• BIST 9693.46
  • Altın 2508.406
  • Dolar 32.5788
  • Euro 34.7848
  • Erzurum 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

ER-VAK,DADAŞIN GÜR SESİ TRT ERZURUM BÖLGE RADYOSUNUN SESİ KISILMASIN !

ER-VAK,DADAŞIN GÜR  SESİ  TRT ERZURUM BÖLGE RADYOSUNUN SESİ KISILMASIN !
Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel TRT Erzurum Bölge Radyosu’nun kapatılacağına dair haberlerin Erzurumluları üzdüğünü ve bu haberin bir söylenti şeklinde kalacağını ümit ettiklerini ifade etti.

Son günlerde Erzurum TRT Erzurum Bölge Radyosu’nun kapatılacağına dair çıkan haberler hakkında açıklamalarda bulunan Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel ,şehre istihdam sağlayan ,uzun yılların hatırasını ve emeğini taşıyan ,bir ekol olan TRT  Erzurum Bölge Radyosu’nun kapatılacağına dair haberlerin  Erzurumluları üzdüğünü ve bu haberin bir söylenti şeklinde kalacağını ümit ettiklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinden sonra devlette yeniden bir yapılanmanın olduğuna dikkat çeken Güzel, bu aşamada yapılan çalışmaların haklı gerekçeler taşıdığını, hantal bir yapıdan daha teknik bir devlet yapıya geçilmesinin amaçlandığını bildiklerini ifade ederek,  ekonomik açıdan sıkıntılar içerisinde olan bir şehirde , Sosyal ve kültürel faydalar sağlayan TRT Erzurum Bölge Radyosu gibi bir kurumun kapatılmasının uygun olmayacağını belirtti.

İlk aşamada kapatılmayacak olan bölge radyosunun, gücünün ve  fonksiyonlarının azaltılarak ,kapatılabilir hale getirilmesinin de düşünülmemesi gerektiğini  vurgulayan Güzel,  çocuk ve gençlik korolarıyla göz dolduran, 10 ile yayın yapan, ulusal yayınlara program hazırlayan TRT Erzurum Bölge Radyosu sadece haber sunan bir kurum değil, şehrin kültürüne katkı  sunan, istihdam sağlayan ,bir kurumdur dedi.

Güzel, Devletteki yeniden yapılanmayı desteklerken ,Erzurum gibi stratejik konumda olan ve iktisaden  sıkıntı içerisinde bulunan Erzurum’a pozitif bir ayrımcılık yapılmasını arzuladıklarını ,bu konu hakkında siyasilerin ve Erzurum halkının radyosuna sahip çıkmalarını ifade etti. Güzel  ,TRT Erzurum  Bölge Radyosu sesinin Sn. Cumhurbaşkanına  ulaşacağını ve sorunun çözüleceğini umut ettiklerini sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25