• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • Erzurum 10 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Emeklilere güzel haber! SGK bayram ikramiyelerini hesaplara yatırıyor, peki emekliler ikramiyelerini nasıl alacak?

Emeklilere güzel haber! SGK bayram ikramiyelerini hesaplara yatırıyor, peki emekliler ikramiyelerini nasıl alacak?
Milyonlarca emeklinin beklediği gün geldi. SGK’nın bayram ikramiyeleri hesaplara yatır. SSK, Bağkur ve emekli sandığı emeklilerinin 1000 lira olan ikramiyeleri bugünden itibaren ödenmeye başlıyor.

SSK kapsamındaki emeklilere ikramiye, tahsis numarasının son rakamına göre yapılacak. Peki bugün hangi numaralar emekli ikramiyesini alacak, Emekli sandığı ve Bağkur emeklileri ne zaman ikramiye alacak? Sokağa çıkması yasak olan emekliler ikramiyesini nasıl alacak?


12 milyon emekliye Ramazan ikramiyesi bugünden itibaren ödenmeye başlandı. Bayram ikramiyeleri ile ilgili son açıklama Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapıldı. 1000 liralık Ramazan Bayramı ikramiyesinde ödeme takvimi belli oldu. Bağ-kur ve Emekli Sandığı'ndakiler için ödeme yapılacak tarih de açıklandı. SSK’lılar 7-10 Nisan Tarihleri Arasında, Bağ-Kur’lular ve Emekli Sandığı Emeklileri de 11 Nisan’da Bayram İkramiyesi alacak.   Buna göre ikramiyeler 4A (SSK) kapsamında olanlara tahsis numarasının son rakamına göre normalde emekli aylığı aldıkları ödeme günü;
  17, 18, 19 Nisan olanlar için 7 Nisan,
  20, 21, 22 Nisan olanlar için 8 Nisan,
  23, 24 Nisan olanlar için 9 Nisan,
  25, 26 Nisan olanlar için 10 Nisan’da,
  4B (Bağ-kur) ve (Emekli Sandığı) kapsamında olanlara ise 11 Nisan’da aylık aldıkları Banka / PTT Şubelerine yatacak.
 
Nisan ikramiyesinden kimler yararlanabiliyor?
 
SGK'dan yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara ödenecek. Ayrıca SGK'dan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine veriliyor.
 
İkramiye kaç lira olacak?
 
Maaşı kaç lira olursa olsun emekliler 1000'er lira alacak. Vefat eden emeklilerin yakınlarına ise hisseleri oranında ödeme yapılacak.
 
 Hem babasından hem eşinden maaş alanlara nasıl ödeme olacak?
 
2 dosyadan hangisinde aylık oranı daha yüksek ise o dosya baz alınarak ödeme yapılacak.
 
İkramiye ödemelerine haciz uygulanıyor mu?
 
İkramiye ödemesinden kesinti yapılamıyor ve bu ödemeler haczedilemiyor.
 
Yeni emekliler de alabilecek mi?
 
Yaşlılık, ölüm, iş göremezlik aylığı yeni bağlananların da bayram ikramiyesi belirtilen tarihlerde yatırılacak.
 
İkramiye için nereye başvuruluyor?
 
SGK ödemeyi başvuruya gerek olmadan yapıyor. Ödemeler emeklilerin maaş aldıkları bankalardaki hesaplarına yatırılıyor.
 
Mayısta emekli olanlar ikramiye alabilecek mi?
 
Bu yıl 24-26 Mayıs'a denk gelen Ramazan Bayramı ikramiyesi erkene çekilirken, yeni emeklilerin olumsuz etkilenmemesi için torba yasayla düzenleme yapıldı. Buna göre, Nisan ve Mayısta yaşlılık, ölüm, sürekli iş göremezlik ödeneği bağlananlar da ikramiye alabilecek. Maaşları bağlanınca, ikramiyeleri de verilecek.
 
Para evde ödenecek mi?
 
Maaş hesaplarına yatırılacak. Maaşını PTT'den alan 65 yaş üstü emeklilerin ikramiyeleri istekleri halinde evlerine teslim edilecek.
 
Evde emekli maaşı nasıl alınır?
 
Evden maaş ödemesi uygulamasına göre, 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanlar evde ödeme, havale-EFT talimatı konusundaki taleplerini valilik ve kaymakamlıklara 112, 155 ve 156 numaralı telefonlar aracılığıyla iletiyor. Şubede iletilen talimata istinaden müşteri hesabından yetkili kamu görevlisine ödeme yapılıyor. İşlem tutarı kendisine teslim edilen banka görevlisi ile yetkili kamu görevlisi müşterilere işlem tutarını teslim ettikten sonra ödemelerin yapıldığına dair tutanağı ilgili banka şubesine teslim ederek süreci tamamlıyor.
 
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk,  “Bu kapsamda, yaklaşık 12 milyon emekli ve hak sahibinin Bayram İkramiyelerini ödüyoruz.” dedi. Corona virüsün en fazla yaşlıları etkilediğini hatırlatan Bakan Selçuk, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı tedbirler kapsamında, kamu bankaları 76 yaş üstü yaşlılarımızın aylıklarını evinde ödüyor. Ayrıca emekli aylığını PTT'den alan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın da istekleri halinde, ikramiyeleri SGK ve PTT arasındaki protokol gereği evlerine teslim ediliyor.” ifadelerini kullandı. 
 
Bakan Selçuk'tan Yaşlılara Çağrı: “Evde Kalın, Hizmeti Kapınıza Getirelim”
 
“Evden çıkmamaları için hizmeti yaşlılarımızın kapısına götürüyoruz.” diyen Bakan Selçuk, şu sözlerle çağrıda bulundu: “Biz sizler için gece gündüz çalışıyoruz. Mesafelerimiz sizleri koruyabilmek için. Evde kalın, hizmeti kapınıza getirelim. ‘Hayat eve sığar’ diyerek hep birlikte salgının üstesinden geleceğimize inanıyorum.”
 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25