• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Erzurum 3 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Engelleri Büyükşehir İle Aştılar

Engelleri Büyükşehir İle Aştılar
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Hollanda’da yaşayan işadamı Ali Yavuz’un kuruma hibe ettiği 113 akülü aracı düzenlediği organizasyonla engelli vatandaşlara dağıttı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Hollanda’da yaşayan işadamı Ali Yavuz’un kuruma hibe ettiği 113 akülü aracı düzenlediği organizasyonla engelli vatandaşlara dağıttı. 

Olimpiyat Park’ta düzenlenen programa Başkan Sekmen’in yanı sıra AK Parti Erzurum Milletvekilleri İbrahim Aydemir ve Adnan Yılmaz, AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hüseyin Koçan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, İşadamı Ali Yavuz ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı. 

Engellilerin yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla şehirde önemli hizmetleri hayata geçirdiğini ifade eden Başkan Sekmen, “Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılım ve adaptasyonunu sağlamayı, gerekli tedbirleri almayı ve yaşam kalitelerini yükseltmeyi amaçlıyoruz” dedi.

SOSYAL HİZMETLER VE DADAŞ İŞADAMI YAVUZ’A TEŞEK

KÜRKurum olarak engellilere yönelik hizmetlerden kısaca bahseden Sekmen, şöyle devam etti: “Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne iş başvurusu yapan engelli vatandaşlarımızın çağrı merkezlerinde istihdam edilmesini sağlıyoruz. Engelli ve hasta bakım elemanı kurslarından faydalanan vatandaşlarımızın işe yerleştirilmelerine olanak sunuyoruz. Sosyal destek hizmetleri kapsamında engellilerimize bilgilendirme, danışmanlık, gezi, tiyatro ve sinema gibi hizmetler sunuyoruz. Tekerlekli sandalye ile tenis alanında uluslararası dereceye girmiş engellilerimize her türlü konuda yardımcı oluyoruz. Zihinsel ve bedensel engelli vatandaşlarımıza eğitim desteği sağlıyoruz. Çok sayıda akülü araba, tekerlekli sandalye, beyaz baston ve birçok araç ve teçhizatı vatandaşlarımıza ulaştırdık. Günlük yaşamlarında kolaylık olması amacıyla da, yol, kaldırım ve ulaşım araçlarını engelli vatandaşlarımızın yararlanması için yeniden tanzim ettik. Engelli vatandaşlarımızın su faturalarını yüzde 50 indirimle tahsil ediyoruz.” Dağıtımı yapılan engelli akülü araçların hibe ve temininde şehre katkı sağlayan Erzurumlu İşadamı Ali Yavuz’a teşekkür eden Sekmen, “Bugün burada böylesi güzel hayırlı bir işe vesile olan ve Hollanda’da yaşamını sürdüren Erzurumlu kardeşimiz Ali Yavuz Beyefendi’ye yaptığı hayırdan dolayı sonsuz şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. Sekmen ayrıca, söz konusu araçların şarj edilmesi için de engelli vatandaşlarımıza kolaylık sağlamak amacıyla şehrin muhtelif bölgelerine şarj ünitesi yerleştireceğini bildirdi.

İŞADAMI YAVUZ’DAN MEMLEKETİNE BÜYÜK BİR VEFA ÖRNEĞİ

Erzurumlu İşadamı Ali Yavuz da, halis niyetlerin önemine vurgu yaptı. Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Allah’a hamd ve şükürler olsun ki bu hayırlı işi Mevla bize nasip eyledi. Bu hayrın gerçekleşmesinde maddi ve manevi katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu hayra vesilen olan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’e ve ekibine teşekkür ediyorum. Büyükşehir’in ‘Hayır Çarşısı’ projesini çok değerli bir hizmet olarak görüyorum. Yakın bir zamanda Mehmet Sekmen Başkanımızın Erzurum’da başka bir hizmete başlaması için Hollanda MÜSİAD olarak çalışacağız. Engelli kardeşlerimizin daha iyi ve özgür bir hayat sürdürebilmeleri için engelli bir insan olmayacağımızın garantisi olmayan bizlere ciddi sorumluluklar düşmektedir. Birlik ve beraberlik içerisinde engelli kardeşlerimize yardımcı olalım. Bu sebeple yurtdışında yaşayan tüm Erzurumlu işadamlarımıza sesleniyorum. Sosyal vergilerimizi hayır işlerine sponsorluk yaparak ödeyin.

”“ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ BAŞIMIZIN TACIDIR”

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci de, engellileri baş tacı olarak gördüklerini belirtti. Şehir genelinde 50 bin civarında engellinin bulunduğunu anımsatan Kiremitci, “Büyükşehir Belediyesi olarak bu rakamın 7 binine ulaştık. İnşallah 15 bine ulaşacağız. Engelli kardeşlerimizin bazılarının araç ve gerece, bazılarının motivasyona bazılarının da eğitim ve rehabilitasyona ihtiyacı var. Bunları belediyecilik noktasında bir insani değer olarak adlediyoruz. Bundan sonrada hem belediyemizin imkânlarıyla hemde hayırseverlerimizin katkılarıyla engelli vatandaşlarımıza büyük yardımlar yapacağız” diye konuştu. AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt da, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve İşadamı Ali Yavuz’a böylesine hayırlı bir işe vesile oldukları için teşekkür etti. Yeşilyurt, “Yüce Allah, insanları fiziksel engelli olarak yaratmış olabilir, yalnız bizler beyinlerimiz de zihinsel engelleri açmak durumundayız. Zihinsel engellerin ortadan kalkması için hepimiz sağduyulu düşünmek durumundayız” dedi.

İYİLİK VE YARDIMSEVERLİĞİN ÖNEMİ

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir de, iyilik ve hayrın önemine dikkati çekti. Parlamenter Aydemir, şöyle dedi: “Peygamber Efendimiz, ‘Dünyada hakiki zenginlik, dünyada iken yaptığınız iyiliklerdir, hayırlardır’ diye buyurmuştur. Hayırsever olmak hakikaten efsunkâr bir yaklaşımdır. Ali Yavuz Bey âli cenaplık yapmış hayırsever kimliğini kazanmıştır. Kendisini tebrik ediyorum. Ali Yavuz Bey hayatın sırrını çözmüş, hakikaten takdire şayan bir iş yapmıştır. Bir başka teşekkür Büyükşehir Belediye Başkanımıza; o da her vesileyle altını çizdiğim gibi Erzurum’a geldiğinden bu yana şehirde farkı bir hava, farklı bir iklim oluşturmuştur. Bu yaptığı hizmette çok büyük bir hizmettir. İhtiyaç sahiplerine vesile oluyor. Allah kendisinde razı olsun. AK Dava insana hizmettir. AK Dava bu minvalle bu ölçüyle 2001 yılında yola çıktı. Elhamdülillah bu zaviyeden hiç çıkmadık böyle gidiyoruz.” AK Parti Erzurum Milletvekili Yılmaz da, işadamı Ali Yavuz’a teşekkür ederek, “Ali Beye, böyle güzel bir hayra vesile olmasından ötürü de Başkanımıza teşekkür ediyorum. Şehrimizdeki hemşerilerimiz de umarım Ali Beyefendi gibi bu ulvi yardım hizmetine katkı sunarlar” diye konuştu. Engelliler adına konuşma yapan Murat Keleş de, Başkan Sekmen ve İşadamı Yavuz’a şükranlarını ifade ederek, “Ben sizleri göremiyorum ama sizler engellileri gördünüz. Allah da sizi görsün” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından akülü araçlar vatandaşlara teslim edildi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25