• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Erzurum 3 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kırkkılıç’tan Tepki….

Eğitim Fakültesi  Dekanı  Prof. Dr. Kırkkılıç’tan Tepki….
Prof. Dr. Kırkkılıç: ‘Bu tip eylemlere karşı askerimizin, polisimizin, diğer kamu görevlilerinin halkımızın ve devletimizin sonuna kadar yanındayız.'

Atatürk Üniversitesi Kazık Karabekir Eğitim Fakültesi Dekanlığı’na atanan Prof. Dr. Ahmet Kırkkılıç, akademisyenler bildirisine tepki gösterdi.

Prof. Dr. Kırkkılıç, Akademisyen ve araştırmacı olarak göstermelerine rağmen birçoğu akademik faaliyetlerini bölgede icra etmeyen kişilerin eylemlerini, devletimizin üniter yapısına ve bekasına karşı bir hareket olarak nitelendirdiklerini belitti.

‘Bu tip eylemlere karşı askerimizin, polisimizin, diğer kamu görevlilerinin halkımızın ve devletimizin sonuna kadar yanında olduğumuzu bildiririz’ diyen Prof. Dr. Kırkkılıç, mesajında şu görüşlere yer verdi:

‘Milletimizin tüm çabalarına karşı bu durumu suiistimal ederek bunu terör yapılanması için fırsat bilen, insanların can ve mal güvenliğini tehdit eden, illegal vergiler toplayan, sözde mahkemeler kuran, yöre halkının her türlü ticari ve sosyal faaliyetini kısıtlayan, zorla kepenk kapattıran, hürriyeti tehdit eden, hendekler kazan, barikatlar kuran, muhalif gördüğü kimseleri infazen ortadan kaldıran, huzur ve sükûnu bozan, dış mihrakların maşası olan bir terör örgütüne karşı devlete düşen en asli görev yasal sınırlar içinde vatandaşın güvenliğini ve özgür yaşama hakkını sağlamaktır.

Ülkede olup biten tüm haksız, hukuksuz, terörize edilmiş uygulamalara karşı bugüne kadar hiçbir açıklama yapmayan, “Bu ülkenin akademisyen ve araştırmacıları olarak” diye başlayan bildiriye imza atan, devletin bütünlüğüne halel getirmeyi amaçlayan terör hareketine karşı devletimizin sonuç alıcı cevabını içine sindiremeyen ve bunu “suç” olarak niteleyen “marjinal ve çok az sayıda kişiden oluşan” bir grubun Ankara’da 102, İstanbul’da 11 kişinin canlı bomba eylemi sonucu, Hatay’da 54 kişinin anarşik eylem sonucu ve yurdun pek çok yerindeki eylemlerle yaşlı, genç, kadın, erkek, çocuk ayırt etmeksizin insanımızı katleden; okul, hastane, yurt, mesken farkı gözetmeksizin yapılara zarar veren ve kendilerine hizmet vesilesi olan araçları hatta ambulansları kullanılmaz duruma getiren, çağrılan sağlık görevlilerini öldürmeyi maharet bilenlere karşı sesini çıkarmayan, kendilerini akademisyen ve araştırmacı olarak göstermelerine rağmen bir çoğu akademik faaliyetlerini bölgede icra etmeyen kişilerin eylemlerini, devletimizin üniter yapısına ve bekasına karşı bir hareket olarak nitelendirdiğimizi, bu tip eylemlere karşı askerimizin, polisimizin, diğer kamu görevlilerinin halkımızın ve devletimizin sonuna kadar yanında olduğumuzu bildiririz.’

  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
      Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
      Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25