• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Erzurum 5 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

DİYARBAKIR SUR'DAN ACI HABER: 2 ŞEHİT

DİYARBAKIR SUR'DAN ACI HABER: 2 ŞEHİT
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada 1 astsubay ve 1 uzman çavuş şehit oldu.

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 1 astsubay ve 1 uzman çavuş şehit oldu. Patlamada 6 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Sur’da bugün bombalı tuzakları kaldırmayı sürdüren güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada PKK’lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte 2 polis memuru ile roketatarla düzenlediği saldırıda 6 asker olmak üzere 8 güvenlik görevlisi yaralandı. 

Yaralılar ambulanslarla çatışma bölgesinden alınarak, Diyarbakır Asker Hastanesi’nde kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan bir uzman çavuş ile bir astsubay, doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı 6 güvenlik görevlisinin tedavileri ise sürüyor.

Diyarbakır Sur'da 1 Astsubay Ve 1 Uzman Çavuş Şehit (2)- Yeniden

SUR'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GENİŞLETİLDİ

Silahların susmadığı Sur'da 2 Aralık'tan beri 6 mahallede devam eden sokağa çıkma yasağı genişletildi. Diyarbakır Valiliği, ilçenin Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp mahalleleri ile Melikahmet Caddesi'nde sokağa çıkma yasağı ilan etti.

KAYMAKAMLIK'TAN AÇIKLAMA

Sur Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "İlçemiz Sur içi mahallelerinde silahlı terör örgütü mensuplarınca barikat kurma, hendek kazma ve bombalı tuzaklama faaliyetleri neticesinde eğitim öğretim faaliyetlerinin, sağlık hizmetlerinin, ibadethanelerde icra edilen din hizmetlerinin sunulmasında ve vatandaşlarımızın bu hizmetlere ulaşmasında sorunlar yaşanmaktadır. Bu durum nedeni ile ilçemiz merkez mahallelerinde vatandaşlarımızın günlük yaşamını normal şartlar altında sürdürmesinin zorlaştığı ve ticari hayatın aksadığı gözlemlenmiştir." denildi.

İŞTE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLEN MAHALLELER

"Sur içi'nde bulunan Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalpmahalleleri ile Melikahmet Caddesi'nde 27 Ocak 2016 Çarşamba günü saat 11.30 itibari ile ikinci bir emre kadar Kaymakamlığımızca sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Vatandaşlarımızın söz konusu yasağa riayet etmeleri, kendi can ve mal güvenliklerinin temin edilmesi adına önem arz etmektedir."

SUR’DAN GÖÇ DEVAM EDİYOR 

Sur İlçesi’nde bugün sokağa çıkma yasağı ilan edilen 5 mahallede yaşayanların büyük bölümü, yasak kararı açıklanmadan önce evlerini terk etti. Sabahın erken saatlerinden itibaren yaşadıkları mahallelere hendek kazılıp, barikat kurulduğunu gören bir çok aile evlerini terk etti. Sur ilçesinin Urfakapı bölgesinden kimisi yanlarına aldıkları, kimisi ile el arabasına koydukları bazı eşyasıyla ilçeden ayrılanlar yaşanan duruma isyan etti.

56a89cd3c03c0e49041ed6a0.jpg

Hendekler kazıldıktan sonra evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını söyleyen vatandaşlar, "Perişan bir haldeyiz, gidecek yerimiz yok. olan bize oluyor. Hendekler kazıldıktan sonra bize burayı boşaltın dediler. Yeter artık bu savaşın bitmesini istiyoruz" dedi.

Bu arada bugün sokağa çıkma yasağı ilan edilen 5 mahalleye giren güvenlik güçleri hendek ve barikatları kaldırmak için çalışmalarına başladı.

Diyarbakır Sur'da 1 Astsubay Ve 1 Uzman Çavuş Şehit (2)- Yeniden



http://www.haber3.com/diyarbakir-surdan-aci-haber-2-sehit-3814612h.htm#ixzz3yRQxulNU

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25