• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • Erzurum -1 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

DEVLET SU İŞLERİ 8. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BASIN DUYURU

DEVLET SU İŞLERİ 8. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BASIN DUYURU
DSİ 8. Bölge Müdürlüğü kamuoyuna bir basın açıklaması yaptı. İşte o açıklama

Bölge Müdürlüğümüzce işletmeye açılan tesislerin inşa edildiği yıllarda yerleşimin olmadığı ancak, zaman içerisinde imara açılarak nüfusun yoğunlaştığı bölgelerde kanal ve depolama tesislerinde akan ya da durağan su kütleleri ile tesislerin işletme ve bakımı için kullanılan servis yollarının maksatları haricinde kullanılması bölge halkının can ve mal güvenliği açısından risk oluşturmaktadır.

Gelinen noktada, tesisler çevresinde can ve mal güvenliliğinin sağlanması maksadıyla, Kurumumuzca gerçekleştirilen tesislere korkuluk yapılması, çit çekilmesi, bariyer konulması, sesli ve ışıklı uyarı düzeneğinin kurulması, işaret levhası konulması, ızgara konulması, zincir, merdiven, şamandıra, doğal yaşam için ulaşım yapısı vb. projeye dayalı yapısal tedbirlerin yanında, yapısal olmayan tedbirler kapsamında da; duyuru, ilan, eğitim vb. yollarla halkın bilgilendirilmesi, tehlikelere karşı toplumsal bilincin arttırılması, çocuk ve gençlere yüzme eğitimi verilmesinin boğulma olaylarının azaltılmasında önemli bir rolü olduğu anlaşılmıştır.

Bu çerçevede, rutin olarak sulama kanallarına su verilmeden önce ilgili kurumlar vasıtası ile sulama kanallarına suyun verileceği, hiçbir şekilde suya girilmemesi gerektiği, suya girmenin can kayıplarına sebep olabileceği vurgulanarak, Valilik Makamı tarafından alınan, DSİ tesislerinde suya girmenin emre aykırı davranış olarak belirlendiği ve uymayanlar hakkında idarî yaptırım cezası uygulanacaktır.

2017 yılı sulama sezonunun başlangıcında olduğumuz bu günlerde hava sıcaklıklarına bağlı olarak yüzmek veya serinlemek için tesislerimize girilmesi kesinlikle yasaktır.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25