• BIST 8995.6
  • Altın 2279.892
  • Dolar 32.3262
  • Euro 35.0245
  • Erzurum 6 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Emekli maaşlarına ufukta zam görünüyor

Emekli maaşlarına ufukta zam görünüyor
SSK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz zammını, memur emeklileri ise fark alıp alamayacağını öğrenmek için enflasyonu yakından takip ediyor.

Ocak ayında maaşları artan emekliler, şimdiden gözünü Temmuz zammına çevirdi. SSK ve Bağ-Kur emeklileri zam oranını; memur ve memur emeklileri ise fark alıp alamayacağını öğrenmek için enflasyon verilerini yakın takibe aldı. Bu yılın ilk yarısında çıkan enflasyon sonucu gösterecek. Ancak ilk ipuçları gelmeye başladı. 2 aylık enflasyon yüzde 1.82 çıktı.

TEMMUZDA BELLİ OLACAK

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında zam alıyor. Zamları enflasyona endeksli olan emeklilerin maaşı, Ocak'ta yüzde 2.33 arttı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Temmuz'da da bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam alacak. 
Bunun 2 aylık dönemindeki enflasyon belli oldu. Ocak-Şubat dönemi enflasyonu yüzde 1.82 çıktı. Zammın netleşmesine 4 veri kaldı. Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran enflasyon verilerinin açıklanmasıyla, yaklaşık 8.5 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisinin Temmuz zammı belli olacak. Enflasyonu yakından takip eden, yalnızca SSK ve Bağ-Kur emeklileri değil. Ocak'ta yüzde 3 zam alan memurlar ve memur emeklileri de Temmuz'da enflasyon farkı alıp alamayacaklarını öğrenmek için verileri izliyor. Memurların ve memur emeklilerinin maaşı, Temmuz'da toplu sözleşme çerçevesinde yüzde 3 artacak. Ancak bu yılın ilk 6 aylık döneminde enflasyon yüzde 3'ü aşarsa, bunun da farkı Temmuz zammına eklenecek.

TOPLU SÖZLEŞME TALEBİ

SSK ve Bağ-Kur emeklileri; enflasyon verilerini yakından takip ederken, zam sisteminin değişmesini istiyor. Enflasyona endeksli artışla maaşlarında iyileştirme yapılamadığını, ne kadar zam alacaklarını önceden öngöremediklerini belirten emekliler, zamlarının memur emeklileri gibi toplu sözleşmeyle belirlenmesini talep ediyor.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25