• BIST 9693.46
  • Altın 2509.141
  • Dolar 32.5708
  • Euro 34.7831
  • Erzurum 16 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Denetim Serbestlikte kamu hizmeti protokolü

Denetim Serbestlikte kamu hizmeti protokolü
Yükümlülerin 2016 yılında kamuya yararlı işte çalıştırmalarına dair iş birliği protokolleri imzalandı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı ile Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Atatürk Üniversitesi arasında yapılan imza töreni ile kamuya yararlı bir işte çalıştırılma tedbirine tabi olan yükümlülerin, kamu kurumlarında çalıştırılmalarına olanak sağlıyor.


Erzurum Valiliği toplantı salonun yapılan imza törenine, Vali Ahmet Altıparmak,  Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Ağır Ceza Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Denetimli Serbestlikten Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Ümit Şafak Koçak ve Denetimli Serbestlik Müdürü Memed Aslan katıldılar.


Protokol imza töreni öncesinde, Denetimli Serbestlik Müdürü Memed Aslan denetimli serbestlik, kamu hizmeti tedbirleri, elektronik takip sistemi ile müdürlüğün son bir yılda yaptığı çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Yükümlülerin işledikleri hafif suçların karşılığı olarak yargılanması neticesinde, cezaları kamu hizmet tedbirlerine çevrilenler, 2006 yılından itibaren kamu kurumlarına yerleştirilip çalıştırılarak infazlarının tamamlanması sağlanıyor. 2012 ve 2015 yıllarındaki mevzuat değişikleri ile tahliyelerine 1 yıl kalan iyi halli hükümlüler ile adli para cezasını ödeyemeyen yükümlüler de bu çalışmaya tabi tutuluyorlar.


2015 yılında Büyükşehir Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü, Erzurum Müftülük ve Milli Eğitim Müdürlüğü  başta olmak üzere 53 farklı kamu kurumunda toplam 708 yükümlü kamu hizmetinde  çalışmaya tabi tutulurken, halen 200 yükümlü çalışmaya devam ediyor.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25