• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • Erzurum 10 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Ebru'nun Ölüm Nedeni İstanbul'da Belirlenecek

Ebru'nun Ölüm Nedeni İstanbul'da Belirlenecek
Erzurum'da omzu çıktığı için kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 14 yaşındaki Ebru Odabaşı'nın ölüm nedeni, İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından belirlenecek.

Pasinler'de çiftçilik yapan Münire- İsrafil Odabaşı çiftinin 4 çocuğundan en büyüğü olan Ebru Odabaşı, geçen 4 Şubat'ta evde altındaki minderi kaldırmak isterken sol kolu omzundan çıktı. Çıkık omzu yerine yerleştirmeye çalışan babası İsrafil Odabaşı, kızınıPasinler Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Erzurum'daki Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Acil Serviste film çekilen Ebru'nun kolunun yerinde olduğu belirlendi ve yaklaşık 4.5 saat müşahede altında tutuldu. İsrafil Odabaşı, kolundaki morarmanın artması üzerine kızını bir taksiye bindirerek Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Tetkikleri yapılan ve orpotedi servisinde yatırılan Ebru'nun ertesi gün sabah tansiyonu düştü. Yapılan tüm müdahalelere karşın Ebru kurtarılamadı.

Pasinler 13 Mart Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi Ebru Odabaşı'nın kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapıldı. Erzurum Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında otopsi sonucu alınan kan ve patalojik örnekler Erzurum veTrabzon Adli Tıp kurumlarına gönderildi. Pasinler'de toprağa verilen Ebru'nun ailesi kızlarının doktor ihmali yüzünden öldüğünü iddia etti. Daha sonra Erzurum Cumhuriyet Savcılığı, yetkisizlik kararı vererek dosyayı Pasinler Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi.Trabzon Adli Tıp Kurumu'ndan Pasinler Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilen raporda, Ebru'nun kesin ölüm nedeni hakkında görüş verilemediği belirtildi. Bunun üzerine alınan kan ve patalojik örneklerin İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesi kararlaştırıldı.İstanbul Adli Tıp Kurumunun yapacağı inceleme sonucu Ebru Odabaşı'nın kesin ölüm nedeni belirlenecek.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25