• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Erzurum 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi Basın Sözcülüğünden ‘tayt’ haberine yalanlama "YALAN HABER ADALET DUYGUSUNU İNCİTMİŞİTİR"

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi Basın Sözcülüğünden ‘tayt’ haberine yalanlama "YALAN HABER ADALET DUYGUSUNU İNCİTMİŞİTİR"
Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesince yapılan basın açıklamasında bazı ulusal gazetelerde yayınlanan ‘Tayt yine ‘tahrik’ sayıldı’ başlıklı haberle ilgili verilen Yargıtay ilamı kararında olmayan ‘tayt’ ifadesinin çarpıtılarak kasıtlı kullanıldığını açıkladı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi Basın Sözcülüğü Medya İletişim Bürosu tarafından yapılan basın açıklamasında 13 Nisan 2017 tarihli bazı ulusal gazetelerde yayınlanan ‘Tayt  yine ‘tahrik’ sayıldı’ başlıklı haberle ilgili verilen Yargıtay ilamı kararında  olmayan ‘tayt’ ifadesinin çarpıtılarak kasıtlı kullanıldığını açıkladı.

'Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Yargıtay Bozma İlamının verdiği 15.01.2017 tarihli ve 2016-227 Esas, 2017-1 Karar sayılı kararında hazırlanarak servis edilen ‘Tayt yine tahrik sayıldı’ başlıklı haberle ilgili kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı duyulmuştur.

‘YALAN HABER ADALET DUYGUSUNU İNCİTMİŞİTİR’

‘Tayt yine tahrik sayıldı’ Başlıklı haberle ilgili Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi Basın Sözcülüğü Medya İletişim Bürosu’nun yaptığı basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

‘Yukarıda belirlenen karar ile sanık T.K.’ya ait, eşi D.K.’yı ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan bozma öncesi karara nazaran cezası artırılarak 10 yıl hapis cezasına hükmedilmiştir. Kararın gerekçesinde mağdur eşin, ‘Ben orp…isem sende pez’sin’şeklinde suç anında sanığa söylediği sözün, haksız tahrik oluşturduğuna kanaat getirilerek en asgari hadden tahrik indirimi yapıldığı açıkça belirtilmiştir. Gerekçede hakaret olan tahrik indirimi sebebi ile ilgili kamuoyuna karşı ‘çekici haber’ oluşturmak adına çarpıtılarak ‘tayt giyme gibi’ karar da hiçbir surette  yer almayan ve hukuki de olmayan bir haber yapılmıştır. Haberin  yanı sıra yine aynı gazetede köşe yazarlarının ,’Tayt giymek hakkımız söke söke alırız, ‘ Tayt kadar başınıza taş düşsün, böyle mahkeme olur mu’ ! şeklindeki asılsız yazıları, Mahkememizi tamamen yersiz ve haksız bir şekilde çağdışı zihniyetle karar veren bir yargı olarak gösterilmenin hiç bir faydalı amaca hizmet etmemesi yanında, hem yargı mensuplarının fedakarlıkla yaptıkları çalışma ve emeğe saygısızlık oluşturduğu hem de toplumun adalet duygusunu incitecek nitelikte olduğu üzülerek görülmüştür.  Kamuoyuna saygıyla duyurulur.’

YALANLANAN O HABER

‘Erzurum’da eşi D.K.'yı başka bir erkekle aynı otomobilde  gördüğü için bıçakla ağır yaralayan T.K.'ya, 'tahrik' ve 'iyi hal' indirimi uygulanarak verilen 6 yıl 3 aylık hapis cezası, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın davayı temyiz etmesi üzerine Yargıtay tarafından bozuldu. Yeniden yargılanan T.K,. bu kez 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yeni mahkeme heyeti de kadının camları filmle kaplı otomobilde yan yatmış şekilde taytla oturmasını yine 'tahrik' saydı.’ 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25