• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • Erzurum 6 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

DİYARBAKIR'DA ACI ÜSTÜNE ACI: 5 ŞEHİT

DİYARBAKIR'DA ACI ÜSTÜNE ACI: 5 ŞEHİT
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlarda yaralanan 5 asker şehit oldu.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlarda şehit olan askerlerin sayısı 5'e yükseldi. Çatışmalarda yaralanan 8 güvenlik görevlisi de hastanede tedavi altına alındı.

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde teröristlerce kazılan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması ve el yapımı patlayıcıların imhası amacıyla sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz, Savaş, Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp mahallelerinde operasyonlar sürüyor.

Operasyonlar sırasında şehit olan askerlerin sayısı beşe yükseldi.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi’ndeki PKK’lılara yönelik operasyon sürdürülürken, yaralı silah arkadaşlarını almak isteyen güvenlik güçlerine, PKK’lı teröristler Kanas keskin nişanlı tüfeğiyle ateş açarak 2 askeri daha şehit etti. Böylece bugün Sur’da şehit düşen asker sayısı 5’e yükseldi.

Genelkurmay Başkanlığı 2 askerin daha şehit olması ile ilgili saat 14.20’de şu açıklamayı yaptı:

"1 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu 3 kahraman silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmışlardır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen 2 silah arkadaşımız kurtarılamayarak saat 13.25’te şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

ŞEHİTLERDEN BİRİ TEĞMEN

Bu sabah şehit olan askerlerden birinin teğmen olduğu öğrenilirken, şehit teğmenin Şanlıurfa'dan geçici görevle Sur'a gittiği, jandarma özel harekat tim komutanı olduğu bildirildi. 

Sur’daki yoğun çatışma nedeniyle Gazi caddesine sivillerin giriş çıkışlarına izin verilmedi.

DÜN DE 3 ŞEHİT VERDİK

Şırnak'ın Cizre ilçesinde cadde ve sokaklara kazılan hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak, bomba tuzaklarını imha ederek ilçedeki PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonda 1 asker ve 2 polis şehit olmuştu.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25