• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Erzurum 6 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

“Ermenistan mayın haritasını neden vermiyor”

“Ermenistan mayın haritasını neden vermiyor”
Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Iğdır İl Temsilcisi ve Yerel Medya Meclis üyesi Cabbar Şıktaş, iki Azerbaycanlı gazetecinin Ermenilerin döşediği mayınların patlaması sonucu yaşamını yitirmesi sonrasında yazılı bir açıklama yaptı.

Cabbar Şıktaş, iki Azerbaycanlı gazetecinin Ermenilerin döşediği mayınların patlaması sonucu yaşamını yitirmesi sonrasında yazılı bir açıklama yaparak, Ermenistan’ın anlaşmaya rağmen mayın haritasını henüz vermemesini eleştirdi ve uluslarası toplumu göreve davet etti.
Azerbaycan ve Nahçıvan ile yıllardır yakın ilişkide olan KGK Yerel Medya Meclis Üyesi Cabbar Şıktaş’ın açıklaması şöyle:
Ermenilerin kural tanımaz tutumu ve ateşkes anlaşmasını ihlal etmesinin ardından çıkan Azerbaycan Ermenistan savaşı 44 gün sürmüş ve Ermeniler aldıkları ağır yenilgi  neticesinde soluğu Putin’in yanında alarak arabulucu olmasını istemişlerdi.
Rusya Lideri Putin’in arabulucu olması sebebiyle ateşkes sağlanmış ve Azerbaycan yapılan tüm anlaşmalara harfiyen uymuştur.
44 günlük savaşın ardından yapılan ateşkes anlaşması kapsamında mayın haritası Azerbaycan’a verilecek ve Azerbaycan Ermeni’lerin Karabağ’da döşedikleri mayın temizleme işini yapacaktı.
Ancak ateşkesin üzerinden aylar geçmesine rağmen Ermeniler hem tacizlerini sürdürmüş, hem de anlaşma gereği vermeleri gereken mayın haritasını vermeyerek insanların yaşamını yitirmesine sebep olmuşlardır.
Dün yine Kelbecer’de gazetecileri ve devlet görevlilerini taşıyan bir araç mayına bastığı için AzTV muhabiri Sirac Abışov, devlet haber ajansı Azertac muhabir Meherrem İbrahimov ve Kelbecer Valiliği görevlisi Arif Aliyev yaşamını yitirmiş ve 4 kişi de ağır yaralanmıştır.
Ruhunda ihanet varsa bir toplumun ıslahı mümkün değildir.
Ermeniler yaşadıkları her coğrafyada hem ihanetçi olmuşlardır, hem de vahşice katliamlar yapmayı adet edinmişlerdir.
Karabağ’da döşedikleri mayınlar yine masum sivilleri hedef almıştır.
Azan belasını bulur.
44 günde belanızı buldunuz, ama sanırım yetmediğini düşündüğünüz için sürekli tahrik ve tacizler yaparak ateşkesi provoke etmeye çalışıyorsunuz.
Unutmayın ki ağlayan yine sizler olacaksınız .

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25