• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Erzurum 2 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Efkan Ala, Fethullah Gülen’in kitabını göstererek isyan etti

Efkan Ala, Fethullah Gülen’in kitabını göstererek isyan etti
Efkan Ala, Fethullah Gülen’in kitabını göstererek isyan etti

Eski İçişleri Bakanı AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Efkan Ala, katıldığı canlı yayın programında Fethullah Gülen’in kitabını gösterip isyan ederek, ‘kibir’ açıklamasında bulundu.

Erzurum’da uydu üzerinden yayın yapan Kardelen Televizyonu ekranlarında yayınlanan Deniz Gez’in sunduğu ‘Farklı Bakış’ programına katılan eski İçişleri Bakanı AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Efkan Ala, İhlas Haber Ajansı Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez ve Gazeteci Esat Bindesen’in sorularını cevaplandırdı.

Programda İHA Bölge Müdürü Ayhan Türkez’in Bakan Ala’nın “Biz asla kibirli olmadık” şeklindeki ifadesiyle ilgili sorduğu soru üzerine açıklamalarda bulunan Efkan Ala, İçişleri Bakanlığı yaptığı dönemde İstanbul Eyüp Sultan’da gençlerle birlikte katıldığı sahur programındaki ifadelerinin bazı kesimler tarafından çarpıtıldığını söyledi.

“BENİM AĞZIMDAN KİBİR LAFI ÇIKMAMIŞTIR”

İçişleri Bakanı olarak Ramazan ayında katıldığı bir sahur programında İstanbul’da Eyüp Sultan Camii’nde gençlerle bir araya geldiklerini ve orada gençlerle sohbet ederek başörtüsü meselesini ve aldıkları mesafeyi anlattığını ifade eden Efkan Ala, buradan kimsenin pay çıkarmaması gerektiğini söyledi. Ala, “Vatandaşlarımıza da Kuranı Kerim’in, Siyer’in okullarda serbest bırakılmasını ve bunları bize lütfedenin yüce Rabbimiz olduğunu söyledim. Buralardan da kimsenin kendine pay çıkarmaması gerektiğini söyledim. Bu tevazünün kendine pay çıkarmamanın bize Hz. Peygamberimizin, uygulamalarından onun sünnetinden mülhem olduğunu söyledim. Bizim en büyük önderimiz peygamberimizdir. Hayat felsefemizi belirleyen onun hayatı ve Kuran’ı Kerim’dir. Dolayısıyla nerden öğreniyoruz kendimize pay çıkarmamayı Hz. Peygamberimizden öğreniyoruz. Şimdi yoksa kendi başımıza insan olarak değerlendirirsek böyle bir yanılgıya düşebiliriz ama düşmememiz gerektiğini peygamberimizden öğreniyoruz diye anlattı. Ondan sonra o zaman paralel yapıyla mücadelemiz var. Orada bunu alıp utanmadan yani benim ağzımdan kibir lafı çıkmamıştır. Olacak şey değildir. Biz Peygamber Efendimizin ayağının altındaki tozu olmaya nail bile olamayız. Ben imam hatip mezunuyum ne söylediğimi biliyorum. Eğitim almamış olanlar bana zarar vermek için haşa Peygamber Efendimizle aynı cümle içinde kullanılmaması gereken kelimeleri kullanmaları çok büyük ayıptır ve yanlıştır. Bu dezenformasyonu yapanlar siyasi hesaplarını dini istismar ederek meşrulaştırmak için efendimizi haşa kamyona bindirenler, sazlı sözlü eğlencelerine Türkçe olimpiyatlarına geldi biliyorsunuz efendimiz, orada şarkı türkü söylüyorsun olacak şey mi yani böyle bir şey gösterilmesi var olacak şey değildir. İşte o iftirayı atanlar alenen ifade edenlerdir” dedi.

“NASR SURSİNDEKİ ‘VEL FETH’ FETHULLAHİ DEMEKTİR DİYE TEFSİR ETTİLER”

Fethullah Gülen’in ‘Fasıldan Fasıla 2’ kitabından alıntılar göstererek Gülen’in sureleri kendine göre yorumladığını belirten Efkan Ala, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Nasr suresinin tefsirini yapıyor ve diyor ki. ‘Burada Vel Feth demek ve fethullahi demektir.’ İşte ben buna isyan ediyorum. Bu ayet böyle tefsir edilir mi bütün hocalara söylüyorum böyle şey olur mu? Yani Vel Fet burada fethullahi demekmiş. Yanlış anlayabilirsiniz eğer anlamadıysanız aşağıda da söylüyor. Buradaki nükteye ince anlama gelince Allah’ın bizi yaratması ve hizmet yoluna sevk etmesi ve halkın kalbini bize tercih etmesi. Yani kendisini de halkın sevmesini istiyor. Böyle şeyler olur mu? Bunlara da kanmayın bunlar yanlış şeylerdir. Böyle tefsir olmaz.”

“BAŞÖRTÜSÜ TEFERRUATTIR DEDİ, MENSUPLARI BAŞLARINI AÇTI”

Ala, ”Başörtüsü teferruattır dediler, sayın Gülen söyledi bunu ondan sonra da bütün mensupları başlarını açtı. Talimat geldi açtılar. Allah’ın ayeti hükmü emri hangi gerekçeyle ortadan kaldırılıyor. Biz bunları alenen söylediğimiz için böyle şeylere tenezzül ediyorlar. Bunlar bize dokunmaz bu çamurlar bize işlemez. Yani başörtüsüne teferruattır diyen Allah’ın emrine ve açık hükmüne rağmen bu kadar insan bu hükmü uygulamak istediği için okullarından ve işlerinden oldular. Ama ne güzel sıkıştığın zaman bir fetva ver millet açsın başını girsin işine böyle olmaz bunlar yanlış şeylerdir ve başörtüsü de teferruat değildir.” 

  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
      Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
      Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25