleri herkes elinden gelen katkıyı vakfetme bilinciyle özveriyle göstermektedirler. Kültürel çalışmalarımız içerisinde herefene toplantıları, kadın erkek bar çalışmaları, spor aktiviteleri, kurslar, seminerler, şehrimizin güzide futbol takımı olan BB Erzurumspor’umuza elimizden geldiği kadar destek olmaktayız. Bunun yanı sıra Erzurum ekonomisine katkı sağlamak amacıyla cazibe merkezi konumunda bulunan Erzurum’a yatırım yapılması için çeşitli çalışmalar yürütmekteyiz. Yanık Dere şehitliği yapılması için proje hazırlatıp girişim başlattık, Erzurum Havaalanının adının Türk havacılık tarihinin önemli isimlerinden hemşerimiz Nafiz Kotan Havaalanı olarak değiştirilmesini gündeme getirdik. Birinci Dünya Savaşı sırasında Nafiz Kotan Beyin ordumuza iki uçak bağış yaparak armağan etmiştir. Dolayısıyla bu önemli davranışı sergileyen hemşerimizin adının havalanında yaşatılmasını istiyoruz. Şimdi çok önemsediğimiz Erzurumlular Camii Külliyesi projemizin hayata geçirme gayretindeyiz. Emek veren katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.Daha sonra Sevcan Orhan, Zara ve Erzurum’un müzik dünyasındaki gururu İbrahim Erkal sahne aldılar, sahneden birlik beraberlik mesajları verildi. Erzurum’lu genç sanatçı Emre Hancı’da hemşerilerinin karşısına ilk kez çıkmanın heyecanını yaşadı.Adavapuru Şakir’in yeni piyasaya çıkan şiir albümündeki ilk klibi olan “Kızım Gelecek” adlı klibin yayınlanması ise salondakilere duygusal anlar yaşattı.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25