• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Erzurum 7 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Eczacı Adaylara İnteraktif Eğitim

Eczacı Adaylara İnteraktif Eğitim
Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesine iki adet "Mesleki Beceri ve İletişim Laboratuvarı (Simülasyon Eczanesi)" kuruldu. Eczanelere Ecz. Erdal Güzel ile Ecz. Hasan Fehmi Altındaş’ın isimleri verildi.

Açılış törenine; Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fuat Gündoğdu, Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak ve TEB merkez heyeti üyeleri, Erzurum 13. Bölge Eczacı Odası yönetim kurulu üyeleri, ERVAK Başkanı Ecz. Erdal Güzel, Ecza Odası Başkanları, Selçuk Ecza Deposu Müdürü Kamer İncesu ve Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Kadıoğlu ile akademik ve idari personel katıldı.

“Öğrenciler Gerçek Eczane Deneyimini İnteraktif Bir Şekilde Yaşıyor”

Bu eğitimin, mesleğe adapte olma noktasında önemli ölçüde kolaylık sağladığını dile getiren Rektör Yardımcısı Fuat Gündoğdu, Atatürk Üniversitesinin yenilikçi eğitim anlayışıyla ezber bozduğunu dile getirdi. Gündoğdu: “Öğrenciler, Mesleki Beceri ve İletişim Laboratuvarı sayesinde gerçek eczane deneyimini interaktif bir şekilde yaşıyor. Hasta karşılama, reçete okuma, ilaç sunumu ve hasta bilgilendirme gibi eczanede yapılan uygulamaları öğrenciler gerçekçi bir şekilde görerek öğreniyor. Bu Sayede Üniversitemiz, Bilgiyi Deneyime Dönüştürüyor” Dedi.

“Simülasyon Eczanemiz Öğrencilerin En Üst Düzey Eczane İşletmesi Bilgisiyle Mezun Olmasını Sağlayacak”

Eczanelerin kurulmasına sağladığı katkılardan dolayı başta Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eden Dekan Prof. Dr. Yücel Kadıoğlu; Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin eğitimine katkı sağlayacak bu ünitenin, iş hayatına atıldıklarında öğrencilere yol göstereceğini dile getirdi. Yurtdışında ve hastane eczanelerinde örnekleri bulunan simülasyon eczane sisteminin, öğrencilerin en üst düzey eczane işletmesi bilgisiyle mezun olmasını sağlayacak ve en modern eczane teknolojisi olma özelliği taşıdığını da ifade eden Kadıoğlu: “Türkiye’de ulusal eczacılık akreditasyonuna sahip olan fakültelerden birisiyiz. Öğretim kadromuz ile endüstri-üniversite iş birliği projelerinin yanı sıra uluslararası akademik camia ile beraber yürüttüğümüz projelerle de eczacı adaylarımıza daha iyi eğitim vermeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25