• BIST 9548.09
  • Altın 2495.446
  • Dolar 32.4896
  • Euro 34.5569
  • Erzurum 12 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C

Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı yoğun ilgi gördü

Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı yoğun ilgi gördü
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim ve kültür projelerinden biri olan Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı, kentte yoğun ilgi gördü.

Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nde 8 ila 13 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen ve 101 bin 298 kişinin ziyaret ettiği fuar, Türkiye’nin önde gelen yayınevleri ve yazarlarını ağırladı. 202 yayın evi ve 200 yazarın katıldığı Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı’nda 200’ü aşkın söyleşi ve imza programı gerçekleştirildi. Etkinlik boyunca Yakutiye Kent Meydanı, Havuzbaşı Kent Meydanı ve Atatürk Üniversitesi’nden her saat başı ücretsiz ring seferleri düzenlendi. Aralarında Ercan Kesal, Ayla Kutlu, Canan Tan, Ahmet Şimşirgil, Tarık Tufan, Mine Söğüt, Atilla Dorsay, Uğur Koşar, Nil Sakman, Şükrü Erbaş, Kemal Hamamcıoğlu, Füsun Çetinel, Beyza Akyüz, Tolga Gümüşay, Nurullah Genç, Ercan Karakaş, Burcu Bahar ve Bahadır Yenişehirlioğlu’nun bulunduğu çok sayıda yazar, şair ve akademisyen okurlarıyla buluştu. Özellikle farklı yaş gruplarına yönelik okuma programı yapıldı, fuarda yazarlarla söyleşilerin yanı sıra atölye çalışmalarına da yer verildi. Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı’nda, Tolga Gümüşay, Burcu Bahar, Beyza Akyüz, Füsun Çetinel söyleşi yaparken, genç kuşak yazarlar Zeynep Sey, Koray Yersüren ve Emre Gül de hayranlarıyla buluştu. Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı’nı gezen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, gazetecilere kitap fuarıyla ilgili bilgi verdi. 
Başkan Sekmen, “Erzurum ve çevre illerden fuarı ziyaret eden tüm kitapseverlere, yayınevlerine, kıymetli yazarlarımıza, TÜYAP Anadolu Fuarları Anonim Şirketi’ne, Türkiye Yayıncılar Birliği’ne ve sahaflarımıza teşekkür ediyorum. 101 bin 298 kitapseverin ziyaret ettiği fuarımız, ülkemizin en seçkin kültür organizasyonları arasında yer alacak” dedi. 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25