• BIST 9548.09
  • Altın 2488.299
  • Dolar 32.4858
  • Euro 34.4253
  • Erzurum 7 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

Efgan Ala'dan Ahmet Sever Yorumu: Yüzde 1 ile Büyük İddialarda Bulunmamalı

Efgan Ala'dan Ahmet Sever Yorumu: Yüzde 1 ile Büyük İddialarda Bulunmamalı
AK Parti Erzurum Milletvekili Efgan Ala, TBMM'ye gelerek kayıt işlemlerini yaptırdı.

AK Parti Erzurum Milletvekili Efgan Ala, TBMM'ye gelerek kayıt işlemlerini yaptırdı. 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün danışmanı Ahmet Sever'in kitabı ile ilgili soruya Ala, kendisinin da danışmanlık yaptığının altını çizerek, “Danışmanların bildikleri, bilmediklerinin yüzde 1’i değildir. Onun için, yüzde 1 ile çok büyük iddialarda bulunmamak lazım.” dedi.

Eski İçişleri Bakanı Efgan Ala, 7 Haziran seçimleri ile ilk kez milletvekili seçildi. Ala, Meclis'e gelerek vekillik kayıt işlemlerini tamamladı. Milletvekili rozetini takan Ala, seçilerek TBMM’ye gelmiş olmasının büyük bir onur olduğunu söyledi. Ala, “Bu onuru bize veren milletimize, Erzurumlu kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Onlara minnettarlığımı buradan ifade etmek istiyorum.” dedi. Milletin sandıkta kararını verdiğini ifade eden Ala, “Herkesin saygı duyması gereken son söz, milletin sözüdür. Biz de şimdi milletin verdiği görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız.” diye konuştu.

‘TEHDİTLER MİLLET İRADESİNE YAPILIYOR’

Hükümet kurma noktasında önceliklerinin milletin menfaati olduğunu kaydeden Ala, yüzde 41’lik oyun normal demokrasilerde büyük bir başarı olduğunu söyledi. Ala, Türkiye’de bir sistem açığının olduğunu ifade etti. Güneydoğu’daki son saldırıların sorulması üzerine eski İçişleri Bakanı, sandıktan çıkan irade ile silahın yan yana duramayacağını söyledi. Ala, “Tehditler, saldırılar, hepsi millet iradesine yapılmıştır. Tehditler de millet iradesine yapılıyor. Biz bunların topyekun Türkiye’nin gündeminden çıkmasını arzu eden ve buna göre politikalar üreten bir partiyiz. Ama bu çetrefilli bir yol. Maalesef bunu sabote etmeye çalışan çok kesim oluyor. Buna karşılık hepimizin son derece dikkatli davranması gerekiyor.” diye konuştu. 

‘DANIŞMANLARIN BİLDİKLERİ BİLMEDİKLERİNİN YÜZDE 1’İ DEĞİLDİR’

Bir soru üzerine 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün danışmanı Ahmet Sever’in kitabını okumadığını kaydeden Ala, “Ben de yıllarca danışmanlık yaptım. Birlikte çalıştım siyasetçilerle. Şimdi de siyasete adım attım. Danışmanların bildikleri bilmediklerinin yüzde 1’i değildir. Onun için, yüzde 1 ile çok büyük iddialarda bulunmamak lazım.” dedi. 

AK Parti kurucuları arasına kimsenin giremeyeceğini söyleyen Ala, “Buradan kimseyi sevindirecek bir sonuç çıkmaz. Çok badireleri birlikte aşmış, çok saldırılara birlikte göğüs germiş siyasi aktörlerin ufak tefek meseleleri de zaten çözerek yollarına bir bütün olarak devam ettiğinin tanıdığıdır geçtiğimiz yıllar içindeki süreç. Bunlara çok ehemmiyet vermiyorum.” ifadelerini kullandı. 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25