• BIST 8715.56
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.1052
  • Erzurum 1 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Engelliler Meclisi’nden anlamlı etkinlik

Engelliler Meclisi’nden anlamlı etkinlik
Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Erzurum Kongresi'nin 102. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Erzurum Kongre binasında yapılan programda Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyeleri Kongre binasında kongrede alınan 7 kararı okuyup 102 yıl önce düzenlenen kongreyi hatırladı.
Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyeleri ilk olarak hep birlikte İstiklal Marşı'nı okudu. Ardından kongrede alınan 7 maddelik kararları tek tek okudu.
Kongrede alınan kararlar;
- Milli sınırlar içerisinde bulunan vatan parçaları bir bütündür, birbirlerinden asla ayrılmaz. Doğu illeri adını taşıyan Erzurum, Sivas, Diyarbakır, Elazığ, Van, Bitlis illeri bu saha içerisinde bağımsız livalar hiçbir neden ve vesile ile birbirlerinden ve Osmanlı toplumundan ayrılmak olanağı düşünülmeyen bir bütündür.
- Milli Meclisin derhal toplanması ve hükumet işlerinin Meclis tarafından kontrol edilmesini sağlamak için çalışacaklardır.
- Kuva-yı Milliye’yi tek kuvvet ve milli iradeyi hakim kılmak temel esastır.
- Hristiyan azınlıklarla siyasi hakimiyet ve sosyal dengemizi bozacak ayrıcalıklar verilemez.
- Manda ve himaye kabul edilemez.
- İstanbul Hükumeti vatanı koruma ve istiklali elde etme gücünü göstermediği takdirde bu gayeyi gerçekleştirmek için geçici bir hükumet kurulacaktır. Bu hükumet iyeleri Milli Kongrece seçilecektir. Kongre toplanmamışsa bu seçimi Heyeti Temsiliye yapacaktır.
- Her türlü yabancı işgal ve müdahalesine karşı ve Osmanlı Hükumetinin dağılması halinde Millet top yükün kendisini savunacak ve direnecektir.
Maddeleri her bir engelli meclis üyesi tarafından okundu.
Kararların okunmasının ardından Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclis üyeleri toplu olarak “Vatan bir bütündür asla bölünmez, ne mutlu Türk’üm diyene” dedi.
Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Abdullah Keleşoğlu yaptığı açıklamada, “Cumhuriyeti kuran kadim şehir Erzurum’da 102. yılını gururla kutladığımız Erzurum Kongresinin kararlarının alındığı Kongre binasında Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi olarak 7 önemli karar maddelerini hafızalarımızda yeniden hatırlatmak ve bu coşkuyu halkımızla yaşamak adına burada toplanmış bulunmaktayız. Her bir maddeyi bir engelli meclis üyesi arkadaşımız okumak suretiyle yaşanan o önemli günün içimizdeki hissini, hazzını hissetmek suretiyle yaptığımız bu etkinliğin çok manidar olduğuna inanıyor bu vesile ile Türk Milletinin ve Erzurum halkının 102. Kongre yılını tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25