• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • Erzurum 10 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Diyarbakır’da hain saldırı: 1 şehit, 3 yaralı

Diyarbakır’da hain saldırı: 1 şehit, 3 yaralı
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde, PKK’lıların düzenlediği saldırıda 1 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı.
Edinilen bilgilere göre, Lice ilçesi Fisovası mevkiinde bulunan Ziyaret köyü civarında, yol güvenliğini alan askere PKK’lılar tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Askerin anında karşılık vermesi ile çıkan çatışmada, 1 asker şehit olurken, 4 asker de yaralandı.
 
Yaralı askerler, helikopterle Dicle Üniversitesi’ne kaldırılırken, PKK’lıların yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

GENELKURMAY: 1 ŞEHİT, 4 YARALI VAR

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde PKK'lıların düzenlediği saldırıda 1 askerin şehit olduğunu 4 askerin de yaralandığını açıkladı. Açıklamada şöyle denildi:

"27 Ağustos 2015 tarihinde saat 15.40’da Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Diyarbakır ili Lice ilçesi Güçlü Köyü Dakyanuskalesi Tepe mevkiinde inşa edilen üs bölgesi ve ulaşım yolu çalışmaları kapsamında karayolları ekiplerinin emniyetini sağlayan unsurlarımıza, roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuştur.

Yapılan silahlı saldırıya anında karşılık verilmiş, çıkan çatışmada Kahraman bir silah arkadaşımız şehit olmuş, Kahraman dört silah arkadaşımız da hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralılar derhal helikopter ile hastaneye tahliye edilmişlerdir.

Bölgeye taarruz helikopter kolu, insanlı keşif uçağı, ve takviye birlikler sevk edilmiş; teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla muhtemel kaçış istikametleri ateş altına alınmış olup, bölgede operasyonlara devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden Kahraman Şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25