• BIST 9079.97
  • Altın 2322.672
  • Dolar 32.3501
  • Euro 34.8436
  • Erzurum -1 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Eğitimci Yazar Ahmet Gökhan Yazıcı'nın Kaleminden...

Eğitimci Yazar Ahmet Gökhan Yazıcı'nın Kaleminden...
OKÇULAR TEPESİNDE Kİ ÜLKÜCÜLER.!

Okçular Tepesini Asla Terketmeyen samimiyet ve sadakatin adıdır Ülkücülük.!

Ahmet Gökhan Yazıcı

Binlerce yıllık Türk-İslam devlet ve millet geleneğini ölçü ve ideal alarak kurulmuş

Ve bu prensipler etrafında luğattan- sosyal ve siyasal yaşama, Ülkücülük ve milliyetçilik kavramına ruh ve anlam yükleyip milyonlarca insana kişilik ve şahsiyet kazandırmış,inanaç ve ideal yüklemiş zatı şahanedir Ülkücü hareket.!

Millet vicdanına ve dimağına ilmik ilmik işlenmiş inanaç ve ideal sembolü tarihe şamil bir destandır ülkücü hareket.!

Türk tarihinin her kritik dönemecinde İlah-i kudretin tecellisi ile zuhur eden bir Takdir-i İlahidir Ülkücü hareket.!

Galu beladaki akdine sadık kalıp, ruhunu ve canını ALLAH için ALLAH’a adayan riya ve istismardan uzak tevekkülün adıdır Ülkücü hareket.!

Yaşadığı çoğrafyanın her kritik karanlığına güneş gibi doğup yardan, candan, maldan, makamdan vaz geçebilen serdengeçtilerin Tarih-i Tekerrürüdür.! Ülkücü Hareket.!

Bu tarihi tekerrüre atfen günümüzde ki ülkesi ve millet ile son Türk Devletinin uhut savaşı vari dahili ve harici ihanet odaklarınca kuşatılmasına, elegeçirilmesine karşı

Makam derdine düşmeyen, evlat endişesi ile benden sonra tufan demeyen, ganimet telaşı ile mevziyi terketmeyen,galibiyet sarhoşluğu ile millet ve devleti ateşe sürüklemeyen, velhasıl uhuttaki okçular tepesini devletinin ve milletinin bekası adına asla terketmeyen okçulardır Ülkücüler.!

Kimi makam derdindeyken, kimi koltuk kapmaca oynarken, kimi vatanın ve milletinin kaynaklarını hunharca paylaşıp, yetim malını yemeye fetva ararken,kimi vatanını ve milletinini mahkumiyet ve mecburiyetin kıskacında kucaktan kucağa sürükleyip yüzkaralığı devlet adamlığı farzederken

Riya ve istismardan uzak herdem ALLAH diyen, herdem Vatan,Devlet,Bayrak ve Millet diyen menfaatin ötesinde ki hesapsızların yüreğidir Ülkücü Hareket.

Kendisini hakir ve hor görenlerin, aşağılayanların dillerine kement,vicdanlarına kapak, zihniyetlerine pıranga olanların sabrı ve tefekkürüdür Ülkücü Hareket.!

Asla kıymet bilmeyen ve bilmeyecek olanlar için destansı hikaye gibi algılasalar da Bişekilde hakkını veremesekte, anlamakta ve yaşamakta güçlük çeksekte, şahsi ve siyasi hezeyanlarımıza kapılıp sorgulasakta, dünyevi endişelerimiz etrafında yargılasakta, hernevi dünyevi menfaatin ve çıkarın ötesinde ki okçular tepesinin adıdır Ülkücü Hareket.!

Velhasıl;

Şahsi ve siyasi emel ve menfaatlerine kapılıp okçular tepesini terkedenlerin haddi ve hakkı değildir Ülkücü Hareket.!

Ülkücüyüp diyip,ülkücülükten gecinip karın doyurmak için hernevi alçaklığa tenezzül edenlerinde hakkı ve haddi değildir Ülkücü Hareket.!

Şuhedanın emaneti, yetimlerinin ahı, mazlumlarının feryadı olan meşru ve kutsal davamızı, gayr-i meşru şahsiyet ve emelleri ile bağdaştıran,özdeşleştiren asalakların zerre alakası,hadi ve hakkı değildir Ülkücü Hareket.!

Okumayan,neye niçin inanması gerektiğini araştırmayan, içinde yaşadığı toplumda örnek olamayan, insanlığa zerre katma değer sağlayamayanların zerre alakalarının olmadığı bir deryadır Ülkücü Hareket.!

Kutsal davasının inanç ve ideallerini anlayamamış,algılayamamış, sosyal ve ictimai hayatına tanzim edememiş, yıllarca kaşıkla toplanmış bir sermayeyi kepçeyle heba eden miras yedilerin mekanı değildir Ülkücü Hareket.!

Ve zerre menfaat adına, makamların,şöhretlerin, itibar ve paranın yön tayin edip zor ve meşagatli dönemlerde okçular tepesini terk edip, Hazreti Hamzaların şehadetine çanak tutanların hakkı ve haddi değildir Ülkücü Hareket.!

Ülkücülük; İslam ahlak ve fazileti ile yücelmiş, Türklük gurur ve şuuruyla bilinçlenmiş, bir eli ilimde,fende,teknikte, bir eli Kuran’da sünnette, bir ayağı mazisinde,tarihinde, bir ayağı istiklal ve istikbalde olabilen, okuyan,araştıran, neye niçin inanaması gerektiğini sorgulayan inanaçlı ve idealist bir neslin sosyal,siyasal,kültürel,iktisadi ve pedegojik bir ifadesi olabilenlerin,

Ülkesini ve Milletini muhafaza ve müdaffaada , Okçular tepesinde ki Abdullah.b Cübeyr (r.a)’nın bilinciyle Ülkesini ve Milletini hernevi şahsi ve siyasi menfaatine ragmen muhafaza ve müdafaa eden, samimiyet, feragat, sadakat ve liyakatın ta kendisidir ÜLKÜCÜLÜK.!

Ülkücü hareketin bu günlere gelmesinde , şahsiyet ikliminde yüreklerde filizlenmesinde,onurunun ve gururunun bizlerce yaşanmasında emeği geçen

Başta Başbuğumuz Alparslan Türkeş beyi ve şuhedamızı rahmet ve minnetle anıyor, onların emanetine aynı azim ve kararlılıkla sahip çıkmaya çalışan Bilge Liderimiz Devlet Bahçeli bey nezdinde ,ülkücü kalabilenlere Şükran'larımız ile

Hak üzere Ülkücü olup kalabilmek dileği ile...

selam-saygı-dua

Ahmet Gökhan Yazıcı

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25