• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • Erzurum -3 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Engelliler Meclisi Zeytin Dalı Harekâtına destek için tabyalara yürüdü

Engelliler Meclisi Zeytin Dalı Harekâtına destek için tabyalara yürüdü
Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin'e düzenlenen Zeytin Dalı Harekâtına destek olmak için Aziziye Tabyalarına yürüyüş gerçekleştirdi.

Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Koordinatörü Abdullah Keleşoğlu, Meclis Başkanı Burhanettin Yeşilyurt’un katılımıyla gerçekleşen yürüyüş 2 kilometrelik parkurda devam etti. Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Nene Hatun'un destanlaştığı ve mezarının bulunduğu deniz seviyesinden 2 bin metre yükseklikteki Aziziye Tabyası'na akın etti. 2 kilometrelik yürüyüş sonunda tabyalara ulaşıldı. 
Engelliler Meclisi Koordinatörü Abdullah Keleşoğlu etkinliğe katılan herkese teşekkür ettikten sonra “Rabbim Afrin Harekâtı’nda gece gündüz ilerleyen kahraman ordumuzu fetihle müjdeleyip muzaffer kıldı. Bizler Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi olarak, kahraman ordumuza destek vermek ve onların yanında cephede yer aldığımızı göstermek amacıyla bugün burada toplandık. Rabbim ordumuzu muvaffak eylesin. Vatanı için Afrin’de, Aziziye Tabyalarında, 15 Temmuz’da, Çanakkale’de imanı ve bayrağı için canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerim. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi. 
Öte yandan Meclis Koordinatörü Keleşoğlu, “Bu yürüyüşümüzün ikincil amaçları ise engelli kardeşlerimize milli şuur’u aşılamak, Erzurum’un destansı tarihini tarihsel yapıları gezerek anlatmak, Kars Kapı Şehitliğinde yatan kahraman şehitlerimizi, Aziziye Tabyalarında yatan kahraman şehitlerimizi ve 93 Harbinde destanlaşan Nene Hatun’un kabrini ziyaret etmektir” dedi. 
Engelliler Meclisi Başkanı Burhanettin Yeşilyurt ise konuşmasında, Afrin Operasyonu sahipsiz ve Şehitler Tepesi’ni boş bırakmayalım, Bin yıllık tarihimize; şehitliğiyle, gaziliğiyle hizmet eden ve şanlı ordumuzun adını Bosna’dan Basra Körfezi’ne, Aziziye Tabyalarında, Çanakkale’ye kadar duyuran ve duyurmaya devam eden aziz milletimize, Afrin’deki operasyonlarda şehit olan askerlerimize ve gazi olarak vatanımıza geri dönen ve vazifesini gazi olarak devam ettiren ağabeylerimizin, büyüklerimizin Rabbim yardımcısı olsun. Kars Kapı Şehitliğinden, Aziziye tabyalarına ve Nene Hatun’un kabrine kadar gelen tüm engelli kardeşlerimizin burada toplanarak, aziz milletin şuuruyla hizmet ettiği bu davaya destek oldukları için çok teşekkür ederim” dedi. 
Türk bayrağı eşliğinde yürüyüşe katılan Engelliler Meclisi tekbir getirip, yol boyunca "Şehitler ölmez vatan bölünmez", “Vatan sana canım feda” "En büyük asker bizim asker", sloganları attı ve yürüyüş sonunda şehitler için dualar edildi. 
Engelliler Meclisi Yöneticileri ve Üyeleri “Zeytin Dalı Harekatına destek için Aziziye Tabyalarına yaptığımız yürüyüşte bizlere destek olan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’e ve Erzurum Kent Konseyi Başkanımız Hüseyin Tanfer’e teşekkür ederiz” dediler. 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25