• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • Erzurum 5 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

EN GENÇ YÖNETMEN İLK FİLMİNİ ÇEKTİ

EN GENÇ YÖNETMEN İLK FİLMİNİ ÇEKTİ
Erzurum Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü 2. sınıf öğrencisi Devrim Aktürk, ‘‘Hivru’’ adlı filminin galasını gerçekleştirdi.

Aktürk; ‘‘Bu emek ve eser sadece benim değil, bu güzergahta her daim desteği şahsıma sunan dostlarımındır.’’ dedi.  Aslen Diyarbakırlı olan ve Erzurum Atatürk Üniversitesi Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü 2. sınıf öğrencisi Devrim Aktürk, ‘‘Hivru’’ adlı filminin galasını gerçekleştirdi.

Sevdiği kız için ilkin şiirler yazan ve hemen ardından yazdığı şiirlerini Ocak ayında kitap olarak yayınlayacak olan Aktürk’ün ‘‘Hivru’’ adlı kitap tanıtım filmini yüzü aşkın kişi izledi.

Bu Eser Sadecekendisinin değil,  şahsına destek çıkan tüm dostlarının eseri olduğunu, konuyla ilgili eserin sadece kendisine ait olmadığını ve şahsına destek çıkan tüm dostlarının eseri olduğunu belirten Devrim Aktürk; ‘‘Bu eser belki sizler için küçük olabilir amma velakin bu filmde emeği geçen tüm dostlarım için çok büyük bir eserdir. Bu film sadece benim değil, diğer arkadaşlarımın da İlk filmi, ilk deneyimi ve ilk tecrübeleriydi. Haliyle filmde hatalarımız ve yanlışlarımızda bulunmaktaydı.  Ancak biz hiç vazgeçmedik ve filmimizi en güzel haliyle galasını, siz değerli film severlere sunduk. Bizi izlediğiniz için ekip arkadaşlarım adına teşekkürlerimi eder, şükranlarımı sunarım.’’ şeklinde konuştu.

Filmde zorluklar yaşadıklarını  ama Hivru Aşkı bütün zorlukların üstesinden geldiğini, filmi çok zor koşullarda çektiklerini belirten yardımcı yönetmen Meryem Araboğlu ise şöyle konuştu:

 ‘‘Bu film, benim ilk çekim deneyimimdi. Bunun için Devrim Aktürk’e çok teşekkür ediyorum. Oyuncu arkadaşlarımın anlatılmak istenen duyguyu güzel bir şekilde yansıttıklarını düşünüyorum.

3 dakikalık film için 3 gün uğraştıklarını, havanın soğuk olmasından ötürü çok sorun yaşadıklarını, ancak hiç yılmadan filmi bitirdiklerini anlatan oyuncu Büşra Kaya; ‘‘Bu film benim ilk oyunculuk deneyimimdi. Ekip arkadaşlarımla 3 dakikalık filmimiz için 3 gün boyunca uğraştık ama ben değdiğini düşünüyorum. İlk deneyimimiz olduğu için, eksiklerimizin olduğunun farkındayız. Ancak şunu belirtmek isterim ki, filmimiz için çok büyük emek verdik. Bunun için bile izlemeniz gerektiğini düşünüyorum. Başta yönetmenimiz Devrim Aktürk olmak üzere, tüm ekip arkadaşlarımın emeğine sağlık diyorum ve teşekkür ediyorum.’’ diye konuştu.

Erzurum gibi hava koşulları nedeniyle  soğuk bir ilde içimizi ısıtan bir proje olduğuna işaret eden ve  film için ekip arkadaşlarına teşekkür eden oyuncu Fatih Çiçek’te şöyle konuştu:

‘‘Değerli arkadaşıma, bana projesinde yer verdiği için çok teşekkür ediyorum. Oyunculuk rolü bakımından ikinci deneyimimdi. Elbette bir takım amatörlüklerimiz olmuştur ama bizim için çok güzel bir projeydi. Erzurum gibi soğuk bir memlekette, içimizi ısıtan insanlarla, üşüyerek de olsa güzel bir film çektiğimizi düşünüyoruz. Bizi izlediğiniz için de minnettarız.’’

Hivru Filminin Ekibi: Yönetmen: Devrim Aktürk Yardımcı Yönetmenler: Meryem Araboğlu, Abdullah Öztürk, Eren Nur Orbay Senarist: Devrim Aktürk Ses: Fuat Yılmaz Oyuncular: Büşra Kaya – Fatih Çiçek

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25